Mennyit nő a haj egy nap alatt? Egy hét alatt? Egy hónap alatt? És egy év alatt?

Tudásmánia

Ebből a cikkből megtudhatod, hogy mennyit nő a haj egy nap, egy hét, egy hónap és egy év alatt. Illetve kitérünk még azokra a praktikákra is, amelyek segítenek a haj gyorsabb növekedésében.

Mennyit nő a haj egy nap alatt? Egy hét alatt? Egy hónap alatt? És egy év alatt? című cikk borítóképe

Mennyit nő a haj egy nap alatt? Egy hét alatt? Egy hónap alatt? És egy év alatt?

Ebből a cikkből megtudhatod, hogy mennyit nő a haj egy nap, egy hét, egy hónap és egy év alatt. Illetve kitérünk még azokra a praktikákra is, amelyek segítenek a haj gyorsabb növekedésében.

Mennyit nő a haj egy nap alatt?

Bár sok mindentől függ, de a legtöbb ember haja naponta átlagosan 0,3-0,5 mm-t nő. A haj növekedésének mértékét nagyban befolyásolják az emberi tényezők, azaz például a genetika, a hormonok, a táplálkozás, sőt még az alany életében jelenlévő stressz mértéke is.

Mennyit nő a haj egy hét alatt?

Ha az egy napi hajnövekedésnél számolt értékeket felszorozzuk, akkor pontosan 0,21-0,5 centimétert kapunk. Azaz egy átlagos ember haja körülbelül 2,1 mm és 5 milliméter között nő egy hét alatt.

Mennyit nő a haj 1 hónap alatt?

Tovább folytatva a gondolatmenetet, már nincs túl nehéz dolgunk: ha egy hét alatt 2,1 mm és 5 milliméter között nő a hajunk, akkor csak fel kell szoroznunk ezen értékeket néggyel. Így megkapjuk, hogy egy átlagosan az ember haja 8,4 milliméter és 20 milliméter között növekszik. Azaz picivel kevesebb, mint 1 centiméter és 2 centiméter közötti hajnövekedéssel számolhatunk 1 hónap alatt.

Mennyit nő a haj 1 év alatt?

Ezzel a történet utolsó állomására érkeztünk. Ha az előző értékeket felszorozzuk tizenkettővel, akkor megkapjuk, hogy az átlagos hajnövekedés 100,8 mm és 240 mm között van évente. Azaz 1 év alatt körülbelül 10-20 centiméter képes az emberi haj nőni.

Hogyan gyorsíthatom a hajnövekedést?

Most pedig nézzük a legbiztosabb módszereket, amelyekkel elérheted, hogy a fent említett értékeknél gyorsabban növekedjen a hajad.

Kevesebb hajmosás

Túl gyakori hajmosással eltávolítjuk a hajunkról azokat a természetes zsírokat és olajokat, amelyek egészséges a fejbőr és a haj számára. Ebből kifolyólag érdemes korlátozni a hajmosások számát, ezzel óvjuk és ápoljuk a hajunkat, sőt még a növekedést is elősegítjük vele.

Balzsam és kondicionáló használata

Ha már az előző pontban a hajmosásról volt szó, akkor érdemes megjegyezni, hogy erősen ajánlott minden hajmosásnál balzsamot és/vagy kondicionálót használni. Ezzel nem csak a gyorsabb növekedést segíted elő, hanem leszámolsz a töredezett hajjal is.

Kerüld a hajszárítót, hajvasalót, hajgöndörítőt

A hőformázó eszközök (például hajszárító, hajvasaló vagy hajgöndörítő) nagymértékben roncsolják a hajat, ezáltal pedig gátolják a hajat a természetes növekedési folyamatában.

Fehérje- és vitamingazdag étrend

A megfelelő mennyiségű fehérje-, és vitaminbevitelre mindenképp oda kell figyelnünk, hiszen ezek mind hozzájárulnak a hajunk természetes növekedéséhez. Fogyassz gyakran halakat, fehérhúsokat, tejtermékeket, szóját vagy olajos magvakat. Ezenfelül ne feledkezz meg az A-, C- és D-vitaminokról, amelyeket természetesen megfelelő étkezéssel is bevihetsz a szervezetedbe.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

Színkeverés: Hogy kell a színeket kikeverni?

Ebben a cikkben a színkeveréssel fogunk foglalkozni, bemutatjuk az alapszíneket, illetve a másodlagos, és harmadlagos színeket is. Továbbá foglalkozunk azzal is, hogy hogy kell az egyes színeket kikeverni.
Színkeverés: Hogy kell a színeket kikeverni? című cikk borítóképe