Macska, cica nemének megállapítása

Egy újszülött kiscica esetében nem egyszerű megállapítani a nemét, de ez a cikk ebben nyújt segítséget. Segítünk a macska, cica nemének megállapításában.

Macska, cica nemének megállapítása című cikk boritóképe

Macska, cica nemének megállapítása

Sajnos egy újszülött kiscica esetében nagyon nehéz megállapítani a nemét, de szerencsére nem lehetetlen. Ez a cikk egyaránt hasznos, ha egy újszülött kiscica vagy egy már nagyobb, kifejlettebb macska nemét szeretnéd meghatározni.

A cicád hímnemű

Ha az alábbi igaz a cicádra, akkor egy hímnemű macskával van dolgod: a végbélnyílás alatt található a herezacskó, aminek az alsó részében van a pénisz.

Leginkább az a szembeötlő különbség egy kislány cicához képest, hogy egy fiú macskának a végbélnyílásától jóval lentebb található a herezacskója.

Laikusan megfogalmazva azt mondhatjuk, hogy valószínűleg a cica neme fiú, ha a fenti pont alatt jóval lentebb található egy másik pont.

A macskád neme nőstény

Egy nőstény kiscica esetében a végbélnyílás alatt található közvetlenül a hüvely függőleges nyílása, távolról úgy tűnhet mintha ez a kettő össze is kapcsolódna.

Egy kislány cicát úgy különböztetünk meg egy fiú macskától, hogy a lány cicáknak nagyon közel van a végbélnyílásukhoz a hüvelyük függőleges nyílása.

Közérthetőbben azt mondhatjuk, hogy egy cica neme nőstény, ha a fenti pont alatt közvetlenül egy kis vonalat látunk, amolyan „i” szerűen.

Cica nemének megállapítása képpel

Ha a szöveges leírás nem lenne elég a macska nemének megállapításához, akkor itt mutatok két képet, amelyek segítségével könnyedén megállapíthatod a cicád nemét. Mivel nem szeretnék jogsértést elkövetni, hogy engedély nélkül jelenítem meg más képét a weboldalamon, így csak a két kép elérhetőségét osztom meg itt: első kép, második kép. Kattints az „első kép” vagy a „második kép” szövegre a képek megnyitásához.

Mikortól állapítható meg egy kiscica neme?

Egy cica neme akár már a születésekor is megállapítható, ha valaki nagyon nagy szakértője a témának, de sajnos a valóságban általában nehezebb egy újszülött macska nemének megállapítása, hiszen ekkor még nincsenek olyan jól kifejlődve a nemi szerveik, hogy jól elkülöníthetők legyenek az ellenkező nem nemi szerveitől. Viszont ha a macska már fejlődött egy kicsit, akkor nem okozhat gondot a cica nemének megállapítása. (Egyedül még az ivartalanított macska nemének a meghatározása okozhat gondot.)

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

One thought on “Macska, cica nemének megállapítása

  1. Én már olvastam arról is hogy a szemszínről is megállapítható
    Fiú-zöld
    Lány-sárga
    A kölyköké pedig kék.

Comments are closed.

Következő cikk

Tintafolt eltávolítása, tinta kiszedése (11 bevált módszer)

11 különböző tinta eltávolítási módszert szedtünk össze a cikkünkben, amelyeket bevetve sikeresen eltávolíthatsz egy makacs tintafoltot a ruhádról, vagy a táskádról, vagy bármilyen más anyagról.
Tintafolt eltávolítása, tinta kiszedése című cikk borítóképe