Facebook ismerős keresés telefonszám alapján

Tudásmánia

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogyan lehetséges ismerősök vagy vadidegen személyek keresése Facebook-on telefonszám alapján.

Facebook borítóképe

Facebook ismerős keresés telefonszám alapján

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogyan lehetséges ismerősök vagy vadidegen személyek keresése Facebook-on telefonszám alapján. Ez hasznos lehet, akkor, ha találtunk egy elhagyott telefont, amelyet szeretnénk visszajuttatni a gazdájához, vagy akkor, ha van egy telefonszámunk, de nem tudjuk, hogy kihez tartozik valójában.

Facebook profil keresés telefonszám alapján

Most pedig jöjjenek a lépések, amelyek követésével embereket kereshettek a Facebook-on telefonszám alapján.

1. lépés: Facebook megnyitása.

Első lépésként nyisd meg a Facebook weboldalát (www.facebook.com) számítógépen, laptopon vagy az alkalmazást telefonon, tableten. Mindegy, hogy melyiket használod, a módszer minden esetben működik.

2. lépés: Kereső.

Második lépésként pedig nincs más dolgunk, mint bekattintani a keresőbe, ahová be kell írnunk a telefonszámot, amelyre keresni szeretnénk. A telefonszámot többféleképpen is beírhatjuk, például „+36”-al kezdődően vagy „06”-al indítva. Érdemes mind a két esetet megpóbálni.

3. lépés: Eredmények megtekintése.

Ha a Facebook felhasználó hozzáadta a telefonszámot és nyilvánosra állította az elérhetőségét, akkor a kereső automatikusan feldobja a személy profilját. Érdemes azért a „Szűrők”-nél bejelölni, hogy „Emberek”-ket keresünk.

Ha így nem jártunk sikerrel, mert a felhasználó nem adta meg a telefonszámát, vagy az nem nyilvános, akkor a „Szűrők”-nél állítsuk át „Bejegyzések”-re. Ilyenkor láthatjuk azokat a bejegyzéseket, amelyekbe valaki kézzel beírta a telefonszámot. A Facebook-on rengetegen próbálnak meg eladni valamit, ilyenkor általában kiírják a telefonszámot is, így lehet, hogy van a profilján egy olyan poszt, amiben benne maradt a telefonszám, így a szám és a személy összeköthető. Vagy pedig egy elhagyott telefon esetén, lehet, hogy a tulajdonos már keresi azt egy Facebook posztban.

Ha így sem jártunk sikerrel, akkor az eddigi műveleteket ismételgessük a telefonszám megadásának módosításával, mert egy posztban többféleképpen megadhatja az ember, míg a Facebook nem mindig tudja értelmezni, hogy ugyanarról a számról van szó. Szóval, ha van egy szám, ami legyen példánkban 06 99 999 9999, akkor azt próbálgassuk végig többféleképpen, például így:

  • 06 99 999 9999
  • +36 99 999 9999
  • 0699 999 9999
  • +36 99 9999999
  • 0699 9999999
  • 06999999999

Ha a telefonszámnak csak egy részlete van meg

Ha a telefonszámnak csak egy részlete van meg, akkor sincs gond, hiszen a Facebook keresője elég okos, hogy kilistázzon olyan tartalmakat is, amelyek az általad megadott részletet tartalmazzák. Így, ha van egy telefonszámod, amelyből nincs meg az összes szám, vagy megvan, de nem vagy biztos valamelyik számban, akkor csak olyan részletet adj meg, amelyben biztos vagy. Ha az első és az utolsó számjegyekben nem vagy biztos, akkor csak a kettő között lévő számokat add meg.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

A span szó jelentése

Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogy mit jelent a span szó magyar nyelvterületen, illetve azt is, hogy mit jelent angolról magyarra fordítva.
Tudásmánia borítókép