Gmail belépés telefonról (Gmail bejelentkezés telefonról útmutató lépésről-lépésre)

Tudásmánia

Ebben a cikkben bemutatjuk lépésről-lépésre, hogy hogyan tudsz belépni, bejelentkezni a Gmail fiókodba telefonról.

[Gmail belépés, bejelentkezés] - Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre című cikk borítóképe

Gmail belépés telefonról (Gmail bejelentkezés telefonról útmutató lépésről-lépésre)

Ebben a cikkben bemutatjuk lépésről-lépésre, hogy hogyan tudsz bejelentkezni a Gmail fiókodba telefonról.

Gmail bejelentkezés, belépés telefonról alkalmazást, applikációt használva

Következőnek a Gmail-be való bejelentkezést, belépést mutatjuk be mobileszközökön, illetve tableteken a hivatalos Gmail alkalmazást, applikációt használva.

Ha telefonunkon, tabletünkön böngészőből (Chrome, Safari, Opera stb) szeretnénk bejelentkezni, akkor tekerjünk le a mobiltelefonról böngészőn keresztüli belépéshez és azt az útmutató kövessük.

Viszont, ha telefonról, tabletről alkalmazást, applikációt használva szeretnénk belépni a Gmail fiókunkba, akkor a most következő lépéseket kell követnünk.

1. lépés: Gmail applikáció letöltése.

Az Androidos telefonokon már alapértelmezetten megtalálható a Gmail alkalmazás, így az Androidosoknak nem kell letölteniük a Gmail applikációt, azonban más operációs rendszert használóknak (például iOS) le kell tölteniük a saját alkalmazásboltjukból (ingyen) a Google email appliációját.

Először nyissuk meg a saját alkalmazásboltunkat, iPhone, iPad esetében az App Store-t és írjuk be a felső keresőbe, hogy Gmail, majd kattintsunk rá a „Gmail – Email by Google” találatra (ez egyes esetekben eltérhet, a „Gmail” szóra fókuszáljunk), ahol valami hasonló fog fogadni minket:

[Gmail belépés, bejelentkezés] - Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre című cikkben szereplő telefonon való belépés 1. lépése

Itt nyomjuk meg az ujjunkkal a „LETÖLTÉS” gombot, majd várjuk meg, míg letölt az alkalmazás. Ha letöltött, akkor jöhet a következő lépés.

2. lépés: Gmail alkalmazás megnyitása.

Ha kész a letöltés – vagy eleve le volt töltve az alkalmazás -, akkor nyissuk meg a Gmail alkalmazást. Keressük ki az alkalmazások között a Gmail-t és kattintsunk rá.

3. lépés: Email-cím vagy telefonszám megadása.

Ha elsőnek lépünk be a Gmail alkalmazásba, akkor egyből egy ilyen ablak fog fogadni minket, amely arra kér, hogy add meg az email-címed vagy telefonszámod.

[Gmail belépés, bejelentkezés] - Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre című cikkben szereplő telefonon való belépés 3. lépése

Egyszerűen gépeljük be azt az email címet, amely ahhoz a Gmail fiókhoz tartozik, amelybe beszeretnénk lépni, majd nyomjuk meg a „Következő” gombot.

Ha netalántán már be lennénk jelentkezve egy Gmail/Google fiókba alapból, akkor is előcsalhatjuk a bejelentkező képernyőt úgy, hogy (nekem) a képernyő jobb felső sarkában található profilikonra (ami általában egy betű) kattintunk, majd kiválasztjuk, hogy „Másik fiók hozzáadása” és azt, hogy „Google”. A felugró ablakban nyomjunk rá a „Folytatás”-ra,

4. lépés: Jelszó megadása.

[Gmail belépés, bejelentkezés] - Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre című cikkben szereplő számítógépen való belépés 4. lépése

A következő lépésben kell megadnunk a jelszavunkat. Fontos, hogy az általunk megadott jelszó megegyezzen az email-címhez korábban választott jelszóval.

Ha gondoljuk, akkor bepipálhatjuk, hogy „Jelszó megjelenítése” opciót és akkor látni fogjuk gépelés közben a beírt jelszót, így letudjuk ellenőrizni, hogy biztosan helyesen adtuk-e meg.

5. lépés: Kétlépcsős azonosítás.

Az utolsó lépés már nem szükséges, csak azoknak, akiknek be van kapcsolva a kétlépcsős azonosítás, amely során igazolnunk kell, hogy mi vagyunk a fiók valódi tulajdonosa.

A kétlépcsős azonosítás több módon is történhet:

  • SMS-ben küldött kóddal
  • hívás útján gépi hang által elmondott kóddal
  • mobilalkalmazáson keresztül

Bármelyiket használhatjuk, ha korábban beállítottuk beállítottuk őket a fiókunkban. Az én esetemben az SMS-en kapott kód megadásával történő hitelesítés van beállítva telefonról való bejelentkezés esetében, így az SMS-ben kapott kódot kellett beírnom a Gmail applikációban felugró ablakba.

Ha hívással szeretnénk azonosítani magunkat, akkor a hívásban elmondott kódot kell megadnunk a Gmail felületén.
Ha mobilalkalmazáson keresztül, akkor az alkalmazás segítségével kell igazolnunk, hogy mi akarunk belépni.

Ha volt kétlépcsős hitelesítés bekapcsolva, és most sikeresen azonosítottuk magunkat, akkor a telefonról való Gmail bejelentkezés sikeres volt. Innentől kezdve láthatjuk az összes elküldött, bejövő levelünket és nyugodtan küldhetünk újakat.

Gmail bejelentkezés, belépés telefonról böngészőn keresztül

Ha nem szeretnénk a telefonunk tárhelyét applikációk letöltésével terhelni, vagy csak szimplán ritkán van szükségünk az emailjeink ellenőrzésére, akkor fölösleges egy alkalmazást letöltenünk, hogy telefonról is áttudjuk futni az emailjeinket. Szerencsére a Gmail biztosít arra is lehetőséget, hogy beléphessünk a Gmail fiókunkba böngészőn keresztül.

1. lépés: Gmail.com felkeresése.

Első lépésként keressük fel a Gmail hivatalos weboldalát, amelyet a gmail.com weboldalon érhetünk el. Ez valójában átfog minket irányítani egyből a bejelentkező felületre, ahol már el is kezdhetjük a bejelentkezést.

2. lépés: Email cím vagy telefonszám megadása.

Elsőként azt kéri tőlünk a Gmail, hogy a bejelentkezéshez adjuk meg a felhasználói fiókunk email-címét vagy telefonszámát.

[Gmail belépés, bejelentkezés] - Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre című cikkben szereplő számítógépen való belépés 3. lépése

Természetesen azt az email-címet vagy telefonszámot adjuk meg, amellyel korábban regisztráltunk a Gmail szolgáltatásba.

Ha beírtuk az email-címet vagy telefonszámot, akkor nyomjunk rá a „Következő” gombra.

3. lépés: Jelszó megadása.

[Gmail belépés, bejelentkezés] - Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre című cikkben szereplő számítógépen való belépés 4. lépése

A következő lépésben nincs más dolgunk, mint megadni a korábban megadott email-címhez vagy telefonszámhoz tartozó jelszót.

Ha szeretnénk, akkor bepipálhatjuk, hogy „Jelszó megjelenítése” és akkor a csillagok helyett a begépelt szöveget fogjuk látni

4. lépés: Kétlépcsős azonosítás.

Az utolsó lépést már csak azoknak kell végrehajtani, akik bekapcsoltak valamilyen biztonsági funkciót. A kétlépcsős azonosítás során igazolnunk kell a telefonunkon keresztül, SMS-ben vagy valamilyen hitelesítő alkalmazáson keresztül, hogy a Gmail fiók jogos tulajdonosa szándékozik belépni a saját fiókjába.

A kétlépcsős azonosítás több módon is történhet:

  • SMS-ben küldött kód által
  • hívás útján
  • mobilalkalmazáson keresztül

Bármelyiket használhatjuk, ha korábban beállítottuk a fiókunkban. Az én esetemben az SMS-en keresztüli hitelesítés van beállítva, így kaptam SMS-ben egy kódot, amit a Gmail felületére kellett beírnom.

Ha hívással szeretnénk azonosítani magunkat, akkor a hívásban a gépi hang által elmondott kódot kell beírnunk a Gmail felületére.
Mobilalkalmazás használata esetén meg kell nyitnunk a hitelesítő alkalmazást és igazolnunk kell, hogy mi szeretnénk belépni.

És ezzel végeztünk is, sikeresen beléptünk a Gmail fiókunkba.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

Gmail bejelentkezés másik fiókkal (Gmail belépés más néven)

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogyan tudtok másik fiókkal, azaz más néven bejelentkezni a Gmail-be.
[Gmail belépés, bejelentkezés] - Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre című cikk borítóképe