Messenger letöltése és telepítése PC-re (Windows, macOS, Linux)

Tudásmánia

A Facebook Messenger már nem csak telefonokra és tabletekre érhető el, hanem számítógépekre (PC) Windows, MacOS és Linux operációs rendszerekre.

Facebook Messenger borítóképe

Messenger letöltése és telepítése PC-re (Windows, macOS, Linux)

A Facebook Messenger már nem csak telefonokra és tabletekre érhető el, hanem számítógépekre (PC) Windows, MacOS és Linux operációs rendszerekre.

Messenger letöltése PC-re

Először határozzuk meg, hogy milyen operációs rendszerünk van és az annak megfelelő Messenger verziót töltsük le a PC-nkre.

Messenger letöltése Windows-ra

Windows-ra a Messenger a hivatalos weboldaláról tölthető le teljesen ingyenesen vagy pedig a Microsoft Áruházából csakúgy ingyen.

A messenger.com oldalról a weboldal közepén található „Letöltés Windows operációs rendszerre” gombot kell megnyomnunk és a letöltés már el is indul. Ha a Windows Áruházát használnánk, akkor bökjünk a „Beszerzés” gombra, a felugró ablakban nyomjunk a „A(z) Microsoft Store megnyitása” gombra, majd a megnyíló alkalmazásban nyomjuk meg még egyszer a „Beszerzés” gombot.

A Messenger Windows operációs rendszereken belül csak Windows 10-re érhető el a Microsoft Store-ból, korábbi Windows verziókra a Messenger weboldaláról kell letöltenünk.

Messenger letöltése macOS-re

MacOS-re, azaz Apple készülékekre a Mac App Store-ból tölthető le a Messenger. Ha megnyitjuk a Mac App Store-ban a Messenger letöltő oldalát, akkor nyomjunk a „Get/Beszerzés” gombra.

Messenger letöltése Linux-ra

A Linux-os verzió letöltéséhez a GitHub oldalát kell felkeresnünk. Ha megnyitottuk a linket, akkor látni fogjuk listázva a Messenger különböző verzióit, válasszuk ki, hogy milyen operációs rendszert használunk, majd kattintsunk rá és a letöltés egyből elindul.

Messenger telepítése

Ha megvan a letöltés, akkor jöhet a Messenger telepítése.

Messenger telepítése Windows operációs rendszerre

Ugyebár ott hagytuk abba, hogy valamilyen forrásból letöltöttük a Messenger-t Windows-ra, például a Messenger hivatalos weboldaláról vagy a Micosoft Store-ból.

Ha a Messenger hivatalos weboldalát választottuk, akkor a letöltött fájlra kell kattintanunk. A program egyből elkezdi telepíteni magát, ha befejeződött a telepítés, akkor az alkalmazás automatikusan megnyitja magát. Ahol lehetőségünk van bejelentkezni a saját profilunkba, ha nem lenne saját fiókunk, akkor regisztráljunk egyet.

Ha a Microsoft Store-ból töltöttük le, akkor kattintsunk a „Telepítés”-re vagy a „Telepítés az eszközeimen”-re, jelöljük ki azokat az eszközöket, amelyekre telepíteni szeretnénk, majd nyomjunk rá a „Telepítés”-re. Ha a telepítés befejeződött, akkor egy kék „Indítás” gombot fogunk látni, amellyel elindíthatjuk a programot. Természetesen a használathoz ebben az esetben is be kell jelentkezni.

Messenger telepítése macOS-re

Ha a megnyomtuk a Messengert letöltő gombot, akkor egyből fel fog ugrani helyén egy „Install App/App telepítése” gomb, nyomjuk meg ezt. Elképzelhető, hogy felugrik egy ablak, ahol újból hitelesítenünk kell magunkat az Apple ID-nkkal és jelszavunkkal, adjuk meg ezeket, majd nyomjunk a „Get/Beszerzés” gombra.

Ezután látni fogunk egy állapotsávot, mely jelzi, hogy hogy áll a telepítés, illetve azt, hogy mennyi van még belőle hátra.

Ha a Messenger feltelepült, akkor megjelenik egy „Open/Megnyitás” gomb, amellyel megnyithatjuk az alkalmazást. A megnyílt alkalmazásba be kell jelentkeznünk, hogy használni tudjuk azt. Illetve, ha nincs fiókunk, akkor regisztrálnunk kell egy Messenger fiókot.

Messenger telepítése Linux-ra

Ha letöltött a telepítő fájl, akkor indítsuk el a „Terminal/Terminál” programot és navigáljunk a letöltés helyére, ami általában a „Downloads” mappa. Ha valóban a „Downloads” mappában van, akkor a kód így fog kinézni:

cd Downloads

Ezt követően listázzuk ki a mappában lévő fájlokat a következő kóddal:

ls

Használjuk a „dpkg” utasítást a telepítéshez.

sudo dpkg -i Messenger_linux64.deb

Ha ti egy másik verziót töltöttek le, például a 32 bites verziót, akkor természetesen írjátok át a fájl nevét a fenti utasításban.

Ha a telepítés megtörtént, akkor az alkalmazás megtalálható lesz az „Applications/Alkalmazások” között, indítsuk el és jelentkezzünk be.

Miért érdemes letöltenünk a Messenger-t PC-re?

Mert a Messenger for PC alkalmazás direkt nagyobb képernyőkhöz lett optimalizálva, mely segítségével könnyedén tarthatjuk a kapcsolatot ismerőseinkkel okostelefonok nélkül is, hiszen segítségével ugyanúgy küldhetünk üzeneteket, hívhatunk, videochatelhetünk, mint a telefonos applikáció segítségével.

Az asztali verzió használatával sokkal gyorsabbá válik a gépelés, az üzenetírás, mert itt már lehetőségünk van billentyűzet segítségével gépelni.

Elérhető az alkalmazásban a sötét mód, mely segítségével nagy képernyő használata esetén is kímélheted a szemed.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

Facebook Messenger letöltése és telepítése Windows 10-re

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogyan tölthetitek le Windows 10 operációs rendszert futtató számítógépre (PC) a Messenger asztali alkalmazását.
Facebook Messenger borítóképe