Ha átmenetileg elegünk lett a Facebook fiókunkból, de nem szeretnénk végleg búcsút inteni neki, akkor kiváló megoldás lehet a Facebook fiókunk felfüggesztése. Ebben nyújt segítséget a cikkünk.

Facebook borítóképe

Facebook fiók, profil felfüggesztése, szüneteltetése

Ha átmenetileg elegünk lett a Facebook fiókunkból, de nem szeretnénk végleg búcsút inteni neki, akkor kiváló megoldás lehet a Facebook fiókunk felfüggesztése, ami azzal jár, hogy átmenetileg töröljük magunkat a Facebookról, de ez egyáltalán nem végleges, mi döntjük el, hogy mikor szeretnénk véget vetni a szüneteltetésnek. Visszatértünk után minden visszaáll a felfüggesztés előtti állapotba.

Mi történik, ha felfüggesztem a fiókomat?

Az alábbi listában olvashatod, hogy pontosan mi történik abban az esetben, ha felfüggeszted a Facebook fiókodat, profilodat:

  • A Facebook profilodat, fiókodat senki más nem fogja látni, míg fel van függesztve a fiókod.
  • Azok az üzenetek, amiket másoknál küldtél azok továbbra is láthatók maradnak.
  • Ugyanúgy ismerőse maradsz mindenkinek, senki sem törlődik az ismerőslistádról és te sem törlődsz más ismerőslistájáról.
  • A csoportokban ugyanúgy megmaradnak a hozzászólásaid, bejegyzéseid.
  • Nem leszel képes az Oculus -információid elérésére.
  • Dönthetsz úgy, hogy csak a Facebook fiókodat függeszted fel, de a Messengered nem. De felfüggesztheted mindkettőt is.

Szerencsére a Facebook fiók felfüggesztés nem végleges, bármikor meggondolhatjuk magunkat, így a fent listázott dolgok a szüneteltetés visszavonásakor azonnal visszavonódnak.

Facebook felfüggesztése számítógépen

Ha számítógépet vagy laptopot használsz a Facebookozáshoz, akkor az alábbi leírást kell követned. Ha telefont vagy tabletet használsz, akkor görgess le a telefonos, tabletes útmutatóhoz.

1. lépés: Weboldal megnyitása

Nyisd meg a Facebook hivatalos weboldalát, ami a www.facebook.com. Vagy akár ide kattintva is elérheted.

2. lépés: Beállítások megnyitása

Van a weboldal legtetején egy állapotsáv (egyszerűen fogalmazva egy csík), amely különböző funkciók elérését teszi lehetővé. Jobb oldalt, a legutolsó ikon egy kis lefelé mutató nyíl. Erre kattints rá, ahol válaszd a “Beállítások és adatvédelem” gombot, azon belül pedig a “Beállítások” gombot.

3. lépés: A Facebook-adataid

Bal oldalt látni fogsz egy menüsort, ahol több pontból is választhatsz, válaszd a “Facebook-adataid” pontot.

4. lépés: Felfüggesztés és törlés

Ha megvan a baloldali menüben való kattintás, akkor most a képernyő jobb oldalára lesz szükségünk. A legutolsó lehetőség a “Felfüggesztés és törlés“. Kattints rá erre.

5. lépés: Fiók törlése vagy felfüggesztés

Két opció közül választhatsz, az egyik a fiók felfüggesztése, amely ideiglenesen elrejti a fiókodat mások elől, de ez bármikor visszavonható és nem minősül teljesértékű törlésnek, míg a másik opció a Facebook fiókod végleges törlése. Kattintsunk az első opcióra, ami a “Fiók felfüggesztése” pont. Majd válasszuk a “Tovább a fiók felfüggesztéséhez” lehetőséget, majd ezután kattintsunk a “Tovább a fiók törléséhez” eshetőségre.

6. lépés: Fiók végleges törlése

Elérkeztünk az utolsó lépéshez: nyomjuk meg a “Fiók felfüggesztése” pontot, adjuk meg a jelszónkat, majd kattintsunk a “Folytatás” lehetőségre. Ha mindent jól csináltunk, akkor örülhetünk, hiszen a Facebook fiókunk fel van függesztve.

Facebook fiók felfüggesztése telefonon

Ha telefonon vagy tableten Facebook alkalmazást használunk, akkor az alábbi leírást kell követnünk. Amennyiben az okoseszközünkön is böngészőn keresztül Facebookozunk, úgy a fenti leírást kell követnünk. (De az egyszerűbb felfüggesztés érdekében állítsuk át a böngészőnket asztali nézetbe.)

1. lépés: Alkalmazás megnyitása

Első lépésként nyissuk meg okoseszközünkön (telefon vagy tablet) a Facebook alkalmazását.

2. lépés: Beállítások megnyitása

Vagy alul vagy felül (eszköztől és verziótól eltérően) található három kis egymás alatti vonal, erre kell kattintanunk. Görgessünk le az aljára, ahol válasszuk a “Beállítások és adatvédelem” pontot. Kattintásra lenyílik egy kis sáv, több ponttal, ezekből válasszuk a “Beállítások” pontot.

3. lépés: Facebook-adataid

Ha ez is megvan, akkor le kell görgetnünk a “A Facebook-adataid” pontig, ahol ki kell választanunk a “A fiók tulajdonosi szerepköre és kezelése” pontot, kattintsunk erre.

4. lépés: Felfüggesztés és törlés

Itt is több választási lehetőséget kapunk, amiből nekünk a “Felfüggesztés és törlés” opcióra lesz szükségünk. Válasszuk ki, kattintsunk rá. Ilyenkor feljön egy újabb ablak, itt választhatunk, hogy csak felfüggesztjük a fiókunkat, azaz bármikor visszaállíthatjuk, vagy véglegesen töröljük azt. Mivel mi csak felfüggeszteni szeretnénk a Facebook fiókunkat, így kattintsunk a “Fiók felfüggesztése” gombra, majd bökjünk rá a “Tovább a fiók felfüggesztése” gombra.

5. lépés: Fiók felfüggesztése

Ez az utolsó lépés, nyomjuk meg a “Fiók felfüggesztése” gombot, majd adjuk meg a Facebook profilunkhoz tartozó jelszót. Majd legvégül kattintsunk a “Folytatás“-ra.

Facebook fiók, profil visszaállítása, újraaktiválása

Ha elég volt az önkéntes száműzetés és szeretnéd visszaállítani a Facebook fiókodat, akkor nem kell mást tenned, mint szimplán újból bejelentkezni a Facebook profilodba. A bejelentkezés után nincs semmi más teendőd, egyből helyreáll minden.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.