A 19 legjobb ingyenes MP3 vágó program

Tudásmánia

Összegyűjtöttük a legnépszerűbb, legkönnyebben és legjobban használható MP3 vágó programokat.

A 19 legjobb ingyenes MP3 vágó program című cikk borítóképe

A 19 legjobb ingyenes MP3 vágó program

Az emberek általában akkor használnak MP3 vágó programokat, amikor a kedvenc dalukból szeretnék kivágni azt a részletet, amely ideális lehet egy csengőhang számára, vagy akkor amikor több hangfájlból szeretnének részleteket kivágni és egyesíteni őket.

Az ilyen és ehhez hasonló esetek megoldásához összegyűjtöttük a legnépszerűbb, legkönnyebben és legjobban használható MP3 vágó programokat.

Apowersoft Free Online Audio Editor

A listán szereplő legelső MP3 vágó szoftver, amivel kezdünk az Apowersoft hangszerkesztő, mely ingyenesen elérhető. A program egyszerűen használható, felhasználóközpontú felülettel rendelkezik, mely fel van vértezve mindenféle hangfájl szerkesztő eszközzel, amely segíti a vágást, a felosztást, az egyesítést, a másolást és a beillesztést.

Néhány kiemelt tulajdonság:

 • Ingyenes: Az összes funkció ingyenes, rejtett költségek nélkül. (Legalábbis az ígéretek szerint, azonban a cikkünk készültekor ez valóban így van.)
 • Korlátlan szerkesztés: Nincs korlátozás arra, hány fájlt szerkeszthetsz.
 • Biztonság garantált: A hangfájlok biztonságosan csak a te számítógépeden kerülnek feldolgozásra.
 • Egyszerű használat: A hangszerkesztés néhány lépésben elvégezhető, különleges szaktudás nélkül.
 • Támogatott hangformátumok: Exportálhatsz MP3, AAC, FLAC, M4A, WAV vagy más formátumba.

A szoftver online és asztali verzióként is használható.

A hivatalos weboldal ezen a linken található.

Audacity

Az Audacity egy nagyon népszerű audio szerkesztő program professzionális körökben. Sikerét rengeteg kifinomult funkciójának köszönheti, mint például a zajeltávolítás, hangrögzítés és vágás. Általános hangszerkesztéseken túl zenei alapok készítésére is kiváló eszköz.

Az Audacity a világ (egyik) legnépszerűbb ingyenes szoftvere a hang rögzítéséhez és szerkesztéséhez. Akár zenét, podcastot készítesz, vagy csak játszol a hanggal, az Audacity biztosan a segítségedre lesz. Ez egy kiváló eszköz a hangok gyors szerkesztéséhez vagy exportálásához.

Néhány kiemelkedő tulajdonság az Audacity programból:

 • Ingyenes: Az Audacity mindig is ingyenes volt, és mindig is az marad mindenki számára. (Az ígéretek szerint.)
 • Nyílt forráskódú: Az Audacity büszkén nyílt forráskódú. Ez azt jelenti, hogy a forráskódja bárki számára megtekinthető vagy módosítható. Egy szenvedélyes, világszerte elkötelezett közösség fejlesztette az Audacity-t, és sok harmadik féltől származó bővítmény is elérhető a programhoz.
 • Mindenre használható: Az Audacity segítségével szinte bármit elkészíthetsz, legyen szó zenéről, podcastokról vagy hangos könyvekről.
 • Importálás, exportálás, konvertálás: Az Audacity támogatja az összes jelentős hangformátumot, így lehetőséged van WAV fájlokat MP3, FLAC, Ogg és más formátumokba konvertálni.
 • Bővítmények támogatása: Harmadik féltől származó bővítmények széles választékával emelheted a program amúgy is magas minőségét.

Az Audacity egy ingyenesen elérhető MP3 szerkesztő program, amelyet letölthetünk Windows, macOs-re és GNU/Linux-ra.

Az Audacity hivatalos weboldala itt érhető el.

WavePad

A WavePad egy erőteljes MP3 vágó és szerkesztő program, amely ingyenesen érhető el Windows-ra. A program lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hangfájlokat szerkesztenek, vágjanak, másoljanak, illesszenek be, valamint alkalmazzanak különböző hang-effekteket és szűrőket.

A WavePad Audio Editor támogatja a legnépszerűbb hangformátumokat, beleértve a WAV, MP3, WMA, AIFF, FLAC, OGG és AAC formátumokat. A program felhasználóbarát felülettel rendelkezik, és alkalmas kezdő és haladó felhasználók számára is.

A hivatalos weboldal itt érhető el.

MP3 Toolkit

Az MP3 Toolkit egy Windows alkalmazás, amely magába foglalja az MP3 konvertálást, CD rippelést, MP3 vágást, MP3 felvételt. Bár a neve azt sugallja, hogy csak MP3 formátumú fájlok kezelésére alkalmas, de ez nem igaz, mert az mp3 mellett WMA, WMV, MP4, WAV, GLV, MOV M4A, M4P, OGG, FLAC és APE fájlokat is tud kezelni.

A program ingyenesen letölthető a szoftver hivatalos weboldaláról.

Bear Audio

A Bear Audio egy online elérhető MP3 szerkesztő, vágó és egyesítő program, amely a készítők szerint konkrétan a csengőhangok elkészítésére lett elkészítve. Az MP3 fájl szerkesztése történhet úgy, hogy a hangfájlt egy URL-ről töltjük be, vagy az eszközünkről (számítógép, telefon) vagy konkrétan helybe felvesszük azt valamilyen hangrögzítővel, de akár egy hangkönyvtárból is válogathatunk hangokat.

A weboldal, ahol elkezdhetitek az online MP3 vágást, itt található.

Swifturn Free Audio Editor

A Swifturn Soft különböző szoftvereket gyárt, többek között a Free Audio Editor-t, amely egy ingyenes hangszerkesztő. Segítségével felvehetsz, szerkeszthetsz, javíthatsz a hangfájljaidon. Többek között elérhető a kínálatukban a Free Ringtone Maker, mely egy ingyenes csengőhang készítő.

A program számos funkcióval rendelkezik, beleértve a vágást, másolást, beillesztést, effektek hozzáadását és a hangformátumok konvertálását. A Swifturn Free Audio Editor ideális választás otthoni és professzionális használatra egyaránt.

A Swifturn hivatalos weboldalát ezen a linken érhetitek el.

Mp3 vágó / MP3 Cutter

A szimplán „mp3 vágó”-ra (feltehetőleg gépi fordítóval, eredetileg MP3 Cutter) elnevezett program Android-os telefonokra kínál mp3 fájlvágási lehetőségeket. Az applikáció leírásában az szerepel, hogy ez a legjobb eszköz a kényelmes és egyszerű MP3 szerkesztésre. A szoftver támogatja az audio fájlok vágását és egyesítését.

Az alkalmazás jelenleg (2024 elején) 4.5 csillagos értékelésre áll és több, mint 10 millióan töltötték már le.

Az app támogatja az MP3, WAV, ACC, WMA, FLAC, M4A, OPUS, AC3, AIFF, OGG és további fájlformátumokat is.

Az alkalmazás ingyen elérhető a Play Áruházból.

Pazera Free Audio Extractor

A program lehetővé teszi az MP3-ból és az MP3-ba való konvertálást, természetesen ezenfelül képes az MP3 fájlok megvágására is.

A program lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kivonják a hangsávokat videófájlokból, és mentsék őket különböző hangformátumokban. Természetesen ezentúl kiválóan használható vágásra és szerkesztésre is.

A program letölthető Windows-ra a hivatalos weboldalról.

Free MP3 Cutter Joiner

A Free MP3 Cutter Joiner egy a Microsoft Store-ban elérhető MP3 vágó és szerkesztő program, amely ingyenesen elérhető.

A program lehetővé teszi:

 • Az audiofájlok kiválasztott szegmenseinek kivágását és új fájlba mentését.
 • Több kisebb audiofájl összefűzését egyetlen, hosszabb fájlba.
 • Az elkészült munkák különböző formátumokba történő mentését.

A program Microsoft Store oldalát itt érhetitek el.

Weeny Free Audio Cutter

A Weeny Free Audio Cutter egy könnyen használható, ingyenes audio vágó szoftver, melynek mérete rendkívül kicsi és csak Windows-ra érhető el.

A programmal egyszerűen kiválaszthatod a vágni kívánt részt a hangfájlból, majd elmentheted azt egy új fájlként. A Weeny Free Audio Cutter számos funkcióval rendelkezik, beleértve:

 • A hangfájlok vágása és szerkesztése, editálása
 • Különböző hangformátumok támogatása, mint MP3, WAV, WMA, OGG stb
 • Lehetőség a hangfájlok normalizálására
 • Egyszerű és intuitív felület

A program letölthető a hivatalos weboldalról.

EArt Audio Cutter

Az EArt Audio Cutter egy nagyon hasznos hangszerkesztő, mely nem csak darabokra vágni képes az MP3 fájlokat, hanem konvertálni is képes őket más fájlkiterjesztésű hangfájlba.

Az EArt Audio Cutter segítségével kiválaszthatod a kívánt részt a hangfájlból, majd elmentheted azt egy új fájlként.

A program támogatja a legnépszerűbb hangformátumokat, mint például az MP3-at, WMA-at, OGG-t, WAV-ot és még jó párat, így könnyedén konvertálhatod a fájlokat egyik formátumból a másikba.

A program a CNET oldaláról tölthető le.

Macsome Audio Splitter

A Macsome Audio Splitter azt az űrt hivatott betölteni, amelyet a Mac OS-re készült (vagyis nem készült) hangvágók hagytak maguk után. Ezen a listán eddig nem szerepelt konkrétan csak a Mac-re szánt hangvágó szoftver. Eddig, mert most itt van a Macsome Audio Splitter, amely képes bármiféle MP3, AAC, M4A, M4B, AAC audio fájlt megvágni Mac számítógépeken.

Nézzük meg a szoftver előnyeit:

 • Könnyű használat: A program letisztult és felhasználóbarát felülettel rendelkezik, így a vágás gyors és egyszerű.
 • Több vágási mód: A Macsome Audio Splitter több vágási módot is kínál, például megadhatod a vágási időpontokat, vagy a fájlt egyenlő hosszúságú részekre oszthatod.
 • Minőség megőrzése: A vágás során a program igyekszik megőrizni az eredeti hangminőséget.

A hivatalos weboldal itt érhető el.

Mp3 Cutter – M4a, Music Cutter

A következő program az Apple eszközöket használóknak kínál lehetőséget, hogy MP3 fájlokat vágjanak az iPad-jukról vagy iPhone-jukról.

Az applikáció letölthető az App Store-ból.

MixPad

A MixPad egy újabb összetett program, amely rengeteg mindenre képes az MP3 vágáson kívül, például mixelni a hangot és a zenét, zenét felvenni, hangeffekteket adni a fájlhoz. Készíthetünk vele beat-et, tartalmaz beépített zenekönyvtárat.

A MixPad hivatalos weboldala itt található.

NowSmart Cut

A NowSmart Cut egy mp3 vágó szoftver, amely képes részleteket kivágni egy hangfájlból vagy videóból, majd kimenteni az mp3-ba. Ha csengőhangot készítenénk, akkor be lehet állítani, hogy a hang az elején fokozatosan növekedő legyen, míg a végén fokozatosan csökkenő.

A program a softonic weboldaláról érhető el.

Zene vágó csengőhangkészítő

Az újabb gépi fordítóval lefordított program nem is lehetne máshol elérhető, mint a Google platformján, Android-on. A program segítségével a dalok legjobb részeit vághatjuk ki a teljes audioból, melyet aztán lehetőségünk van csengőhangként elmenteni.

Az applikáció elérhető a Google Play áruházában.

123APPS Audio Cutter

A következő megoldás egy újabb online lehetőség, mely segítségével feltölthetjük az mp3 fájlt egy weboldalra, ahol lehetőségünk van megvágni azt online.

A weboldal ezen a linken érhető el.

Free MP3 Cutter and Editor

Ez egy ingyenes MP3 vágó és szerkesztő program, amely segítségével könnyedén vághatunk és módosíthatunk MP3 fájlokat. Funkcionalitásban nem ér fel egy Apowersoft-hoz vagy Audacity-hez, de MP3 vágásra tökéletes.

A program ingyenesen elérhető a PRIM oldalán.

Mp3DirectCut

Az Mp3DirectCut egy könnyen kezelhető MP3 szerkesztő és vágó program, mely ingyenesen elérhető a VESSOFT oldaláról. Azaz nem igényel letöltést, telepítést, csak internetkapcsolatot és egy böngészőt.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

Google Play letöltése iPhone-ra: Lehetséges a Play Áruház letöltése iPhone-ra?

Ebben a cikkben megválaszoljuk azt a kérdést, hogy lehetséges-e a Google Play Áruház letöltése iPhone-ra vagy sem. SPOILER: Megmutatjuk azt is, hogy hogyan tudtok hivatalos Google Play alkalmazásokat letölteni iPhone-ra.
[Google Play letöltése iPhone-ra] Lehetséges a Play Áruház letöltése iPhone-ra? című cikk borítóképe