Magyar karácsonyi zenék: itt a 33 legkedveltebb magyar karácsonyi dal

Összegyűjtöttem Nektek a 33 legjobb magyar karácsonyi dalt, hiszen a karácsonyi zenék magyarul az igaziak. Ha szereted a karácsonyi dalokat vagy énekeket magyarul, akkor ezt a 33 zenét feltétlenül meg kell hallgatnod.

Magyar karácsonyi zenék, dalok, énekek borítókép, nyitókép

Magyar karácsonyi zenék: itt a 33 legkedveltebb magyar karácsonyi dal

A legtöbb ember már jóval karácsony előtt be van zsongva a készülődéstől, ajándékcsomagolástól és fa díszítéstől is egyaránt. Ilyenkor egy kis karácsonyi zene az, ami ellazítja az embert, ezért összegyűjtöttem Nektek a 33 legjobb magyar karácsonyi dalt, hiszen a karácsonyi zenék magyarul az igaziak. Ha szereted a karácsonyi dalokat vagy énekeket magyarul, akkor ezt a 33 zenét feltétlenül meg kell hallgatnod, illetve a cikkben található karácsonyi albumot és mixet is. Kezdjük is!

TNT – Fehér karácsony

Ez a magyar karácsonyi zene bizonyára mindenkinek ismerős és mindenki szereti. Ez az egyik személyes kedvencem nekem is. Ezzel a karácsonyi dallal várjuk a karácsonyt miden évben.

TNT – Titkos üzenet

A következő nagyszerű dal ismét a TNT-től származik. A Titkos üzenet című zene az 1997-ben bemutatott Bomba című lemezen szerepelt.

Josh és Jutta – Szép karácsony

2011-ben jelent meg Josh és Jutta karácsonyi dala, ami szintén nagyon jól sikerült a megszokott párosunktól. Ez a dal a karácsony melegségéről szól , valamint arról, hogy valójában mennyire is szép a karácsony.

Zséda – Szürke patás

2012-ben megjelent magyar karácsonyi dal, ami sokunk szívéhez nőtt, ugyanis ez egy nagyon aranyos karácsonyi zene. Az igaz télről szól. A gyerekek is nagyon kedvesen tekintenek erre a dalra a télapó miatt.

Csongor Kata – Add tovább

Az Add tovább című magyar karácsonyi zene 2010-ben jelent meg. Sokszor hallhattuk ezt a dalt iskolai ünnepeken, azért is mert nagyon könnyen tanulható és a mondanivalója miatt is nagyon szép.

Kiskarácsony nagykarácsony

Bizonyára mindenki szereti a karácsonyi énekeket magyarul, ezért is hoztam el nektek ezt a dalt. A Kiskarácsony nagykarácsony egy magyar karácsonyi ének, leginkább gyerekeknek. Ezt a karácsonyi éneket szintén iskolákban hallhatjuk a legtöbbet. A gyerekek nagyon kedvelik és teljes szívükből énekelik. 2008- ban jelent meg.

ROMA SOUL – Karácsonyi Medley (Kis Karácsony, Last Christmas, Jingle Bell Rock)

Bár ez a dal egy kicsit csalásnak számít, hiszen nem teljesen magyar, hiszen három dalt dolgoz fel, a Kis Karácsonyt, a Last Christmas-t és a Jingle Bell Rock-ot, de mindenképpen helye van a listán, hiszen magyar dalt is tartalmaz és magyarok éneklik. Az Oláh Gergő éneklésével készült dal 2016-ban került publikálásra és már 2,5 milliós nézettségnél jár.

Halász Judit – Karácsony ünnepén

Szerintem ezt dalt is rengeteg ember ismeri és szereti, ugyanis Halász Judit gyerekkorunk kedvence. A gyerekek sokat éneklik az iskolában karácsonyi ünnepekkor. A szövege nagyon fülbemászó és nagyon kedves a szívünkhöz.

Neoton Familia – Ha elmúlik karácsony

Ez a dal 1993-ban jelent meg, de maig napig az egyik elmaradhatatlan karácsonyi dal sokunk számára. Igaz, hogy a karácsony elmúlásáról és a karácsony utáni szikrák kiégéséről szól, de mi akkor is nagyon szeretjük.

Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra – Ajándék

Szintén hallhatjuk ezt a kis magyar karácsonyi zenét a gyerekektől énekelve egy karácsonyi ünnepélyen, de ez inkább felnőttek számára lehet nagyon kedves karácsonyi zene. Ez a dal arról szó, hogy nem az a legfontosabb az ünnepekben, hogy mekkora ajándékot adjunk egymásnak.

Nox – Szent ünnep

A Nox együttest mindenki ismeri, aki a 2000-es évek elején élt, hiszen 2002 és 2009 között megannyi felejthetetlen klasszikust készítettek. A 2004-ben megjelent dal mindenképp érdemes rá, hogy rajta legyen a legjobb karácsonyi dalok listáján.

Szekeres Adrien – A szeretet ünnepén

Ha szereted a magyar karácsonyi zenéket, akkor ezt feltétlen neked ajánlom.2008-ban jelent meg, Szekeres Adrien karácsonyi dala, ami tényleg a szeretet ünnepéről szól. A karácsony tényleg akkor a legszebb, amikor hófehér.

Nox – A tél dala

Szintén a Nox együttes karácsonyi dala következik, ami ugynannyira a kedvencünk lett az elmúlt évek karácsonya óta. 2004-ben jelent meg, ez inkább a pop műfajba tartozik. Kicsit gyorsabb a dal üteme, mint a megszokott karácsonyi daloké, de pont ettől jó.

Katona Klári – Legyen ünnep

Ezt a dalt is mind magyar ember ismeri. Katona Klári ebben a dalban is megmutatta mekkora hangja van. Ez a karácsonyi dal 2013-ban jelent meg.

Piramis – Kívánj igazi ünnepet

A Piramis együttest sem kell senkinek sem bemutatni. Ez a karácsonyi daluk több verzióban is megjelent, de a legelső 1978-ban jelent meg.

Bereczki Zoltán – Szinetár Dóra: Ajándék

Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán klasszikusa olyan népszerű, hogy az év bármelyik szakaszában elő lehet venni, függetlenül a karácsonyi ünneptől. Ezt a csodálatos szerelmes dalt már több, mint 8 millióan hallották a legnépszerűbb videómegosztó portálon.

Venczil Alex – Fagyöngy

A következő magyar karácsonyi zene már inkább modernebb, de úgyszintén a karácsonyi listámhoz tartozik. A fiatalsága és a dalszövege miatt is hamar kedvenc lett, a YouTube-on már több mint 5 millió megtekintésnél jár, amivel népszerűségét mutatja.

Zámbó Jimmy – Harang szól a kisfaludban

Zámbó Jimmy hangjától is sokunkat kiráz a hideg. Ezt a kis magyar karácsonyi dalt is a kedvencek közé sorolom, a mondanivalója miatt.

BNF és Adri – Legyen egy ünnep

A legyen egy ünnep című magyar karácsonyi dal szintén mai stílusú, fiatalos zene. Fa díszítés közben nagyon hangulatos.2011-ben jelent meg a VIVA -Tv kampányának dala.

NAGYKARÁCSONY FILMZENEKAR FEAT. LÁBAS VIKI – Nagykarácsony

A Nagykarácsony egy 2021-ben bemutatott magyar karácsonyi film, melyhez egy kiváló betétdal készült Lábas Viki közreműködésével.

DJ Szatmári feat Jucus – Boldog Karácsonyt

Ezt a párost is szinte mindenki ismeri. A videót már majdnem 1 millióan látták, ami azt mutatja, hogy ez is egy igen népszerű magyar karácsonyi dal.

Wolf Kati, Szekeres Adrien, Pély Bea és Roy – Karácsonyi álom

A YouTube-on már 3 millió fölötti megtekintésnél járó karácsonyi ének/dal nagy népszerűségnek örvend. Az emberek szeretik, amikor ennyire sok énekes áll össze és alkotnak egy ilyen dalt. A dal 2012-ben jelent meg.

Happy Gang – Szent Karácsony

A szent karácsony című dalt mindenki ismeri. A karácsonyi ünneplésről és a boldogságról szól. Sokszor gyerekek is énekelik iskolai vagy esetleg egy templomi ünnepségen is. Több mint 5 millió megtekintésnél jár már a YouTube-on ez a dal.

Szálljatok le, szálljatok le karácsonyi angyalok

Sok gyerek kedvence ez a magyar karácsonyi ének. 2005-ben jelent meg, általában templomban szokták a gyerekek énekelni. Több híres magyar énekes is elénekelte már.

Mennyből az angyal

Ez a karácsonyi ének szintén inkább gyerekek számára készült. Legtöbbet énekkarokban és kórusokban énekelve hallhatjuk. Több YouTube videó is van a dalról, de a legtöbb megtekintést csak egy videó ért el, ami már majdnem 6 milliónál jár.

Karácsony éjjelén a fenyőfák alatt

Egy magyar karácsonyi ének következik szintén, ami ugyancsak énekkari magyar karácsonyi dal. Ez a dal az őszinte szeretetről szól. Szövege nagyon könnyen tanulható és hamar magával ragadja az embert.

Füredi Nikolett – Legyen hó

A következő dal inkább a gyerekek kedvence, mint a felnőtteké, de sok felnőtt ugyanúgy kedveli, mint a gyerekek. A gyerekeken belül leginább a lányok kedvence ez a karácsonyi dal, mivel egy mesének, a Jégvarázsnak a főcímdala lett lefordítva magyarra.

Fekete Dávid és Cserpes Laura -Boldog Karácsonyt

Szintén egy olyan páros következik, akiket nagyon sokan ismernek, annak ellenére, hogy manapság már nincs közös daluk. A boldog karácsonyt című dal 2011-ben jelent meg a YouTube-on és már majdnem 300 ezer megtekintésnél jár.

Coca-Cola x Freddie – Tárd ki a szíved

Egy nagyon hangulatos magyar karácsonyi zene következik Freddie-től. Ez a dal 2017-ben jelent meg a YouTube-on. Annak ellenére, hogy ez nem rég volt már több, mint 1 millió megtekintésnél jár a Coca-Cola közreműködésével készített karácsonyi dal.

Zsédenyi Adrienn – Karácsony

Zsédenyi Adrienn magyar karácsonyi dala 2005- ben jelent meg a YouTube-on. A dal a karácsonyról és a szeretetről szól. A YouTube-on a dal nagyon közel van a 300 ezer megtekintéshez. A videó több, mint 4 perc hosszúságú.

Edda – Ünnep

Az Eddát is mindenki ismeri szinte és az Ünnep című karácsonyi daluk már 1 millió megtekintés fölött jár a YouTube-on, ami azt mutatja, hogy mennyire kedvelik az emberek. A dal 1985-ben már megjelent az interneten.

Csendes éj

Következzen az utolsó magyar karácsonyi zene, amit szeretnék belinkelni nektek, ez pedig a Csendes éj. Szintén nagyon ismert magyar karácsonyi ének. Leginkább templomokban és iskolai előadásokon szokták énekelni a gyerekek vagy akár egy felnőttkórus is énekelheti.

Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra: Duett Karácsony

Bár ez is egy kicsit kilóg a sorból, hiszen itt nem egyetlen egy dalról beszélhetünk, hanem egy komplett albumról, de a tematikáját tekintve mindenképp helye van a listán, hiszen Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra Duett Karácsony című albuma olyan csodálatos karácsonyi zenéket tartalmaz, mint a

  • Karácsonyi dal
  • Legyen hó
  • Egy bizonyos Rudolf
  • Csengő szól
  • Ünnep volt

Ember, ember, december…

Az utolsó gyermekéneket valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, aki járt óvodai rendezvényen vagy van kiskorú gyermeke. Népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy már több, mint 20 millióan látták a YouTube platformján.

Végszó

Ezzel a lista végére is érkeztünk. Remélem mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő magyar karácsonyi dalt, éneket. Illetve, ha mégsem, akkor alább találhattok egy egy órás válogatást a legszebb magyar karácsonyi dalokból.

A csodás karácsonyi dalok után, ne felejts el elmerülni a karácsonyi versekben sem.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

One thought on “Magyar karácsonyi zenék: itt a 33 legkedveltebb magyar karácsonyi dal

  1. A legszebb karácsonyi dal a Piramis „Kívánj igazi ünnepet” című dala..Ebben minden benne van,ami a karácsony lényege: a valódi,a minden ember felé áradó szeretet kifejezése!

Comments are closed.

Következő cikk

Mikor jön a Mikulás? December 5-én vagy 6-án jár a Mikulás valójában?

Mikor jár valójában a mikulás? Ez az a kérdés, amely sokak számára nem egyértelmű. Hiszen jöhet a mikulás 5-én este vagy 6-án reggel és este is. Szóval adott a kérdés: mikor jön a Mikulás? Ennek járunk most utána.
Mikor jön a Mikulás? December 5-én vagy 6-án jár a Mikulás valójában? cikk nyítóképe