Egyszerű lángos recept: így készíts isteni lángost egyszerűen és gyorsan

Tudásmánia

Ki ne szeretné a finom sajtos-tejfölös, esetleg fokhagymás lángost? Ha becsukjuk a szemünket és rágondolunk, egyből a piaci, vagy a strandos lángos jut eszünkbe. Most pedig elhoztam nektek egy egyszerű és gyors lángos receptet, amelynek köszönhetően a lángosotok tésztája istenien puha és finom lesz. Biztosíthatlak róla, hogy ez a legegyszerűbb és a legfinomabb lángos recept az egész interneten.

Egyszerű lángos recept: istenien finom, puha sajtos-tejfölös, fokhagymás lángos recept
NehézségIdőÁrMennyiség
egyszerű60-90 percolcsó6 darab

Egyszerű lángos recept: így készíts isteni lángost egyszerűen és gyorsan

Ki ne szeretné a finom sajtos-tejfölös, esetleg fokhagymás lángost? Ha becsukjuk a szemünket és rágondolunk, egyből a piaci, vagy a strandos lángos jut eszünkbe. Most pedig elhoztam nektek egy egyszerű és gyors lángos receptet, amelynek köszönhetően a lángosotok tésztája istenien puha és finom lesz. Biztosíthatlak róla, hogy ez a legegyszerűbb és a legfinomabb lángos recept az egész interneten.

Hozzávalók a lángoshoz

  • 1 dl tej
  • 2 teáskanál cukor
  • 25 gr élesztő
  • 60 dkg liszt
  • 2 dl langyos víz
  • sütőolaj
  • fokhagyma
  • tejföl
  • sajt

A lángos elkészítése

1. lépés

Fogjunk meg egy lábast, rakjuk bele az 1 dl tejet, majd melegítsük addig, míg langyos nem lesz. Ha elérte a megfelelő hőfokot, keverjünk bele 2 teáskanál cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt. Várjunk míg felfut, akkor jó, ha valahogy így néz ki:

Egyszerű sajtos-tejfölös fokhagymás lángos recept: feljött az élesztős tej

2. lépés

Fogjunk egy nagy keverőtálat, szitáljunk bele lisztet, adjunk hozzá egy kis sót. Én körülbelül 2-3 csipetet javaslok, de csak óvatosan, mert ha kevés sót rakunk bele, akkor utólag még egyszerűen ízesíthető a lángos, de ha elsózzunk akkor azt már nehéz lesz korrigálni.

Ha az élesztős tej felfutott, akkor beleöntjük ezt is a tálba. Utána hozzáadunk még 2 dl langyos vizet és összegyúrjuk.

Addig gyúrjuk, míg össze nem áll az egész. Akkor lesz jó az állaga, ha egy picit ragacsos a tészta, és könnyen elválik a tál falától.

Ha véletlen túl száraz a tészta és nem elég ragacsos, akkor adjunk hozzá egy kis vizet. Viszont, ha túl ragacsos, lágy lett, akkor egy kis liszttel érhetjük el a kívánt formát. Ha megfelelő az állaga, akkor szórjunk rá egy kis lisztet, fedjük le a tálat, majd bugyoláljuk be és hagyjuk dagadni 30-50 percig. (Ez leginkább a hőmérséklettől függ. Nyáron akár a napra is kitehetjük, akkor hamarabb megdagad.) Ha körülbelül kétszeresére dagadt, akkor jó. Így nézett ki az én tésztám letakarás előtt, közben és miután megkelt:

3. lépés

Öntsünk egy kicsi olajat az ujjainkra és a megkelt tésztából formáljunk kis cipókat. Az általam írt mennyiségekből 6 darab átlagos méretű lángost készíthetünk.
Mozgassuk a kis bucikat körkörösen a kezünkben és formáljuk a jól megszokott lángos alakúra. Óvatosan csináljuk, nehogy elszakadjon a tészta, mert akkor lyukacsos lesz a lángos.

4. lépés

Egy nagyobb serpenyőben melegítsünk bőséges mennyiségű olajat. Csípjünk le egy csipet tésztát a lángos bucijából, majd dobjuk bele a serpenyőbe, ha feljött, akkor már kellően forró az olaj.
Tegyük bele a lángos tésztát, majd fordítsuk meg egyszer és már kész is. Fontos, hogy oda figyeljünk a tésztára, mert pillanatok alatt képes megsülni. Ha kivettük a kész lángosokat, akkor próbáljuk meg állítva lerakni őket, és ne egymásra, mert ha egymásra helyezzük őket, akkor nagyon olajosak lesznek.

5. lépés

Ízesítsük igényeink szerint fokhagymával, tejföllel, sajttal és amivel szeretnénk. Én a tejfölt kiraktam egy tálkába és felvertem, hogy lágyabb legyen, majd egy pici sóval ízesítettem. Ha érdekel az igazi strandos, piaci fokhagymaszósz, fokhagymás öntet elkészítése, akkor kattints ide. Az ízesítéshez egy kisebb ecsetet használtam, a büfékben is ezzel szokták felkenni a lángosra a fokhagymás öntetet és a tejfölt is.
Én végül egy ínycsiklandó sajtos-tejfölös, fokhagymás lángost készítettem el, a végeredményt alább láthatjátok.

Ilyen egyszerű és gyors az elkészítése a strandok és a piacok koronázatlan királyának, a lángosnak.
Igaz számodra is egyszerű és gyors volt a lángos elkészítése a recept alapján? Vagy ha még csak most tervezed elkészíteni, akkor nagyon jó étvágyat kívánok hozzá és ha teheted akkor lepd meg az ismerőseid, barátaid egy-egy (sajtos-tejfölös, fokhagymás) pihe-puha lángossal, biztosan örülni fognak neki.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

Fokhagymás lángos olaj: Így készül a fokhagyma öntet, szósz a lángoshoz

A fokhagymás lángos elkészítéséhez elengedhetetlen kellék a fokhagymás öntet (vagy fokhagymalé, fokhagymaszósz). De ha fogunk egy fokhagymát és bedörzsöljük vele a lángos tetejét, nem feltétlen ugyanazt az ízvilágot kapjuk, amit már megszokhattunk a strandokon, illetve a piacokon. A fokhagymás öntet elkészítése meglepően egyszerű és gyors, összesen 3 hozzávalóra van szükség.
Fokhagymás lángos: így készül a fokhagyma öntet a lángoshoz