Hogyan működik a Scribd? (A Scribd működésének leírása)

Tudásmánia

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogyan működik a Scribd.

Scribd témában írt cikkekhez szánt borítókép

Hogyan működik a Scribd? (A Scribd működésének leírása)

A Scribd működése nem feltétlen teljesen átlátható egy olyan személy számára, aki most találkozik legelőször a weboldallal, így ebben a cikkben azt a kérdést válaszoljuk meg, hogy hogyan működik a Scribd.

Mi az a Scribd?

A Scribd egy olyan weboldal, amelyen a felhasználók számára lehetőség van könyveket, ebookokat, magazinokat olvasni, illetve hangos könyveket hallgatni. A Scribd könyvtára több, mint egymilló könyvet és hangoskönyvet tartalmaz, melyek között rengeteg bestseller, illetve díjnyertes könyv és hangoskönyv található.

A Scribd-nek több, mint 100 millió havi olvasója van a világ minden tájáról.

Hogy működik a Scribd?

A Scribd lehetőséget biztosít, hogy hozzáférj a teljes kínálatukhoz. Regisztráció nélkül egy könyv első pár oldala tekinthető csak meg. Ha szeretnél továbbolvasni, akkor szükséged van egy regisztrációra, illetve arra, hogy előfizess a szolgáltatásra, mely csak 8.99 dollár havonta.

Ha nem vagy biztos abban, hogy szükséged van-e egy Scribd előfizetésre, akkor lehetőséged van a szolgáltatást ingyen kipróbálni 30 napon keresztül. (Ehhez is meg kell adni a bankkártya adatokat, de az első 30 napban nem történik bankkártyaterhelés, illetve ez idő alatt gond nélkül lemondhatod.)

A Scribd felső sávjában található kereső segítségével rákereshetünk az általunk keresett könyvre. A weboldal egyből feldobja az összes keresett szónak, témának megfelelő könyvet. A keresési eredményből kapott könyvre való kattintás után az adott könyv bemutató lapját látjuk, ahol megtekinthető a könyv értékelése, oldalszáma, leírása, kategóriája, illetve egy kalkulált olvasási idő is. Ezen felül láthatjuk, hogy az adott könyv elérhető-e hangoskönyvként vagy sem, illetve megtekinthetjük a könyv előnézetét, azaz elolvashatjuk az első oldalakat. Az első pár oldalt úgy kell érteni, hogy egy 1040 oldalas könyv esetében az első 108 oldalt olvashatjuk el, amely alapján simán eltudjuk dönteni, hogy érdemes-e az egész könyvet elolvasnunk vagy sem. Ha úgy döntünk, hogy szeretnénk a teljes könyvet elolvasni, akkor mindenképp elő kell fizetnünk a Scribd-re.

A Scribd oldalán nem csak olvasni van lehetőségünk, hanem arra is, hogy feltöltsük saját könyvünket, mellyel akár 90 millió olvasót is elérhetünk. A támogatott fájltípusok, melyeket feltölthetünk a .pdf, a .txt, a .doc, a .ppt, az .xls és a .docx.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

Mi kell ahhoz, hogy programozó legyek? Hogyan legyek programozó?

Szeretnél programozó lenni, de nem tudod, hogy pontosan mit is csinál egy programozó, vagy azt, hogy mi kell hozzá, hogy te is azzá válj? Ebből a cikkből mindent megtudhatsz, hogy milyen készségekre van szükség ahhoz, hogy belőled is programozó legyen, illetve azt, hogy milyen lépéseket kell végigjárnod hozzá.
Mi kell ahhoz, hogy programozó legyek? Hogyan legyek programozó? és a Mi az a programozás című cikk nyítóképe

Ezeket olvastad már?