Hogyan öltözzünk kerékpározáshoz összhangban az időjárással?

Tudásmánia

Aki azt gondolja, hogy esőben, esetleg télen esélytelen bringázni vélhetően még nem találkozott igazi biciklistákkal, akiket az időjárás, mint tényező, biztos, hogy nem tartóztathat fel. Aki még csak most kap kedvet ehhez a hajthatatlansághoz, annak az alábbiakban ajánlunk pár olyan kiegészítőt, kelléket, amiknek a megléte nagyban megkönnyítheti a természeti adottságokhoz való alkalmazkodást.

Hogyan öltözzünk kerékpározáshoz összhangban az időjárással? 1

Hogyan öltözzünk kerékpározáshoz összhangban az időjárással?

Aki azt gondolja, hogy esőben, esetleg télen esélytelen bringázni vélhetően még nem találkozott igazi biciklistákkal, akiket az időjárás, mint tényező, biztos, hogy nem tartóztathat fel. Aki még csak most kap kedvet ehhez a hajthatatlansághoz, annak az alábbiakban ajánlunk pár olyan kiegészítőt, kelléket, amiknek a megléte nagyban megkönnyítheti a természeti adottságokhoz való alkalmazkodást.

Az időjárás legfőbb tulajdonsága, hogy változékony!

Az, hogy reggel süt a nap, még nem jelenti azt, hogy pár óra elteltével minden ugyanígy marad. Ugyanez igaz arra is, ha történetesen elszomorítóan szakad az eső. Eshet jelen pillanatban, ám ez bármikor megváltozhat. Vagyis különösen, ha hosszabb lélegzetvételű kimozdulásról van szó, megéri készülni csereruhával. Esőben nyilván élből célszerű vízhatlan felszereléssel belevágni a kalandba. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a cserezokni mindig, minden helyzetben jól jön, de ha akad egy szuper utánfutó a kerékpár mögé – mondjuk az alábbi kínálat tagjai közül: https://sportano.hu/poggyasz-es-szallitas –, akkor valójában nem okozhat gondot kis túlzással élve a fél gardrób becsomagolása.

Sokakban merül fel a kérdés, akik még nem olyan gyakorlottak, hogy mekkora az a távolság, amikor az utánfutó, vagy egy profibb csomagtartó beszerelése és bevetése megtérülő ötlet? Nos, ez nem feltétlenül a táv hosszától függ. Bőven elég, ha a terep embert próbáló, vagy ha a kirándulás maga több napos, esetleg tényleg megjósolhatatlan, miként alakul az időjárás. A különböző felszerelhető dobozokon túl a csomagok tárolására alkalmas oldaltáskák is optimális alternatívák lehetnek, amiknek a fel- és lehelyezése némileg egyszerűbb, mint a fix dobozoké például. Az utánfutó módosítja az előre haladás milyenségét, akár sebesség, akár navigálás tekintetében, de ha annyi a holmi, ami ezt megkívánja, akkor a kényelemért cserébe ez abszolút nem nevezhető áldozatnak.

Biciklizés

Sapka, sisak, vagy mi legyen?

A sisakviselés tény, hogy nem tartozik a legkényelmesebb feladatok közé, de nem túlzó azt állítani, hogy kikerülhetetlen. A fej védelme mindennél lényegesebb. Az emberi koponya roppantul sérülékeny, és nagyon gyorsan komoly gondok forrásává válhat egy-egy erőteljesebb behatás. Ehhez még feltétlenül le sem kell esni a járgányról, elegendő egy belógó ág, ami a kobakon, pontosabban a kobak helyén a fejen koppan. A https://sportano.hu/kerekparos-sisakok oldalról egyszerűen kiválasztható az a modell, ami minden személyes elvárásnak maradéktalanul megfelel. Arra célszerű nagyon odafigyelni a vásárlás folyamatában, hogy ebben a stációban a kompromisszumok nem jöhetnek számításba. A hordás, mégpedig a következetes hordás egyik kulcsa az elégedettség, pontosabban a viselés közben érzett elégedettség. Ennek hiányában majdnem biztos, hogy a sisak végül nem a fejen, hanem a szekrény mélyén végzi, ahol képtelen ellátni a neki szánt feladatot.

A speciális ruházat alkalmazása előny?

Igen, hiszen ezeket a ruhákat (https://sportano.hu/kerekparos-ruhazat) úgy alkották meg a gyártók, hogy azok minden tulajdonságukkal a gördülékeny előre hajtást támogatják. Ráadásul mindenféle időjárási helyzetre találni optimális kollekciót. Egy „hobbista” talán nem hisz ebben, ám aki próbálta már valaha is komolyabban a kerékpározást, az pontosan tudja, milyen fontos a megfelelő minőségű felszerelés. Ez lehet a cipő, a nadrág, vagy éppen a felsőruházat, ahogyan az olyan kiegészítők is, mint a kulacs vagy a táplálékkiegészítő. A megfelelő ruházat és a minőségi felszerelések nélkül a kerékpározás igazi pokollá, fagyos kalanddá változhat hideg, téli idő esetén – ezt pedig minden eszközzel el kell kerülni.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

WebP képet a WordPress honlapra is

A WebP képformátum a Google fejlesztése. Jobb minden ezt megelőző képnél. Nézzük csak mitől ilyen szuper ez a WebP a honlapon, melyek a jellemzői, hogyan jutunk WebP képekhez, hogyan lesz a képünkből, fotónkból WebP. 
WebP képet a WordPress honlapra is 3

Ezeket olvastad már?