Mikor jön a Mikulás? December 5-én vagy 6-án jár a Mikulás valójában?

Tudásmánia

Mikor jár valójában a mikulás? Ez az a kérdés, amely sokak számára nem egyértelmű. Hiszen jöhet a mikulás 5-én este vagy 6-án reggel és este is. Szóval adott a kérdés: mikor jön a Mikulás? Ennek járunk most utána.

Mikor jön a Mikulás? December 5-én vagy 6-án jár a Mikulás valójában? cikk nyítóképe

Mikor jön a Mikulás? December 5-én vagy 6-án jár a Mikulás valójában?

Felnőtteket és gyerekeket is egyaránt érdekel a kérdés, mikor jár a Télapó hazánkban? December 5-én vagy 6-án jön a Mikulás? Vannak olyanok is, akik, úgy gondolják, hogy december 5-én éjszaka viszi az ajándékot a Mikulás, így a gyerekek december 6-án reggel kapják meg azt.

A félreértések elkerülése végett most utána járunk, hogy mikor is jár valójában a Mikulás.

A Mikulás története

Mielőtt belekezdenénk abba ami mindenkit érdekel, nézzük meg, hogy honnan is ered a Mikulás története? Szent Myra Szent püspöke volt, akiről azt tartották, hogy az egyik éjszaka három szegény lány ablakába három zacskó aranyat tett, azért, hogy megszabadítsa őket a szegénységtől és a lányok férjhez tudjanak menni. Ám amikor a harmadik lánynak szerette volna ajándékozni az aranyat az ablak zárva volt, így Miklós a tetőre mászott, majd behajította az arannyal teli zacskót a kéményen.

A modernebb (és mesésebb) verzió szerint a Mikulás Lappföldön él rénszarvasaival és ajándékozás előtt időben elindul velük, hogy a gyerekek pontosan kapják meg azt, amire leginkább vágynak. A puttonyát és a szánját is jól tele pakolj, hogy senki ne maradjon ki az örömből. Miután mindent előkészített a szarvasokkal és a szánnal a felhők közé repül és a hivatalos dátum szerint (ami december 6-a), meglepi a gyerekeket a nekik szánt csomaggal.
Szóval innen ered a Télapó története.

Mikor jön a Mikulás?

Most térjünk vissza arra, hogy mikor is jön a Mikulás? A hivatalos verzió szerint a Mikulás 5-én éjjel jön, hogy a gyerekeket 6-án reggel a csomag várja, amiben csoki, cukor, egy kis ajándék, valamint virgács is előfordulhat. Mivel sok gyerek türelmetlen, ezért már vannak olyanok, akik már 5-én este megkapják az ajándékot. Olyan verzió is létezik, amiben a Mikulás 6-án este érkezik. Mivel nem egy akkora ünnepről van szó, mint a például a Karácsony, ezért mindenki saját maga döntheti el, hogy neki melyik nap jobb a gyerekek megajándékozására.

Összegezve: A Mikulás hivatalosan 5-éről 6-ára virradó éjszaka jár, de ez nincs kőbe vésve, így mindenki maga döntheti el, hogy nála mikor járjon a Mikulás.

Na és nálatok mikor jár a Mikulás? A válaszokat nyugodtan írjátok meg a Facebook oldalunkra.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

[Fortnite regisztráció] Fortnite regisztráció lépései magyarul - Fortnite magyar nyelvű regisztrációs útmutató

Ebben a leírásban pontosan végigvezetünk a Fortnite regisztráció lépésein magyarul, így a cikk elolvasása után már te is képes leszel beregisztrálni egy Fortnite fiókot.
Fortnite regisztráció útmutató magyarul nyítóképe

Kapcsolódó cikkek