1 col hány cm? 1 col hány centiméter?

Tudásmánia

Tudd meg ebből a cikkből, hogy 1 col hány centiméter. De nem csak arra kaphatsz választ, hogy 1 col hány cm, de még egy col-cm kalkulátort is találsz a cikkben, mellyel könnyedén átválhatsz bármilyen col-t centiméterbe.

1 col hány cm? 1 col hány centiméter?

Mifelénk nem terjedt el annyira a col mértékegység használata, mint másutt. Ebből kifolyólag nagyon sokan nincsenek tisztában vele, hogy pontosan 1 col hány centiméter (cm). Viszont néha fontos tudnunk, hogy 1 col hány cm, ilyen eset például egy televízió vásárlása, mert a képernyő átlóját colban adják meg. A colt másképpen hüvelyk mértékegységnek is szokták nevezni.

1 col hány cm?

A történelem során 1 col különböző centiméter (cm) is lehetett, területtől függően. De idővel szerencsére egységesítették, ma 1 col hivatalosan 2,54 cm. Szóval 1 col 2,54 centiméter. Ha a vásárolni kívánt tv mérete colban van megadva, akkor elég a colban megadott számot megszoroznunk 2,54-el, így megkapjuk a tv-nk átlóját centiméterben kifejezve.

Col átváltása centiméterbe (cm) kalkulátor

Lentebb találhatsz egy col-cm átváltót, mely segítségével könnyedén átválhatsz bármilyen col mennyiséget centiméterbe. A bevitelimezőbe írd be, hogy hány colt szeretnél átváltani, majd nyomd meg a lentebb található átváltó gombot és a rendszer már át is váltja az általad megadott colt centiméterbe.


Hány col-t váltsak át?:

Az átváltás eredménye centiméterben (cm):
Itt fog megjelenni az eredmény.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

1 inch hány cm? 1 inch hány centiméter?

Tanuld meg ebből a cikkből, hogy 1 inch hány centiméter (cm). Ha ez nem elég, akkor a cikkben egy inch-cm átváltót, kalkulátort is találsz.
Tudásmánia borítókép