
Nehézség | Idő | Ár | Mennyiség |
egyszerű | 15 perc | olcsó | 6 db lángoshoz |
Fokhagymás lángos: így készül a fokhagyma öntet a lángoshoz
A fokhagymás lángos elkészítéséhez elengedhetetlen kellék a fokhagymás öntet (vagy fokhagymalé, fokhagymaszósz). De ha fogunk egy fokhagymát és bedörzsöljük vele a lángos tetejét, nem feltétlen ugyanazt az ízvilágot kapjuk, amit már megszokhattunk a strandokon, illetve a piacokon. A fokhagymás öntet elkészítése meglepően egyszerű és gyors, összesen 3 hozzávalóra van szükség.
Ez a cikk csak a fokhagymás öntet elkészítéséről szól, viszont ha érdekel a teljes lángos elkészítésének a módja, akkor kattints ide: >> egyszerű és gyors lángos recept <<
Hozzávalók a fokhagymás öntethez, szószhoz:
A mennyiségek természetesen attól függenek, hogy hány lángost szeretnénk készíteni és mennyire szeretjük fokhagymásan a lángost. Az alábbi mennyiségekkel körülbelül 6 db lángoshoz elegendő fokhagymás öntetet tudunk elkészíteni.
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1-2 evőkanál olaj
- csipet só
- (fél deci víz)
Fokhagymás öntet elkészítése
- Tisztítsunk meg 2-3 gerezd fokhagymát.
- Törjük össze fokhagymatörővel, vagy aprítsuk fel.
- Rakjunk egy kis tálkába 1-2 evőkanál olajat, és adjuk hozzá az összetört fokhagymát.
- Rakjunk egy csipet sót a tetejére, majd keverjük össze.
- (Vannak akik hozzászoktak adni még egy fél deci vizet is a fokhagymás öntethez.)
- Hagyjuk állni körülbelül 10 percig, hogy összeérjenek az ízek.
Ha elkészült a finom lángos, akkor egy ecset segítségével kenjük fel rá a fokhagymás öntetünket. Majd pedig ízesítsük tovább – ha szeretnénk – ízlésünk szerint a fokhagymás lángost. Ha esetleg érdekel egy roppant egyszerű és gyors lángos recept, akkor kattints ide.