Mosogatógépben mosható jel, ikon – Mit szabad és mit nem szabad a mosogatógépben mosni

Tudásmánia

Ebből a cikkből megtudhatjátok, hogy milyen jellel, ikonnal jelölik a mosogatógépben mosható edényeket, illetve azt, hogy mit nem érdemes a mosogatógépbe mosni.

Mosogatógépben mosható jel, ikon - Mit szabad és mit nem szabad a mosogatógépben mosni című cikk nyitóképe

Mosogatógépben mosható jel, ikon – Mit szabad és mit nem szabad a mosogatógépben mosni

A mosogatógép egy rendkívül hasznos találmány, mely megkönnyíti az emberek életét, de ettől függetlenül könnyen okozhat bosszúságot, ha olyan eszközt, edényt helyezünk bele, amely nem tisztítható mosogatógépben. Pontosan az ilyen fejfájások elkerülése végett érdemes tisztában lennünk azzal, hogy mit helyezhetünk bele és mit nem. Ahhoz, hogy egy termékről eltudjuk dönteni, hogy berakható-e a mosogatógépbe, ismernünk kell a mosogatógépben mosható jelzést.

Ebből a cikkből megtudhatjátok, hogy milyen jellel, ikonnal jelölik a mosogatógépben mosható edényeket, illetve azt, hogy mit nem érdemes a mosogatógépbe mosni.

Milyen ikonnal, jellel jelölik a mosogatógépben mosható tárgyakat?

A mosogatógépben moshatóságot többféleképpen is szokták jelölni, például egy négyzetben lévő tányérokkal, melyekre vízcseppek esnek, illetve szintúgy négyzetben lévő tányérokkal, amelyre a ráeső vízcseppeket vonalakkal szimbolizálják. Sajnos nincs egységes jelölés, így ezektől eltérő jelölések, ikonok is létezhetnek.

Mosogatógépben mosható jel, ikon
Mosogatógépben mosható jelölések

Fent látható kettő gyakori jelölés, a második ikon a mosogatás hőmérsékletére vonatkozó korlátozást is meghatároz.

Ezen túl vannak olyan termékek, amelyekre egyszerűen csak annyit írnak, hogy „mosogatógépben mosható” vagy pedig angolul azt, hogy „dishwasher safe”.

Mely edények nem moshatók mosogatógépben?

Alább találhattok egy rövid listát, hogy mely anyagból készült edények esetében kell fokozott figyelemmel eljárni, mielőtt mosogatógépbe raknánk őket:

  • alumínium
  • ezüst
  • öntöttvas
  • réz
  • fa
  • műanyag edények
  • aranyozott
  • kristály
  • porcelán

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a fent felsorolt anyagból készült edények közül mindegyiket tilos mosogatógépben mosni, csak azt, hogy alapvetően ezekből az anyagokból készült edényeket nem érdemes mosogatógépben mosni, de természetesen készülhetnek belőlük olyan védőréteggel bevont változatok, amelyek engedélyezik a mosogatógépbe való helyezést, ezt mindig érdemes leellenőrizni a termék csomagolásán.

Végszó

Most, hogy megismertük a mosogatógépben mosható edények jelölést, ikonját, illetve felsoroltuk, hogy mely termékek esetében kell különösen körültekintően eljárni, mindenki nyugodtabban használhatja a mosogatógépét, illetve őrízheti meg edényei eredeti állapotát.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

Freemail regisztráció: Új Freemail fiók, e-mail cím létrehozása

Ebben a cikkben bemutatásra kerül, hogy hogyan regisztrálhatsz Freemail fiókot, azaz, hogy hogyan hozhatsz létre új Freemail e-mail címet.
Freemail regisztráció - Új Freemail fiók, e-mail cím létrehozása című cikk borítóképe