1 kW hány Amper? 1 kilowatt hány Amper?

Ebből a cikkből megtudhatod, hogy 1 kW hány Amper. Egyáltalán át lehet váltani kilowattból Amperbe? Olvasd el a cikket és kiderül!

1 kW hány Amper? 1 kilowatt hány Amper?

Ebből a cikkből megtudhatod, hogy 1 kW hány Amper. Egyáltalán át lehet váltani kilowattból Amperbe? Olvasd el a cikket és kiderül!

Átlehet váltani a kW-ot Amper-be?

Átváltani egyértelműen nem lehet, mert a kilowatt a teljesítmény, míg az Amper az áramerősség mértékegysége. 1 watt az a teljesítmény, amelyet 1 J munka 1 másodperc alatt létrehoz. Míg coulomb (C) az a töltésmennyiség, amely egy amper estén egy másodperc alatt átfolyik a vezetőn.

Láthatjuk ebből a két kis rövid definícióból, hogy az egyikből a másikba nem lehet átváltani. De azért kitudjuk számolni.

1 kW hány Amper?

Mint, ahogy fentebb írtuk: átváltani nem lehet, de kiszámolni igen. Essünk neki, akkor a számolásnak. Tegyük fel, hogy van egy 230 (V) voltos hálózatról üzemelő 1 kW-os fogyasztónk. Váltsuk át az 1 kW-ott watt-ba, akkor lesz egy olyan értékünk, hogy 1000 W és 230 V. Nem kell mást tennünk, mint hogy elosztani a 1000 wattot a 230 volttal, ilyenkor egy 4.34-es értéket kapunk, amelyet akár kerekíthetünk 4-re is. Ami azt jelenti, hogy ~ 4 Amper körül vesz fel a teljesítménytényezőtől függően.

Összegzés

Összegzésképpen: arra nem kaphatunk választ, hogy 1 kW hány Amper, hiszen az egyik teljesítmény, míg a másik áramerősség mértékegysége. Viszont azt kiszámolhatjuk, hogy 1 kW hány Ampert vesz fel. És a válasz az, hogy 1 kW (kilowatt) körülbelül 4 Ampert vesz fel a teljesítménytényezőtől függően.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

One thought on “1 kW hány Amper? 1 kilowatt hány Amper?

  1. Meghajtó teljesítmény 30 kW
    mennyi amper hálózat kell
    köszi

Comments are closed.

Következő cikk

Renault Megane rádió kód kiderítése és megadása

Ez a cikk segítséget nyújt abban, hogy hogyan találd meg a Renault Megane rádió kódját, illetve azt is megmutatjuk, hogy ez a rádiókódot, hogyan tudod betáplálni a Reanult Megane autód rádiójába.
Renault Megane rádió kód kiderítése és megadása című cikk boritóképe