1 uncia hány gramm?

Tudásmánia

Ebben a cikkben azt a kérdést válaszoljuk meg, hogy 1 uncia (angolul: ounce, oz) hány gramm.

1 uncia hány gramm?

Az uncia egy latin eredetű szó, amely szó szerinti fordításban tizenketted résznyit jelent, a súlymérés egyik mértékegysége. Az angolszász országokban a tömeg, illetve a folyadékok (űrmérték) mérésére terjedt el. Ebben a cikkben azt a kérdést válaszoljuk meg, hogy 1 uncia (angolul: ounce, oz) hány gramm.

Hány gramm egy uncia?

Mivel az uncia váltószáma függ attól is, hogy mit váltunk át, így mindig a váltandó anyagtól függ az, hogy 1 unciát hány grammnak tekintünk.

  • 1 uncia arany = 31,1034 gramm (g)
  • 1 uncia víz = 28,3495 gramm (g)

Míg az arany esetében a 31,1034 grammnyi értékkel kell számolni, minden más esetben általában a 28,3495 grammal szoktunk számolni.

Uncia-gramm átváltó

Az alább látható uncia-gramm átváltó, kalkulátor segít az átváltásban. Csak a felső bemeneti mezőbe („Hány uncia aranyat váltsak át grammba?”) írd be az átváltandó mennyiséget, majd nyomd meg a gombot („uncia átváltása grammba (g)”) és már alább („Az átváltás eredménye grammban (g)”) láthatod is az eredményt.


Hány unciát váltsak át grammba?:


Az átváltás eredménye grammban (g):
Itt fog megjelenni az eredmény.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

Meddig áll el a főtt rizs hűtőben? Meddig jó a főtt rizs?

Ebben a cikkben azt a témát járjuk körbe, hogy meddig áll el a főtt rizs egyes esetekben, illetve bemutatjuk azokat a jeleket, amelyek már egyértelműen rámutatnak, hogy a főtt rizst nem szabad megenni.
Meddig áll el a főtt rizs hűtőben? Meddig jó a főtt rizs? című cikk borítóképe