15 zseniális rajzprogram Windows operációs rendszerre (Windows rajzoló programok listája)

Tudásmánia

Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legjobb Windows operációs rendszerre elérhető rajzoló programokat.

A 15 legjobb rajzoló program (Rajzprogramok listája) című cikk borítóképe

15 zseniális rajzprogram Windows operációs rendszerre (Windows rajzoló programok listája)

Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legjobb rajzoló programokat a leggyakrabban használt operációs rendszerre, a Windows-ra. A listán szerepelni fog ingyenes és fizetős szoftver is, hogy mindenki megtalálja a saját igényeinek tökéletesen megfelelőt.

Ha kicsit utána nézünk a piacnak, akkor azt mondhatjuk, hogy a legtöbb rajzoló program elérhető Windows-ra, hiszen a Windows az egyik vezető operációs rendszer a világon, így nagy baklövés lenne kihagyni ezt a platformot. Azonban, ha kicsit mélyebbre ásunk, akkor találhatunk pár olyan platform-exkluzív szoftvert, amely nem érhető el a legnépszerűbb operációs rendszerre.

AutoDesk Sketchbook

Az első listán szereplő rajzoló program az AutoDesk által kiadott Sketchbook, amely az egyik legelismertebb rajzprogram szakmai körökben. A program elérhető számítógépekre, laptopokra, Windows operációs rendszeren keresztül.

A program sajnos fizetős, de jó hír, hogy az ára meglepően alacsony, így senkinek sem kell attól félnie, hogy a program vásárlási díja súlyos tízezrekbe kerülne.

Adobe Illustrator

Az Adobe úgy hivatkozik a saját termékére, hogy ,,iparágvezető vektorgrafikai szoftver”. Erre sokan mondhatják, hogy természetesen csak saját magukat fényezik, ám ha kicsit a szoftver mögé nézünk, akkor könnyen kijelenthetjük, hogy az Adobe Illustrator valóban az egyik legjobb rajzoló program, amit a művészeknek kínálnak a piacon..

Az Adobe Illustrator is egy fizetős rajzprogram, amely természetesen elérhető Windows-ra.

Krita

A következő program is óriási népszerűségnek örvend, hiszen ez egy professzionális program, amely ingyenes elérhető bárki számára és mégis olyan funkciókat nyújt, amelyet mások pénzért kínálnak. A szoftver segítségével tervezhetünk koncepciós rajzokat, textúrákat, illusztrációkat és képregényeket is.

A program ingyenesen elérhető Windows.

Paint 3D

https://youtu.be/zBnAtNLWors

Bár sokan nem tudják, de a Windows-ban régóta fellelhető Paint-nek van egy Paint 3D-re keresztelt változata is, amelyet művészek és lelkes kezdők számára egyaránt ajánl a Microsoft. A program a nevével ellentétben nem csak 3D-s modellek alkotására használható, hanem 2D-s rajzok elkészítésére is.

A Paint 3D ingyenesen beszerezhető Windows-ra a Microsoft Store-ból.

Adobe Photoshop

A következő programról sokan úgy gondolják, hogy csak képszerkesztésre alkalmas, ami valójában nem igaz, hiszen a Photoshop kiválóan használható rajzok elkészítésére is a számtalan rajzolást segítő funkciójának hála.

Az Adobe Photoshop egy fizetős rajzoló program, mely elérhető Windows platformra.

Affinity Designer

https://youtu.be/XNVLYfvyDKo

Az Affinity Designer nagyszerű koncepciós rajzok, nyomtatott projektek, logók, ikonok, UI dizájnok megtervezésére és elkészítésére.

A program vásárlást követően szabadon használható Windows-on. Annak, aki nem akar egyből beleugrani a vásárlásba, annak van egy ingyenes próbaidőszakot is lehetősége igénybe venni, ami alatt eltudja dönteni, hogy számára megfelelő-e a program funkcionalitása, kezelhetősége vagy sem.

FireAlpaca

A FireAlpace egy ingyenes digitális rajzoló program, szoftver Windows operációs rendszerre. A program óriási előnye, hogy használata gyorsan és egyszerűen elsajátíthat, így egy rajz elkészítése nem okozhat problémát egy teljesen kezdő számára sem.

Corel Painter

A Corel vállalat által gyártott Painter program egy igen komoly súlycsoportot képvisel, amelyet nem csak a programban megtalálható funkciók száma bizonyít, hanem a szoftver használatáért elkért ár is.

A program elérhető Windows-ra.

Inkscape

https://youtu.be/up3ttaS_62M

Az Inkscape egy erőteljes tervező szoftver, mely segítségével rugalmas rajzoló, szövegező eszközöket kapunk.

A rajzprogram teljesen ingyenesen tölthető le és érhető el Windows operációs rendszerre.

GIMP

A GIMP egy 25 éves múltra visszatekintő nyíltforráskódú képszerkesztő program, mely a GNU Image Manipulation Program szóból kapta a nevét. A program az elmúlt 25 évben jelentős mértékű rajongói bázisra tett szert.

A GIMP teljesen ingyenese elérhető Windows-ra.

MediBang Paint

A MediBang Paint-et elsősorban animék és mangák tervezésére szokták használni, de kiváló választás lehet más nem japán stílusú rajzok elkészítésére is.

A program ingyen elérhető PC-n, Windows operációs rendszerre.

Clip Studio Paint

A Clip Studio Paint egy művészeknek szánt rajzoló és festő program.

A program ingyenesen elérhető Windows-ra.

Rebelle

A Rebelle egy díjnyertes, hiperreális festészeti szoftver. A Rebelle azok számára szól, akik a digitális technológia segítségével szeretnék felfedezni a művészi készségeiket, függetlenül a jártassági szintjüktől.

A rajzoló program Windows platformon fizetős.

Leonardo

A Leonardo rajzoló program a legjobb rajzoló és festő alkalmazásnak nevezi magát Windows-ra. Tökéletesen használható vázlattervezésre, rajzolásra, festésre.

Kiválóan működik a következő eszközökkel:

  • Surface Pro
  • Surface Pro X
  • Surface Book
  • Wacom

A program fizetős, de 15 napig ingyenesen kipróbálható Windows-os operációs rendszert futtató eszközökön.

BlackInk

A BlackInk egy fejlett digitális rajzprogram, mely a többi programmal szemben nem törekszik arra, hogy realisztikus ecsetvonásokat tudj húzni a számítógépeden, ehelyett inkább megpróbálja kihozni a maximumot a számítógép adta lehetőségekből.

A csak Windows-ra elérhető programnak van egy ingyenes próbaverziója és egy fizetős teljesértékű.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

Online rajzoló programok (Ingyenes rajzprogramok online)

Ebben a cikkben összegyűjtjük a legjobb ingyenes, interneten keresztül elérhető, azaz online használható rajzoló-, rajzprogramokat.
A 15 legjobb rajzoló program (Rajzprogramok listája) című cikk borítóképe