1 col hány centiméter (cm)? 1 col hány milliméter (mm)? + Col (hüvelyk) kalkulátor

Tudásmánia

Tudd meg ebből a cikkből, hogy 1 col hány centiméter, illetve azt is, hogy 1 col hány milliméter. De nem csak arra kaphatsz választ, hogy 1 col hány cm, illetve mm, de még egy col-cm és col-mm kalkulátort is találsz a cikkben, mellyel könnyedén átválhatsz bármilyen col-t centiméterbe és milliméterbe.

1 col hány centiméter (cm)? 1 col hány milliméter (mm)? + Col (hüvelyk) kalkulátor

Mifelénk nem terjedt el annyira a col mértékegység használata, mint másutt. Ebből kifolyólag nagyon sokan nincsenek tisztában vele, hogy pontosan 1 col hány centiméter (cm) és, hogy 1 col hány milliméter (mm). Viszont néha fontos tudnunk, hogy 1 col hány cm, ilyen eset például egy televízió vásárlása, mert a képernyő átlóját colban adják meg. A colt másképpen hüvelyk mértékegységnek is szokták nevezni.

1 col hány cm?

A történelem során 1 col különböző centiméter (cm) is lehetett, területtől függően. De idővel szerencsére egységesítették, ma 1 col hivatalosan 2,54 cm. Szóval 1 col 2,54 centiméter. Ha a vásárolni kívánt tv mérete colban van megadva, akkor elég a colban megadott számot megszoroznunk 2,54-el, így megkapjuk a tv-nk átlóját centiméterben kifejezve.

Col átváltása centiméterbe (cm) kalkulátor

Lentebb találhatsz egy col-cm átváltót, mely segítségével könnyedén átválhatsz bármilyen col mennyiséget centiméterbe. A bevitelimezőbe írd be, hogy hány colt szeretnél átváltani, majd nyomd meg a lentebb található átváltó gombot és a rendszer már át is váltja az általad megadott colt centiméterbe.


Hány col-t váltsak át?:

Az átváltás eredménye centiméterben (cm):
Itt fog megjelenni az eredmény.

1 col hány mm?

Ha már tudjuk, hogy 1 col hány cm, akkor a mm-be való váltás sem fog nehézséget okozni, hiszen a centiméter és a milliméter közötti váltószám, a 10. Azaz 1 centiméter pontosan 10 milliméter, azaz, ha 1 col 2,54 cm, akkor 1 col csakis 25,40 mm lehet.

Col átváltása milliméterbe (mm) kalkulátor

A col-cm átváltó után következzen a col-milliméter kalkulátor is. A bevitelimezőbe írd be, hogy hány colt szeretnél átváltani, majd nyomd meg a lentebb található átváltó gombot és a rendszer már át is váltja az általad megadott colt milliméterbe.


Hány col-t váltsak át?:

Az átváltás eredménye milliméterbe (mm):
Itt fog megjelenni az eredmény.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

1 inch hány cm? 1 inch hány centiméter?

Tanuld meg ebből a cikkből, hogy 1 inch hány centiméter (cm). Ha ez nem elég, akkor a cikkben egy inch-cm átváltót, kalkulátort is találsz.
Tudásmánia borítókép