A 15 legjobb rajzoló program (Rajzprogramok listája)

Tudásmánia

Ebben a cikkben összeszedtük a legjobb rajzoló programokat.

A 15 legjobb rajzoló program (Rajzprogramok listája) című cikk borítóképe

A 15 legjobb rajzoló program (Rajzprogramok listája)

Ebben a cikkben összeszedjük a legjobb rajzoló programokat, szerepelni fog közöttük ingyenes és fizetős is, hogy mindenki megtalálja a saját igényére szabottat.

AutoDesk Sketchbook

Az első listán szereplő rajzoló program az AutoDesk által kiadott Sketchbook, amely az egyik legelismertebb rajzprogram szakmai körökben. A program elérhető számítógépekre, laptopokra, telefonokra és tabletekre is, így Mac, Windows, Android és iOS operációs rendszereken is gondtalanul dolgozhatunk, rajzolhatunk.

Telefonokra, tabletekre ingyenes, míg asztali számítógépen és laptopon fizetnünk kell érte. Azonban jó hír, hogy az ára meglepően csekély, így senkinek sem kell attól félnie, hogy egy ilyen program vásárlási díja felér egy olcsóbb autóéval.

Adobe Illustrator

Az Adobe úgy hivatkozik a saját termékére, hogy ,,iparágvezető vektorgrafikai szoftver”. Mondhatnánk, hogy könnyű saját magukat fényezni, ám a valóságban bátran kijelenthetjük, hogy az Adobe Illustrator valóban az egyik legjobb rajzoló program.

Az Adobe Illustrator is egy fizetős rajzoló program, amely Mac-re és Windows-ra érhető el. Továbbá van egy iPad-hoz készült változata is.

Adobe Photoshop

A következő programról sokan úgy gondolják, hogy ez egy képszerkesztő, ami valóban igaz, de a Photoshop kiválóan használható rajzolásra is a számtalan rajzolást támogató eszközének hála.

Az Adobe Photoshop egy fizetős rajzoló program.

Krita

A következő program is óriási népszerűségnek örvend, hiszen egy professzionális nyílt forráskódú program, amely ingyenes elérhető bárki számára. Segítségével tervezhetünk koncepciós rajzokat, textúrákat, illusztrációkat vagy képregényeket.

A program ingyenesen elérhető Windows, Linuxra és Mac-re.

Paint 3D

Bár sokan nem tudják, de a Windows-os Paint-nek van egy Paint 3D-re keresztelt változata is, amely művészek és lelkes kezdők számára egyaránt ajánlott. A program a nevével ellentétben nem csak 3D-s modellek alkotására használható, hanem 2D-s rajzok elkészítésére is.

A Paint 3D PC-n és Surface Hub-on keresztül is ingyen beszerezhető.

Affinity Designer

Az Affinity Designer nagyszerű koncepciós rajzok, nyomtatott projektek, logók, ikonok, UI dizájnok megvalósítására.

A program elérhető Mac-re, Windows-ra és iPad-re, mindegyik platformon fizetnünk kell érte, de van ingyenes próbaidőszak, amely alatt mindenki eltudja dönteni, hogy számára megfelelő-e vagy sem.

FireAlpaca

A FireAlpace egy ingyenes digitális rajzoló program, szoftver Mac-re és Windows-ra. A program óriási előnye, hogy használata gyors és egyszerű, így egy rajz szerkesztése nem okozhat problémát senkinek sem.

Corel Painter

A Corel vállalat által gyártott Painter program egy igen komoly súlycsoportot képvisel, amelyet nem csak a beleszuszakolt funkciók száma, hanem az ára is tökéletesen reprezentál.

A program macOS-re és PC-re is elérhető.

Inkscape

Az Inkscape egy erőteljes tervező szoftver, mely segítségével rugalmas rajzoló, szövegező eszközöket kapunk.

A rajzprogram teljesen ingyenesen tölthető le és érhető el GNU/Linux-ra, Windows-ra és macOS-re is.

GIMP

A GIMP egy 25 éves múltra visszatekintő nyíltforráskódú képszerkesztő program, mely a GNU Image Manipulation Program szóból kapta a nevét.

A GIMP teljesen ingyenese elérhető GNU/Linux-ra, OS X-re, Windows-ra és még további operációs rendszerekre.

MediBang Paint

A MediBang Paint-et elsősorban animék és mangák tervezésére szokták használni, de kiváló választás lehet más rajzok elkészítésére is.

A program ingyen elérhető PC-re (Win, Mac), iPad-ra, iPhone-ra és Android-ra is.

Clip Studio Paint

A Clip Studio Paint egy művészeknek szánt rajzoló és festő program.

A program ingyenesen elérhető Windows-ra, macOS-re, iPad-re, iPhone-ra, Galaxy-ra, Android-ra és Chromebook-ra is.

Rebelle

A Rebelle egy díjnyertes, hiperreális festészeti szoftver. A Rebelle azok számára szól, akik a digitális technológia segítségével szeretnék felfedezni a művészi készségeiket, függetlenül a jártassági szintjüktől.

A rajzoló program fizetős és a következő platformokra érhető el: Windows, macOS.

Leonardo

A Leonardo rajzoló program a legjobb rajzoló és festő alkalmazásnak nevezi magát Windows-ra. Tökéletesen használható vázlattervezésre, rajzolásra, festésre.

Kiválóan működik a következő eszközökkel:

  • Surface Pro
  • Surface Pro X
  • Surface Book
  • Wacom

A program fizetős, de 15 napig ingyenesen kipróbálható Windows eszközökön. A készítők tervei szerint a rajz szerkesztő program hamarosan elérhetővé válik Mac eszközökre is.

BlackInk

A BlackInk egy fejlett digitális rajzprogram, mely a többi programmal szemben nem törekszik arra, hogy realisztikus ecsetvonásokat tudj húzni a számítógépeden, ehelyett inkább megpróbálja kihozni a maximumot a számítógép adta lehetőségekből.

A csak Windows-ra elérhető programnak van egy ingyenes próbaverziója és egy fizetős teljesértékű.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

A 8 legjobb ingyenes rajzoló program (Ingyenes rajzprogramok listája)

Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legjobb ingyenesen elérhető rajzoló programokat, rajzprogramokat.
A 15 legjobb rajzoló program (Rajzprogramok listája) című cikk borítóképe