15 zseniális rajzprogram Windows operációs rendszerre (Windows rajzoló programok listája)

Tudásmánia

Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legjobb Windows operációs rendszerre elérhető rajzoló programokat.

A 15 legjobb rajzoló program (Rajzprogramok listája) című cikk borítóképe

15 zseniális rajzprogram Windows operációs rendszerre (Windows rajzoló programok listája)

Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legjobb rajzoló programokat a leggyakrabban használt operációs rendszerre, a Windows-ra. A listán szerepelni fog ingyenes és fizetős szoftver is, hogy mindenki megtalálja a saját igényeinek tökéletesen megfelelőt.

Ha kicsit utána nézünk a piacnak, akkor azt mondhatjuk, hogy a legtöbb rajzoló program elérhető Windows-ra, hiszen a Windows az egyik vezető operációs rendszer a világon, így nagy baklövés lenne kihagyni ezt a platformot. Azonban, ha kicsit mélyebbre ásunk, akkor találhatunk pár olyan platform-exkluzív szoftvert, amely nem érhető el a legnépszerűbb operációs rendszerre.

AutoDesk Sketchbook

Az első listán szereplő rajzoló program az AutoDesk által kiadott Sketchbook, amely az egyik legelismertebb rajzprogram szakmai körökben. A program elérhető számítógépekre, laptopokra, Windows operációs rendszeren keresztül.

A program sajnos fizetős, de jó hír, hogy az ára meglepően alacsony, így senkinek sem kell attól félnie, hogy a program vásárlási díja súlyos tízezrekbe kerülne.

Adobe Illustrator

Az Adobe úgy hivatkozik a saját termékére, hogy ,,iparágvezető vektorgrafikai szoftver”. Erre sokan mondhatják, hogy természetesen csak saját magukat fényezik, ám ha kicsit a szoftver mögé nézünk, akkor könnyen kijelenthetjük, hogy az Adobe Illustrator valóban az egyik legjobb rajzoló program, amit a művészeknek kínálnak a piacon..

Az Adobe Illustrator is egy fizetős rajzprogram, amely természetesen elérhető Windows-ra.

Krita

A következő program is óriási népszerűségnek örvend, hiszen ez egy professzionális program, amely ingyenes elérhető bárki számára és mégis olyan funkciókat nyújt, amelyet mások pénzért kínálnak. A szoftver segítségével tervezhetünk koncepciós rajzokat, textúrákat, illusztrációkat és képregényeket is.

A program ingyenesen elérhető Windows.

Paint 3D

Bár sokan nem tudják, de a Windows-ban régóta fellelhető Paint-nek van egy Paint 3D-re keresztelt változata is, amelyet művészek és lelkes kezdők számára egyaránt ajánl a Microsoft. A program a nevével ellentétben nem csak 3D-s modellek alkotására használható, hanem 2D-s rajzok elkészítésére is.

A Paint 3D ingyenesen beszerezhető Windows-ra a Microsoft Store-ból.

Adobe Photoshop

A következő programról sokan úgy gondolják, hogy csak képszerkesztésre alkalmas, ami valójában nem igaz, hiszen a Photoshop kiválóan használható rajzok elkészítésére is a számtalan rajzolást segítő funkciójának hála.

Az Adobe Photoshop egy fizetős rajzoló program, mely elérhető Windows platformra.

Affinity Designer

Az Affinity Designer nagyszerű koncepciós rajzok, nyomtatott projektek, logók, ikonok, UI dizájnok megtervezésére és elkészítésére.

A program vásárlást követően szabadon használható Windows-on. Annak, aki nem akar egyből beleugrani a vásárlásba, annak van egy ingyenes próbaidőszakot is lehetősége igénybe venni, ami alatt eltudja dönteni, hogy számára megfelelő-e a program funkcionalitása, kezelhetősége vagy sem.

FireAlpaca

A FireAlpace egy ingyenes digitális rajzoló program, szoftver Windows operációs rendszerre. A program óriási előnye, hogy használata gyorsan és egyszerűen elsajátíthat, így egy rajz elkészítése nem okozhat problémát egy teljesen kezdő számára sem.

Corel Painter

A Corel vállalat által gyártott Painter program egy igen komoly súlycsoportot képvisel, amelyet nem csak a programban megtalálható funkciók száma bizonyít, hanem a szoftver használatáért elkért ár is.

A program elérhető Windows-ra.

Inkscape

Az Inkscape egy erőteljes tervező szoftver, mely segítségével rugalmas rajzoló, szövegező eszközöket kapunk.

A rajzprogram teljesen ingyenesen tölthető le és érhető el Windows operációs rendszerre.

GIMP

A GIMP egy 25 éves múltra visszatekintő nyíltforráskódú képszerkesztő program, mely a GNU Image Manipulation Program szóból kapta a nevét. A program az elmúlt 25 évben jelentős mértékű rajongói bázisra tett szert.

A GIMP teljesen ingyenese elérhető Windows-ra.

MediBang Paint

A MediBang Paint-et elsősorban animék és mangák tervezésére szokták használni, de kiváló választás lehet más nem japán stílusú rajzok elkészítésére is.

A program ingyen elérhető PC-n, Windows operációs rendszerre.

Clip Studio Paint

A Clip Studio Paint egy művészeknek szánt rajzoló és festő program.

A program ingyenesen elérhető Windows-ra.

Rebelle

A Rebelle egy díjnyertes, hiperreális festészeti szoftver. A Rebelle azok számára szól, akik a digitális technológia segítségével szeretnék felfedezni a művészi készségeiket, függetlenül a jártassági szintjüktől.

A rajzoló program Windows platformon fizetős.

Leonardo

A Leonardo rajzoló program a legjobb rajzoló és festő alkalmazásnak nevezi magát Windows-ra. Tökéletesen használható vázlattervezésre, rajzolásra, festésre.

Kiválóan működik a következő eszközökkel:

  • Surface Pro
  • Surface Pro X
  • Surface Book
  • Wacom

A program fizetős, de 15 napig ingyenesen kipróbálható Windows-os operációs rendszert futtató eszközökön.

BlackInk

A BlackInk egy fejlett digitális rajzprogram, mely a többi programmal szemben nem törekszik arra, hogy realisztikus ecsetvonásokat tudj húzni a számítógépeden, ehelyett inkább megpróbálja kihozni a maximumot a számítógép adta lehetőségekből.

A csak Windows-ra elérhető programnak van egy ingyenes próbaverziója és egy fizetős teljesértékű.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

Online rajzoló programok (Ingyenes rajzprogramok online)

Ebben a cikkben összegyűjtjük a legjobb ingyenes, interneten keresztül elérhető, azaz online használható rajzoló-, rajzprogramokat.
A 15 legjobb rajzoló program (Rajzprogramok listája) című cikk borítóképe