[Messenger regisztráció] – Messenger regisztráció lépései magyarul – Facebook Messenger magyar nyelvű regisztrációs útmutató

Ha bármilyen okból kifolyólag nem tudnál regisztrálni a Messengerre, akkor itt van egy részletes magyar nyelvű útmutató a Facebook Messenger regisztrációhoz.

[Messenger regisztráció] - Messenger regisztráció lépései magyarul – Facebook Messenger magyar nyelvű regisztrációs útmutató 1

[Messenger regisztráció] – Messenger regisztráció lépései magyarul – Facebook Messenger magyar nyelvű regisztrációs útmutató

Ha bármilyen okból kifolyólag nem tudnál regisztrálni a Messengerre, akkor itt van egy részletes magyar nyelvű útmutató a Facebook Messenger regisztrációhoz.

A Messenger most már csak Facebook fiókkal használható, így ha szeretnénk a Messengerre regisztrálni, akkor kötelező létrehoznunk hozzá egy Facebook fiókot is. A Messenger fiók regisztrációja szinte teljesen megegyezik telefonon és számítógépen, de azért mind a kettő menetéről csatolni fogok képeket, illetve részletes leírást biztosítok mindkét eszközhöz. Szóval vágjunk bele, Messenger regisztrációra fel!

Messenger tegisztráció telefonon és tableten

Ha nem szeretnél alkalmazást letölteni: akkor ugorj a számítógépes Messenger regisztráció részhez a cikkben, majd miután végeztél, nyisd meg a www.messenger.com-ot és váltsd át a weboldalt „asztali webhely” nézetbe és ott jelentkezz be a friss Facebook regisztrációddal.


1. lépés: Töltsük le a Messenger alkalmazást.

Menjünk fel a telefonunk vagy tabletünk alkalmazás boltjába, Apple esetében az App Store-ba, Android esetében a Play Áruházba, majd írjuk be a keresőbe, hogy: Messenger, majd nyomjuk meg a „Letöltés” vagy „Download” gombot. Várjuk meg míg letölti és feltelepíti az alkalmazást a telefonunk vagy tabletünk. Ha kész a telepítés, akkor nyissuk meg a Messenger applikációt.

2. lépés: Kattintsunk a Fiók létrehozása gombra.

Facebook Messenger regisztráció teleonon, tableten magyarul cikk egyik képe

Ha megnyitottuk az alkalmazást, akkor kattintsunk a „Új fiók létrehozása” gombra.

3. lépés: Adjuk meg a vezeték- és keresztnevünket.

Ha az alkalmazás megnyitja a böngészőnket, akkor se ijedjünk meg. Itt fog zajlani a regisztráció.

Facebook Messenger regisztráció teleonon, tableten magyarul cikk egyik képe

Értelemszerűen adjuk meg a vezeték- és keresztnevünket.

4. lépés: Születésnap megadása

Facebook Messenger regisztráció teleonon, tableten magyarul cikk egyik képe

Ez a lépés sem szorul magyarázatra: adjuk meg, hogy mikor születtünk.

5. lépés: Telefonszám vagy email cím megadása.

[Messenger regisztráció] - Messenger regisztráció lépései magyarul – Facebook Messenger magyar nyelvű regisztrációs útmutató 2

A Messengerre regisztrálhatunk telefonszámmal és email címmel is. Alapból a telefonszámot ajánlja fel, ha ez nekünk megfelel, akkor adjuk meg a telefonszámunkat, majd nyomjuk meg a „Tovább” gombot. Ha mi inkább email címmel regisztrálnánk, akkor a „Tovább” gomb alatt nyomjuk meg a „Regisztráció e-mail-címmel” szöveget. Ekkora a képernyő átvált egy ugyanilyen felületre, ahol viszont az email címünkre kérdez rá. Töltsük ki azt.

A Messenger regisztrációhoz elég csak az egyiket kitöltenünk, mi döntjük el, hogy melyiket szeretnénk használni a belépéshez.

6. lépés: Adjuk meg a nemünk.

A feladat rém egyszerű: adjuk meg a nemünket.

7. lépés: Válasszunk jelszót.

A feladat itt sem sokkal bonyolultabb: adjunk meg egy jelszót. Lehetőleg minél erősebbet, hogy védeni tudjuk fiókunkat. Bár nem kötelező, de legyen benne kis- és nagybetű, plusz szám, esetleg speciális karakter is. A Facebook csak annyit követel meg a Messenger regisztrációhoz, hogy minimum 6 karakter hosszú legyen a jelszó.

8. lépés: Erősítsük meg az email címünket, vagy telefonszámunkat.

Attól függően, hogy mivel regisztráltunk kapni fogunk egy aktiválókódot. Email címes Messenger regisztráció esetében az email címünkre, telefonszámos regisztráció esetén a telefonunkra SMS formájában. Olvassuk ki a megkapott kódot és írjuk be a Facebook oldalán a rubrikába, majd nyomjuk meg a „Regisztráció” gombot. Ezzel teljes egészében végeztünk is a Messenger regisztrációval.

Nyugodtan bezárhatjuk az ablakot és visszatérhetünk a Messenger alkalmazásba, ha ezt a Facebook ne tette volna meg.

Messenger tegisztráció számítógépről


A bejelentkezéshez a www.messenger.com oldalt kell használni, viszont itt a regisztrációt nagyon elrejtették, sőt inkább ki sem rakták. De ha ügyesek vagyunk, akkor megoldjuk.

Ahogy fentebb említettem a Messenger használatához most már kötelező Facebook fiók. Így hát kötelező először létrehoznunk egy Facebook fiókot, hogy utána betudjunk jelentkezni a Messenger asztali verziójába.

1. lépés: Weboldal felkeresése.

Keressük fel a www.facebook.com oldalt, ha már a Messenger hivatalos oldalára elfelejtették kirakni a „Regisztráció” gombot. 😀

Facebook Messenger regisztráció számítógépen magyarul cikk egyik képe

A Facebook nekem váltogatva két különböző verziót dobott fel. Az új verzióba bekerült egy plusz „Új fiók létrehozása” gomb, amelyre csak szimplán rá kell kattintani.

2. lépés: Adatok kitöltése

[Messenger regisztráció] - Messenger regisztráció lépései magyarul – Facebook Messenger magyar nyelvű regisztrációs útmutató 3

Töltsük ki az adatokat az alábbiak szerint.

  • Vezetéknév: Adjuk meg a vezetéknevünk értelemszerűen.
  • Keresztnév: Keresztnevet is logikusan töltsük ki.
  • Mobiltelefonszám vagy e-mail-cím: mindenképp olyan email címet vagy telefonszámot adjunk meg, amihez van hozzáférésünk.
  • Új jelszó: Annyi a kritérium, hogy minimum 6 karakter hosszú legyen a jelszó, de érdemes kis- és nagybetűt, valamint számokat és speciális karaktereket egyaránt használni.
  • Születésnap: Adjuk meg, hogy mikor születtünk.
  • Nem: Adjuk meg a nemünk.

3. lépés: Email cím vagy telefonszám megerősítése.

Ha email címmel regisztráltunk, akkor nyissuk meg az email tárhelyünket és nézzük meg a Facebook-tól kapott emailt, amelyben lesz egy kód, amelyet a Facebook oldalán lévő rubrikába kell beírni.

Ha telefonszámmal regisztráltunk, akkor kapni fogunk a Facebook-tól egy SMS-t, amelyben egy aktiválókódot találunk, amelyet a Facebook oldalán lévő rubrikába kell beírni.

Ezek után visszatérhetünk a Messenger hivatalos weboldalára, ahol betudunk jelentkezni az imént létrehozott Facebook fiókkal.

Végszó

Ezzel teljes mértékben a cikk végére értünk. Remélem mindenki sikerrel járt. Ha valakinek gondja akadt a Messenger regisztrációval, akkor kommentben kérdezhet.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

2 ezt kommentelte:

    1. Mar telepitettem telefonra, es megsem tudok regisztralni.

Comments are closed.

Következő cikk

[Messenger regisztráció számítógépen] - Messenger regisztráció lépései számítógépen magyarul – Facebook Messenger számítógépes regisztrációs útmutató magyar nyelven

Ha bármilyen okból kifolyólag nem tudnál regisztrálni a Messengerre számítógépen keresztül, akkor ez az útmutató végigvezet a Messenger regisztráció számítógépes lépésein.
Facebook Messenger regisztráció számítógépen, laptopon, tableten, telefonon magyarul nyítóképe