1 inch hány cm? 1 inch hány centiméter?

Tudásmánia

Tanuld meg ebből a cikkből, hogy 1 inch hány centiméter (cm). Ha ez nem elég, akkor a cikkben egy inch-cm átváltót, kalkulátort is találsz.

1 inch hány cm? 1 inch hány centiméter?

Mifelénk nem terjedt el annyira az inchmértékegység használata, mint több külföldi országban. Emiatt hazánkban nagyon sokan ember nem tudja, hogy 1 inch hány centiméter (cm). Viszont néha nem árt tudnunk, hogy 1 inch hány cm, például nagyon hasznos, ha egy televízió vásárlása előtt állunk, mert ilyenkor általában a képernyő átlóját inchben szokták megadni. Az inchet másképpen hüvelyk mértékegységnek is szokták nevezni.

1 inch hány cm?

Korábban az inch mértékegysége nem volt egységes, így 1 inch különböző centiméter (cm) is lehetett, országonként eltérően. De idővel szerencsére egységesítették az inch mértékegységét, így ma 1 inch pontosan 2,54 cm. Szóval jól jegyezzük meg, hogy 1 inch 2,54 centiméter. Ha a vásárolni kívánt televízió mérete inch-ben van megadva, akkor nem kell mást tennünk, mint az inchben meghatározott értéket megszorozni 2,54-el, így megkapjuk a televíziónk képátlóját centiméterben kifejezve.

Inch átváltása centiméterbe (cm) kalkulátor

Lentebb találhatsz egy inch-cm átváltót, azaz inch-centiméter kalkulátort, amelyet használva könnyedén átválhatsz bármilyen inch mértékegységben megadott számot centiméterbe. A bevitelimezőbe írd be, hogy hány inchet szeretnél átváltani, majd nyomd meg a lentebb található átváltó gombot és a rendszer azonnal átváltja az általad megadott inchet centiméterbe.


Hány inch-et váltsak át?:

Az átváltás eredménye centiméterben (cm):
Itt fog megjelenni az eredmény.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

1 kW hány Amper? 1 kilowatt hány Amper?

Ebből a cikkből megtudhatod, hogy 1 kW hány Amper. Egyáltalán át lehet váltani kilowattból Amperbe? Olvasd el a cikket és kiderül!
Tudásmánia borítókép