Milyen feladatai vannak a területi képviselőnek? – Kereskedelmi és minőségbiztosítási területi képviselő feladatai

Tudásmánia

Ebben a cikkben megismerkedhettek a területi képviselő feladataival, azaz azzal, hogy pontosan mit is csinál egy kereskedelmi vagy minőségbiztosítási területi képviselő.

Milyen feladatai vannak a területi képviselőnek/termékmenedzsernek? - Kereskedelmi és minőségbiztosítási területi képviselő/termékmenedzser feladatai című cikk borítóképe

Milyen feladatai vannak a területi képviselőnek? – Kereskedelmi és minőségbiztosítási területi képviselő feladatai

Ebben a cikkben megismerkedhettek a területi képviselő feladataival, azaz azzal, hogy pontosan mit is csinál egy kereskedelmi vagy minőségbiztosítási területi képviselő, illetve megtanuljátok a két területi képviselő szerepkör közötti különbözőségeket.

Mit csinál a területi képviselő?

A területi képviselő feladata, hogy az újonnan forgalomba hozott termékek értékesítését menedzselje, illetve a cég által forgalmazott termékek eladását növelje. Egy cég életében több területi képviselő is jelen lehet, hiszen több területet is felügyelniük, optimalizálniuk kell.

A leggyakoribb területi képviselők:

  • kereskedelmi területi képviselő
  • minőségbiztosítási területi képviselő

Mind a két szerepkörben jelenlévő területi képviselő más és más feladatokat lát el.

Kereskedelmi területi képviselő feladatai

Egy kereskedelmi területi képviselő felveszi a kapcsolatot az (potenciális) ügyfelekkel, felméri az igényeiket, személyes találkozókat egyeztet velük, ahol bemutatja a cég által forgalmazott termékeket, illetve ajánlatot tesz az ügyfél számára az adott termék forgalmazásával kapcsolatban. Ha az ajánlat mindkét fél számára megfelelő, akkor megköti a szerződést az ügyféllel, azonban, ha az ügyfél számára az ajánlattétel nem elfogadható, akkor sem engedi el az ügyfél kezét, megpróbál olyan ajánlatot tenni, amely már elfogadható az ügyfél számára.

Egy kereskedelmi területi képviselő a saját munkája megkönnyítése céljából, illetve a vezetőség felé való megfelelés miatt nyilvántartást vezet az ügyfelekről, melyekben megtalálható az együttműködés minden részlete.

Minőségbiztosítási területi képviselő feladatai

A minőségbiztosítási területi képviselő a gyártási folyamatokat, minőségi szempontokat felügyeli.

A minőségbiztosítási területi képviselő tartja a kapcsolatot a céghez tartozó gyárakkal, üzemekkel, telepekkel, illetve felügyeli az ezeken a helyeken előírt minőségi szempontok és gyártási folyamatok betartását. Ebből kifolyólag tisztában kell lennie a gyártási folyamatokkal, illetve az egyes termékekre vonatkozó eltérő minőségi meghatározásokkal. Továbbá az ő feladata a felmerülő problémák esetén a probléma kezelése, megoldása, esetleges alternatívák kidolgozása, végrehajtása.

Végszó

Most, hogy a cikk végére értünk, úgy gondolom, hogy sokkal érthetőbb, hogy milyen feladatai vannak egyes területi képviselőknek, de ha valakiben maradtak még kérdések, akkor ezen a linken bővebben olvashat a témában.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

Milyen feladatai vannak egy termékmenedzsernek? - Kereskedelmi és minőségbiztosítási termékmenedzser feladatai

Ebből a cikkből megtudhatod, hogy milyen feladatai vannak egy termékmenedzsernek.
Milyen feladatai vannak a területi képviselőnek/termékmenedzsernek? - Kereskedelmi és minőségbiztosítási területi képviselő/termékmenedzser feladatai című cikk borítóképe