Renault Megane rádió kód kiderítése és megadása

Tudásmánia

Ez a cikk segítséget nyújt abban, hogy hogyan találd meg a Renault Megane rádió kódját, illetve azt is megmutatjuk, hogy ez a rádiókódot, hogyan tudod betáplálni a Reanult Megane autód rádiójába.

Renault Megane rádió kód kiderítése és megadása című cikk boritóképe

Renault Megane rádió kód kiderítése és megadása

Ez a cikk segítséget nyújt abban, hogy hogyan találd meg a Renault Megane rádió kódját, illetve azt is megmutatjuk, hogy ez a rádiókódot, hogyan tudod betáplálni a Reanult Megane autód rádiójába.

Ha nem veszett el a Renault Megane rádió kódja

Ha szerencsénk van és még megvan a Renault Megane kezelői kézikönyve, akkor ahhoz mellékeltek egy rádiókártyát, amelyen megtalálható a rádió kódja. Ez a szerencsés eset, ha te nem vagy ennyire szerencsés, akkor sem kell elkeseredni, csak olvass tovább.

Renault Megane rádió kódjának kiderítése, ha elveszett

Sajnos nagyon gyakori probléma, hogy nincs meg a Renault Megane rádió kódja, annyira gyakori, hogy tucatnyi alkalmazás és weboldal található erre vonatkozólag az interneten.

Mire van szükségünk a rádiókód kiderítéséhez?

Semmi másra nincs szükségünk csak egy okostelefonra, lehetőleg Android vagy iOS rendszer fusson rajta vagy egy számítógépre, laptopra.

Renault Megane Radio Code weboldalról

Erre a linkre kattintva egy táblázatot találhattok, amely segít megtalálni a te rádiódhoz szükséges kódot. A használatához, csak nyomjátok meg a rádión az 1 és 6-os gombot, majd a kijelzőn megjelenő kódot, keressétek ki a táblázatból. Ha megvan a táblázatban a rádió által kiírt kód, akkor csak írjátok be a táblázat következő oszlopában található rádiókodot.

Renault Megane Radio Calculator alkalmazás letöltése

Ha az előző megoldás nem segített volna és az előfeltételek adottak, azaz van megfelelő okostelefonunk, akkor nyissuk meg az azon található alkalmazásboltot. Apple telefon esetében App Store, míg Android esetében Play Áruház. Írjuk be a keresőjébe, hogy: Renault Radio Code Calculator. Próbáljunk olyan alkalmazást választani, ami jó értékeléseket kapott, minimum 4-4,5 csillagot.

Renault Megane rádiókód kalkulátor használata

Ha letöltött az alkalmazás, akkor nyissuk meg. Az alkalmazásban található egy kis rubrika, ahova be kell írnunk a rádió oldalán, vagy hátulján található számkódot, majd megnyomnunk az alatta található gombot.

Ha beírtuk a Renault Megane autónkból kiszerelt rádión található kódot a Renault Megane Radio Code Calculator alkalmazásba, akkor a képernyőn meg fog jelenni egy kód. Ezt a kódot kell a kocsinkban található rádiónkon megadni.

Renault Megane rádió kód megadása

Ha a fenti lépéseket követtük, akkor mostanra megvan a Renault Megane rádió gyárikódja.

Sajnos különböző fajta rádiós fejegységek találhatók a különböző Renault Megane autókban, így a rádiókód beírásának módja egyes autótípusoknál eltérhet. Minden esetben érdemes megnézni az autó gyári kézikönyvét.

Alább találhatsz egy listát, melyből válaszd ki, hogy te milyen rádióval rendelkezel.

Philips 22DC259 / 62Z CD / 22DC239 / 62 CD rádió

Kapcsold be a rádiót a POWER gombbal, amikor megjelenik a CODE szöveg, addig nyomkodd az 1-es gombot, amíg meg nem jelenik a képernyőn a megfelelő szám, ha megjelent, akkor játszd el ugyanezt a 2-es, 3-as és 4-es gombokkal. Ha megadtad az összes kódot, akkor tartsd a 6-os gombot lenyomva, míg el nem fogadja a rendszer.

Philips 22DC459 / 62E, 22DC461 / 62E, 22DC259 / 62

Ebben az esetben kapcsold be a rádiót, majd megjelenik a CODE felirat a kijelzőn, a kormánykerék jobb oldalán található joystick segítségével írd be a kódot. A joystick mögött található ,,C” kapcsolóval kell beírni a kódszám első számjegyét, majd nyomd meg a ,,B” gombot, hogy átléphess a következő számra. Az összes számjegy megadása után a ,,B” gombbal kell megerősíteni a kódbevitelt.

Philips 22DC259 / 62Z CD-rádió

Ebben az esetben kapcsold be a rádiót a POWER gombbal. Amikor megjelenik a CODE, akkor a rádión szereplő gombok (nyilak) segítségével írd be a kódot. Ha megadtad az összes számot, akkor a megerősítéshez tartsd lenyomva a nyíl gombot.

Philips 22DC982 / 72B rádió

Kapcsold be a rádiót, miután megjelent a CODE, nyomd meg az 1-es gombot, majd add meg a nyilakkal a számokat. A következő számra való ugráshoz nyomd meg az 1-es gombot. Az utolsó számjegy megadása után is használjuk az 1-es gombot.

Philips 22DC449 / 62 rádió

Bekapcsolás után a CODE felirat fogad minket, ahol meg kell nyomnunk az 1-es gombot és a fel, le nyilakkal kiválasztanunk a megfelelő számot. He kiválasztottuk a megfelelő számot, akkor nyomjuk meg az 1-es gombot a megerősítéshez és lépjünk a következő számra. Az utolsó számjegy megadása után is használjuk az 1-es gombot.

Philips 22DC594 / 62S

Kapcsoljuk be a készüléket, majd megjelenik a CODE felirat. Nyomjuk meg a „+ -” gombot a vezérlőn. Ezek használatával válasszuk ki a megfelelő számot, majd nyomjuk meg újból a „+ -” gombot egyszerre. Ezt játsszuk el az összes számmal, majd a végén erősítsük meg a „+ -” gombok együttes lenyomásával.

Blaupunkt BP0491 rádió

Kapcsoljuk be, majd megjelenik a CODE felirat, ilyenkor nyomjuk meg az 1-es gombot annyiszor, hogy megjelenjen a megfelelő szám, ezután használjuk a többi számjegyet a megfelelő szám kiválasztásához. Ha mindegyik számot megadtuk, akkor használjuk az 5-ös gombot.

Blaupunkt BP 6500 Twingo rádió

Kapcsold be a készüléket, ha megjelent a képernyőn a CODE felirat, nyomd meg röviden az FMT vagy AF gombot. Az első számot az FMT gombbal, a másodikat az AF gombbal, a harmadikat a TA gombbal, míg a negyediket az ML gombbal kell megadni. A kód megerősítéséhez használd a rádió „>” gombját.

Egyéb esetekben

Ha a fentiek közül egyik sem vált be, akkor megpróbálhatjuk azt, hogy a forgóval kiválasztjuk a számot, míg a némítóval bevisszük. Ha mind a négy számot bevittük, akkor tartsuk hosszan lenyomva a némító gombot.

Renault Megane rádió letiltás

Azt azért érdemes figyelembe venni, hogy ha tévesen adjuk meg a rádió kódot, akkor a rendszer letilt egy időre, az elején még csak pár percre, utána már egy órára és így tovább. Szóval érdemes nagyon utána járni, hogy a megfelelő kódot írjuk-e be, illetve nagyon fontos pontosan és precízen bevinni a számokat. A kód megerősítése előtt ellenőrizzük többször is, hogy a megfelelő kódot írtuk-e be a Renault Megane rádiójába.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

Macska, cica nemének megállapítása

Egy újszülött kiscica esetében nem egyszerű megállapítani a nemét, de ez a cikk ebben nyújt segítséget. Segítünk a macska, cica nemének megállapításában.
Macska, cica nemének megállapítása című cikk boritóképe