Gmail bejelentkezés másik fiókkal (Gmail belépés más néven)

Tudásmánia

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogyan tudtok másik fiókkal, azaz más néven bejelentkezni a Gmail-be.

[Gmail belépés, bejelentkezés] - Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre című cikk borítóképe

Gmail bejelentkezés másik fiókkal (Gmail belépés más néven)

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogyan tudtok más fiókkal, azaz más néven bejelentkezni a Gmail-be.

Gmail bejelentkezés más fiókkal, belépés más néven számítógépen

Először a számítógépen való Gmail bejelentkezést mutatjuk be másik fiókba.

1. lépés: Gmail.com felkeresése.

Első lépésként keressük fel a Gmail hivatalos weboldalát, amelyet a gmail.com weboldalon érhetünk el.

2. lépés: Kattintsunk a profilunkra.

Gmail bejelentkezés másik fiókkal (Gmail belépés más néven) 1

A következő lépés, hogy a jobb felső sarokban lévő profilikonra kattintva (ami általában a nevünk kezdőbetűje, ha nem állítottunk be egyedit), megnyomjuk a „Másik fiók hozzáadása” gombot.

3. lépés: Email cím vagy telefonszám megadása.

Az újonnan megnyílt ablakban a Gmail kéri, hogy a bejelentkezéshez adjuk meg a felhasználói fiókunk email-címét vagy telefonszámát.

[Gmail belépés, bejelentkezés] - Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre című cikkben szereplő számítógépen való belépés 3. lépése

Természetesen azt az email-címet vagy telefonszámot adjuk meg, amellyel korábban regisztráltunk a Gmail szolgáltatásba.

Ha beírtuk az email-címet vagy telefonszámot, akkor nyomjunk rá a „Következő” gombra.

4. lépés: Jelszó megadása.

[Gmail belépés, bejelentkezés] - Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre című cikkben szereplő számítógépen való belépés 4. lépése

A következő lépésben nincs más dolgunk, mint megadni a korábban megadott email-címhez vagy telefonszámhoz tartozó jelszót.

Ha gondoljuk, akkor bepipálhatjuk, hogy „Jelszó megjelenítése” és akkor látni fogjuk gépelés közben a beírt karaktereket, így letudjuk ellenőrizni, hogy biztosan helyesen adtuk-e meg jelszavunkat.

5. lépés: Kétlépcsős azonosítás.

Az utolsó lépés már nem szükséges, csak azoknak, akiknek be van kapcsolva valamilyen biztonsági funkció. A kétlépcsős azonosítás során igazolnunk kell a telefonunkon keresztül, SMS-ben vagy valamilyen hitelesítő alkalmazáson keresztül, hogy mi szándékozunk belépni a Gmail fiókunkba.

A kétlépcsős azonosítás több módon is történhet:

  • SMS-ben küldött kód által
  • hívás útján
  • mobilalkalmazáson keresztül
  • biztonsági hardverkulcs segítségével

Bármelyiket használhatjuk, ha korábban beállítottuk. Az én esetemben a mobilalkalmazáson keresztüli hitelesítés van beállítva, így nálam egy ilyen ablak jelent meg:

[Gmail belépés, bejelentkezés] - Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre című cikkben szereplő számítógépen való belépés 5. lépése

Ezután annyi a dolgom, hogy a telefonomon keresztül a Gmail alkalmazásban hitelesítem, hogy én szándékozom belépni.

Ha hívással vagy SMS-sel szeretnénk azonosítani magunkat, akkor az SMS-ben kapott vagy hívásban elmondott kódot kell beírnunk a Gmail felületén.
Ha hardverkulccsal szeretnénk azonosítani magunkat, akkor azt be kell dugnunk a számítógép USB-portjába.

És ezzel végeztünk is, sikeresen beléptünk a Gmail fiókunkba.

Gmail bejelentkezés másik fiókba, belépés más néven telefonon

Következőnek a másik Gmail fiókba való átjelentkezést mutatjuk be mobileszközökön, illetve tableteken.

Ha hordozható eszközünkön böngészőből (Chrome, Safari, Opera stb) szeretnénk más néven bejelentkezni, akkor ugorjunk fel a számítógépes változatra, hiszen ugyanazt a felületet fogjuk látni, mintha számítógépről, laptopról lépnénk át, annyi különbséggel, hogy a második lépésben leírtak szerin nem a jobbfelső, hanem a balfelső sarokban lesz három kis vonal, amelyre kattintanunk kell. A megnyíló menübe felül látni fogjuk az email címünket, kattintsunk rá, majd nyomjuk meg a „Bejelentkezés másik fiókba” gombot.

Viszont, ha telefonról, tabletről alkalmazást használva szeretnénk belépni, akkor a lentebb olvasható lépéseket kell követnünk.

1. lépés: Gmail alkalmazás megnyitása.

Első lépésként természetesen megkell nyitnunk a Gmail alkalmazást. Keressük ki az alkalmazások között a Gmail applikációt és kattintsunk rá.

2. lépés: Másik fiókkal való bejelentkezés

Gmail bejelentkezés más fiókkal (Gmail belépés más néven) telefonon való belépés

A második lépés során a jobb felső sarokban található profilikonra kell kattintani, majd a felugróablakban ki kell választani a „Másik fiók hozzáadása” gombot. Ez átvisz minket a következő oldalra, ahol egy újabb fiókba tudunk belépni.

3. lépés: Email-cím vagy telefonszám megadása.

[Gmail belépés, bejelentkezés] - Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre című cikkben szereplő telefonon való belépés 3. lépése

A következő lépésben fel fog ugrani egy ablak, amely arra kér, hogy add meg az email-címed vagy a telefonszámod. Azt add meg, amelyikkel beszoktál lépni a Gmail fiókodba.

4. lépés: Jelszó megadása.

[Gmail belépés, bejelentkezés] - Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre című cikkben szereplő számítógépen való belépés 4. lépése

A következő lépésben kell megadnunk a jelszavunkat. Fontos, hogy az általunk megadott jelszó megegyezzen az email-címhez korábban választott jelszóval.

Ha gondoljuk, akkor bepipálhatjuk, hogy „Jelszó megjelenítése” és akkor látni fogjuk gépelés közben a beírt karaktereket, így letudjuk ellenőrizni, hogy biztosan helyesen adtuk-e meg jelszót.

5. lépés: Kétlépcsős azonosítás.

Az utolsó lépés már nem szükséges, csak azoknak, akiknek be van kapcsolva a kétlépcsős azonosítás, mely során igazolnunk kell, hogy mi (a fiók tulajdonosa) szeretnénk belépni a Gmail fiókunkba.

A kétlépcsős azonosítás több módon is történhet:

  • SMS-ben küldött kód által
  • hívás útján
  • mobilalkalmazáson keresztül

Bármelyiket használhatjuk, ha korábban beállítottuk. Az én esetemben az SMS-en kapott kód megadásával történő hitelesítés van beállítva, így az SMS-ben kapott kódot kellett beírnom a Gmail ablakába.

Ha hívással szeretnénk azonosítani magunkat, akkor a hívásban elmondott kódot kell beírnunk a Gmail felületén.
Ha mobilalkalmazáson keresztül, akkor az alkalmazásban kell igazolnunk, hogy mi akarunk belépni.

És ezzel végeztünk is, sikeresen bejelentkeztünk egy másik fiókkal a Gmail-be.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

Noob jelentése: Mit jelent a noob szó magyarul?

Ebben a cikkben elmondjuk, hogy honnan ered az angol noob szó, illetve elmondjuk a magyar jelentését klasszikus, eredeti változatában és a mai modern, fiatalok által használt változatában is.
Tudásmánia borítókép