A legjobb karácsonyi animációs filmek, mesék, mesefilmek

Tudásmánia

Lassan itt az év legszebb időszaka: a karácsony. Viszont nem is muszáj karácsonynak lennie, elég csak ráfordulnunk a célegyenesre – a télre, a decemberre -, ahhoz, hogy elkezdjünk mi és a gyerekek is ráhangolódni a karácsonyra.
Ebben a hangolódásban szeretnék segíteni most: elhoztam 23 karácsonyi animációs filmet, mesét, illetve kisfilmet, amely biztosan segít a karácsonyra történő ráhangolódásban.

Ezek a legjobb karácsonyi animációs filmek, mesék, mesefilmek, kisfilmek, rövidfilmek

A legjobb karácsonyi animációs filmek, mesék, mesefilmek

Lassan itt az év legszebb időszaka: a karácsony. Viszont nem is muszáj karácsonynak lennie, elég csak ráfordulnunk a célegyenesre – a télre, a decemberre -, ahhoz, hogy elkezdjünk mi és a gyerekek is ráhangolódni a karácsonyra.
Ebben a hangolódásban szeretnék segíteni most: elhoztam 23 karácsonyi animációs filmet, mesét, illetve kisfilmet, amely biztosan segít a karácsonyra történő ráhangolódásban.
Habár az összes karácsonyi meséhez nem találtam magyar szinkronos előzetest, de biztosíthatok mindenkit arról, hogy a listán szereplő animációs filmek, kisfilmek mindegyike elérhető magyar nyelven.

Ebben a listában csak a karácsonyi animációs filmeket, meséket és kisfilmeket gyűjtöttem össze, ha téged a legjobb karácsony filmek érdekelnek, akkor kattints ide.

Szóval ezek a legjobb karácsonyi animációs filmek, mesék szerintem.

Polar Expressz

Ki ne ismerné a Polar Expressz című animációs filmet? Talán ez az egyik legklasszikusabb és legismertebb karácsonyi mesefilm. A film 2004-ben jelent meg és a hossza 99 perc.

A történet röviden arról szól, hogy a tizenéves főhősünk már majdnem biztos benne, hogy a Mikulás nem létezik és a karácsony csak a szülők trükkje, amikor az éjszaka közepén, hatalmas robajjal csillogó vonat áll meg a házuk előtt. Miután a kisfiú habozva felszáll, a Polar Expressz pöfögve megindul: apró, pizsamás utasaival az Északi-sarkra, hogy részesei lehessenek annak az ünnepi pillanatnak, amikor a Mikulás a manók jelenlétében átadja az általa választott gyermeknek az első karácsonyi ajándékot…

Karácsony Artúr

Egy újabb gyönyörű, és nem mellesleg iszonyatosan vicces karácsonyi animációs film a Karácsony Artúr, mely 2011-ben jelent és 97 perc hosszúságú.

A történetről: Hogyan tud a Télapó egyetlen éjszaka alatt annyi gyerekszobába bejutni? Tökéletes, katonás szervezéssel, a terepen dolgozó manókkal, egy óriási, szuperszonikus szánnal és egy tökéletesen működő parancsnoki bázissal. Ám hiába segít a fejlett technológia, néha becsúszik egy kis hiba. Kétmilliárd gyerek rendben megkapja az ajándékot, egyetlen kislány viszont semmit nem talál a csizmájában. A Télapó elsőszülött fia, Steve ezt elfogadhatóan kis hibának találja, ám Steve öccse, Karácsony Artúr nem tud belenyugodni. Így a saját szakállára beindít egy akciót, amivel számtalan bajt, félreértés, és balesetet okoz.

A Mikulás-mentőakció

A Mikulás mentőakció is garantáltan nagy sikert fog aratni a karácsonyi animációs filmeket kedvelők körében. Nem elég, hogy ez a mese rendkívül aranyos történettel rendelkezik, de még a látványvilága is gyönyörű. Meglepő módon, ez most nem egy amerikai, hanem egy angol karácsonyi mesefilm, melyet 2013-ban adtak ki 84 perc játékidővel.

A karácsonyi mese története így szól: Egyszer volt, hol nem volt, a Mikulás csupán egy apró műhellyel és pár manóval végezte áldásos tevékenységét. Több ezer év alatt, ahogy a karácsony egyre inkább kinőtte magát, Mikulás arra kényszerült, hogy újításokat vezessen be. A Nagyszakállú legeszesebb manói – egy Mikitech-nek hívott cégbe tömörülve – új eljárásokat fejlesztenek ki: egy hologramot, mely elrejti az Északi sarkot és egy időgépet, melynek segítségével Mikulás meg tudja látogatni az összes otthont egy este leforgása alatt és így leszállíthatja a játékokat a gyerekeknek szerte a világon. Bernát manó arról álmodik, hogy egy szép napon csatlakozhat a Mikitech-hez, ám a sorsa egyelőre az, hogy a rénszarvasok istállóját takarítsa nap mint nap. Azonban minden év karácsony estéjén a Mikitech minden manónak esélyt ad arra, hogy bemutassa saját találmányát és így csatlakozzék a manók élcsapatához. Most pedig eljött Bernát manó ideje, ugyanis amikor gonosz Nevil rájön, hogy a Mikulás egy időgép segítségével utazik, megpróbálja megszerezni azt. Bernát mindenre elszántan próbálja menteni a karácsonyt és persze a Mikulást, de mentőakciója épp ellenkezőleg sül el, véletlen visszautazik az időbe.

Shrekből az angyal

A Shrekből az angyal egy 2007-ben megjelent amerikai animációs kisfilm, mely hiába csak 30 perces, mégis minden pillanatában árad belőle a karácsonyi hangulat, még úgy is, hogy Shrek nem tudja mi az a karácsony.

A történet szerint: Shrek, a nagy kedvenc most ismét visszatért, ám ezúttal nem egy egész estés filmben láthatjuk viszont, hanem rövid időre bepillanthatunk az otthonába a karácsonyi ünnepek közeledtével. Kedvenceink most is, mint mindig mulatságos helyzetekbe keverednek és szívet melengető párbeszédeket folytatnak, s természetesen az összes eddigi szereplő is kivétel nélkül felbukkan. A mindössze félórás film Shrek és Fiona karácsonyi készülődését, és az ünnepet mutatja be – amolyan ogre-módra.

Nyuszi Péter – Nyuszi Peti karácsonya

A Nyuszi Péter egy 3D-s animációs sorozat, amely 2 évadot élt meg, eredetileg 2012 és 2014 között sugározták. Az első évad első része Nyuszi Peti karácsonyát mutatja be.


Az öt legenda

Az öt legenda című alkotás egy 2012-ben bemutatott, csodálatos 3D-s amerikai számítógépes animációs film, amely a nézőt varázslatos kalandokba repíti. Ez a film ötvözi a modern technológiát a régi mítoszok és legendák bájával, és olyan karaktereket vonultat fel, akik a gyermekkorunkból ismerősök lehetnek. Az animációs film futásideje 97 perc, melyet garantáltan nem fogunk megbánni.

A legenda szerint a Holdbéli Ember azért választotta ki a Húsvéti Nyuszit, a Mikulást, a Fogtündért és a Homokembert, hogy vigyázzák a gyerekek álmait, s gondoskodjanak arról, hogy biztonságban nőjenek fel. A gonosz Szuroknak, azaz a Mumusnak azonban már elege van ebből, és abból is, hogy a szülők állandóan vele riogatják a kicsiket. Ezért az álmokból rémálmokat csinál, az örömből félelmet, a fényből sötétséget. Így az őrzők veszélybe kerülnek. Ám akad segítség, a száműzetésből visszatérő Dér Jankó, az ötödik legenda…

MadagaszKarácsony

MadagaszKarácsony (vagy Madagaszkár Karácsony) egy amerikai animációs karácsonyi speciális rövidfilm, amelyben a Madagaszkár filmekből megismert szereplők szerepelnek. A karácsonyi mesefilm 2009. novemberében jelent meg és a játékideje 22 perc.

A jól ismert állatkerti csapat legújabb feladata a karácsony megmentésé, miután a Télapó gépe kényszerleszállást hajt végre szigetükön. A Télapó a leszállás következményeként elveszti emlékezetét is. Így tehát Alex-ra és a csapatára vár a feladat, hogy szétosszák az ajándékokat így megmentve a Karácsonyt.

Hupikék Törpikék – Karácsonyi ének

Hupikék törpikék – Karácsonyi ének (eredeti cím: The Smurfs: A Christmas Carol) 2011-es amerikai 3D-s CGI animációval és hagyományos 2D-s rajzolt technikával kombinált rövidfilm. Ez a karácsonyi rövidfilm mindösszesen csak 22 perces.

A történet szerint egész Aprajafalva a Karácsonyra készülődik, csak Dulifuli nem hajlandó részt venni a közös munkában, mert évek óta hiába várja, hogy megkapja ajándékba a kért törpröptetőt. Törpilla megkéri Törpapát, hogy találjon ki valamit, mert nem lenne igazi Karácsony, ha bárki is hiányozna az ünneplők közül.

A Grincs

A Grincs (eredeti címén The Grinch) egy 2018-ban bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely a karácsony varázslatos hangulatát hozza el a nézőknek. A történet Dr. Seuss klasszikus könyve alapján készült, mely a jó és a rossz közötti küzdelemről szól. A Grincs 90 perces játékideje alatt a nézők izgalmas kalandokat élhetnek át.

Az animációs film rövid leírása: A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről

Jégkorszak – Állati nagy karácsony

Egy újabb világhírű animációs mesefilm széria, amely az ünnepekhez közeledvén kiadott egy karácsonyi kisfilmet. Igaz nem idén, hanem 2011-ben, de az ünnepre való ráhangolódás (és a plusz bevételek) jegyében kiadott Jégkorszak – Állati nagy karácsony 26 percig szórakoztatja nézőit.

Sid, a megállíthatatlan dumagép szokásához híven nagy galibát okoz, és ezzel nemcsak Mani barátjának a karácsonyát teszi tönkre, de még a Mikulás is a rosszcsontok közé sorolja. Ő persze azon nyomban szeretné kiköszörülni a csorbát, és megindul az Északi-sark felé. A helyzet odáig fajul, hogy barátainak már nemcsak Siden kell segíteniük: az egész világ karácsonya a tét.

A karácsonymanó meséje

Gyönyörűen megrajzolt, meganimált karácsonyi animációs film. Kell ennél több? A mese 2011-ben jelent meg, és csupán 26 perces, de ezalatt az idő alatt a nézők egy varázslatos karácsonyi világba kerülnek

Erről szól: Mi járhat a fejében karácsony előtt egy kilenc éves kisfiúnak? Honnan tudja a Mikulás, hogy valaki rosszalkodott év közben, vagy szót fogadott? Egyáltalán, létezik Mikulás? A gyerekek öreg és szakállas barátja egy manót jelöl ki arra a feladatra, hogy visszaadják Taylor karácsonyba vetett hitét. Sajnos a terv visszafelé sül el, a manó is elkezd kételkedni a karácsonyi varázsban. A szereteten és a megbocsátáson keresztül mindketten megtanulják a legfontosabb dolgot az életben: az igaz hit nem tanítható.

A karácsonyi manó című film a család minden tagja számára felhőtlen szórakozást nyújt, humorral fűszerezve, fülbemászó dalokkal, és időszerű üzenetekkel igazolja: hinni kell a karácsonyi csodában!

Jégvarázs

Van olyan aki meglepődik azon, hogy ez a karácsonyi mese is szerepel a listán? Én legfeljebb csak azon, hogy ilyen hátra soroltam a listán. Természetesen ennek a listának nem az a célja, hogy sorba állítsa és rangsorolja a karácsonyi animációs filmeket, hanem az, hogy összegezze azokat és segítséget nyújtson az olvasónak kiválasztani a számára megfelelő karácsonyi mesét. Na de nagyon eltértünk a témától.

A Jégvarázs című amerikai animációs filmet 2013-ban mutatták be és akkora elsöprő sikert aratott, hogy több, mint 1 milliárd dollár bevételt termelt. (Ami annyira rengeteg, főleg egy animációs filmnél, hogy már azóta meg is jelent a következő rész is.)
A mű 108 perces, ami pont ideális hossz, ahhoz ha azt szeretnénk, hogy a gyerekek egy időre le legyenek kötve, és pont megfelelő ahhoz is, hogy végigbírják ülni.

A történet: Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoffal és az ő hűséges rénszarvasával, Sven-nel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt és véget vessenek fagyos varázslatának. Az Everesthez hasonlítható körülmények közt, titokzatos trollokkal és a lenyűgöző és igazán vicces Olaf nevű hóemberrel is találkoznak. Annának és Kristoffnak mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól.

Jégvarázs 2.

A Jégvarázs 2. egy 2019-ben bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely a 2013-as Jégvarázs című film folytatása. A történet középpontjában ismét Elsa királynő és húga, Anna áll, akik ezúttal egy új kalandra indulnak

A történet szerint Elsa királynő, húga Anna, Kristoff, a jégember Olaf és a rénszarvas Sven együtt indulnak el Arendelle-ből, hogy felkutassák az elvarázsolt erdőt, amelyről évekkel ezelőtt a lányok apja mesélt nekik. A csapatnak célja, hogy kiderítsék Elsa varázserejének eredetét és megmentsék a királyságukat a fenyegetéstől. Útjuk során számos kihívás elé néznek, de együttműködve és bátor lépéseket téve megpróbálják teljesíteni küldetésüket, és megmenteni azt, ami számukra a legfontosabb.

A Szépség és a Szörnyeteg 2. – Varázslatos karácsony

A szépség és a szörnyeteg 2. – Varázslatos karácsony (eredeti cím: Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas) 1997-ben megjelent amerikai karácsonyi mesefilm, amely a Szépség és a szörnyeteg-sorozat második része.

Fontos tudni, hogy ez egy teljes értékű animációs film, melyet a 71 perces játékideje is sugall. Amire a címe is utal, az egész folytatást a karácsony köré építették. Bár ez a karácsonyi mese nem mai darab, mindenképpen érdemes megnézni hiszen a gyönyörű zenéivel, dalaival többszörösen kárpótolni fog minket érte.

A történet: Eljött a karácsony, és Belle elhatározza, hogy ünnepi hangulatot teremt a Szörnyeteg rideg kastélyában. A riasztó külsejű háziúr azonban ki nem állhatja a karácsonyt, és mielőtt még kezdetét vehetné az ünnepség, a kastély varázslatos lakói, Tik-tak úr, Lumiere, Kanna mama, Csészike és Angelique, a gyönyörű karácsonyfadísz, arra is rájönnek, hogy Forte, a gonosz orgona ördögi tervet forral ellenük. Egyedül Belle határtalanul jó lelke mentheti meg az estét, de ehhez még meg kell értetnie a Szörnyeteggel, miről is szól a karácsony valójában.

Karácsonyi ének

Karácsonyi ének (eredeti cím: A Christmas Carol) 2009-ben bemutatott, 96 perc hosszúságú amerikai 3D-s számítógépes-animációs film, mely az adaptációja Charles Dickens regénye alapján készült. 

A történet helyszíne az 1800-as évek Londonja, karácsony idején. Az ünnep iránt semmilyen kötődést sem érez Ebenezer Scrooge, a kapzsi és szívtelen öregember. Egész életében csak a pénz érdekelte, az érzelmekre, az emberi kapcsolatokra nem pazarolt időt. Ám ez a karácsony más, mint a többi. Scrooge-ot meglátogatja a múlt, a jelen és a jövő karácsony szelleme, akik magukkal viszik egy időutazásra. Szembesítik addigi kiábrándító életével, érzéketlenségével és hamarosan bekövetkező halálával. A fösvény és mogorva vénember kap egy utolsó lehetőséget, hogy átértékelje az életét, és nemcsak a saját, hanem környezete sorsát is megváltoztassa.

Mickey egér – Volt egyszer egy karácsony

Itt egy újabb klasszikus karácsonyi verziója. Úgy tűnik, hogy minden nagy sikerű Disney meséhez jár egy karácsonyi animációs film is. És ez nem baj, sőt jó. Ez karácsonyi mese képes arra, hogy még akár felnőtteket is megríkasson, iszonyatosan mély mondanivalóval rendelkezik.
A Mickey egér – Volt egyszer egy karácsony 1999-ben jelent meg és 67 perc hosszú.

A történetről csak annyit mondanék el, hogy 3 különálló karácsony témájú történetet mesél el számunkra a film, vehetjük akár 3 karácsonyi kisfilmnek is, ami egy dobozba van csomagolva.

Olaf karácsonyi kalandja

A nagy sikerű karácsonyi animációs film, a Jégvarázs is megkapta a saját karácsonyi kisfilmjét. A 2017-ben megjelent Olaf karácsonyi kalandja mindössze 21 perces.

A történet szerint Olaf csatlakozik Svenhez, hogy teljesítsenek egy küldetést a karácsonyi rövidfilmjében, amiben feltűnik Anna, Elsa és Kristoff is.

Rudolf, a rénszarvas

Ki ne ismerné a Mikulás leghűségesebb szárnysegédjét, Rudolfot?! Szerencsére Rudolf-ról, a rénszarvasról is készült karácsonyi mesefilm 1998-ban. Rudolf, a rénszarvas-ban 80 percen át csodálhatjuk mindenki kedvenc rénszarvasát és a dalolászó barátait. Vannak akik úgy vélekednek erről a karácsonyi animációs filmről, hogy kötelező mesefilm gyerekeknek.

A történetről Rudolf, a Mikulás szánhúzó szarvasának kalandjairól szól egy egész estés rajzfilmben. A kis Rudolf más mint a többi rénszarvas, pirosan fénylik az orra. A mese azt mutatja meg, hogy nem lehet mindenki tökéletes, és attól, hogy valaki más, mint a többiek, még ugyanúgy lehet értékes, mint a társai, vagy akár még értékesebb is. A Télapó és a szerelem is segíti Rudolfot, hogy bátor szánhúzóvá váljon.

Karácsonyi lidércnyomás

Karácsonyi lidércnyomás (eredeti cím: The Nightmare Before Christmas) Tim Burton híres rendező rajzai és ötlete alapján készült animációs film. Azt hiszem Tim Burton neve magyarázat az animációs film hangulatára és látványvilágára.

A karácsonykor játszódó animációs film 1993-ban jelent meg és a 76 perces játékidővel bír.
A történet szerint az ünnepek birodalmában járunk. Halloween város ceremóniamestere, Rosszcsont Jack belefásulva a sok kötelező rémisztgetésbe, ellátogat a közeli Karácsonyvárosba, ahol megirigyli a Mikulás izgalmas munkakörét. Elraboltatja a Mikulást, és átveszi a karácsonyi feladatokat. A megszokott labdák és babák helyett ezúttal levágott fejű rongyláb meglepetések várják a gyerekeket a fa alatt.

Kilenc kutya karácsonya

A Kilenc kutya karácsonya egy bájos, alig egy órás animációs film, amely 2001-ben készült az Amerikai Egyesült Államokban. A film kilenc kedves kutyáról szól, akik együtt töltik a karácsonyt.

A mese leírása: Flu, a rénszarvas lázasan készülődik az északi sarkon a közeledő karácsonyra. Miközben a hideg utcákon hajléktalan kutyák hada hajkurássza az ennivalót, s a meleg zugokat. Luckily, a kis szálkásszőrű szerencsés, mert van meleg otthona, sőt, szép frizurája, bundája, s finom karácsony előtti eledele. Elf, a hosszú szőrű, lompos szürke pedig az utcáról bámészkodik felfelé, s ugatva az ablakból nézegető kicsihez. Elfhez egy idő után még pár csavargó csatlakozik, s máris kilencen vannak. Hogy mikor és hogyan találkoznak Fluval, a rénszarvassal és a Mikulással, s hogyan lesz egy szép meleg karácsonyuk, azt megtudhatjuk a mesefilmből.

Niko – Repülj a csillagokig

A Niko – Repülj a csillagokig egy finn-dán-német-ír animációs film, mely 2008-ban jelent meg és 80 perc a játékideje.

Történet: Niko, az ifjú rénszarvas szokatlan álmot dédelget: egy nap szeretne csatlakozni a repülő rénszarvasok elit csapatához, hogy együtt húzhassa Mikulás szánját a nagyokkal, akik közül az egyik talán az édesapja. Az egyetlen bökkenő az, hogy a földtől egy-két másodpercnél hosszabb időre még nem sikerült elszakadnia, és akkor is csak nagyobb zuhanások következtében. Niko mégis útnak indul, hogy Julius, a repülő mókus segítségével eljusson Mikulás falujába. Nyomukban van azonban Fekete Farkas és kiéhezett falkája, akik el akarják foglalni Mikulás és a szánhúzók helyét. A kis szarvas segítségére siet egy tűzről pattant menyétlány, aki ismeri az utat, ám a kis csapatra lépésről-lépésre egyre nagyobb veszélyek leselkednek.

Niko – Kistesó nagy bajban

Az előbb említett animációs filmnek készült egy folytatása is 2012-ben, melynek a hossza 79 perc.

Történet: Niko, a kis rénszarvas előtt komoly kihívások állnak: édesanyja, Oona épp újraházasodik és ráadásul rábízták új mostohatestvérét, a kis Jonnit is, hogy vigyázzon rá. Azonban bújocska közben a kis Jonnit elrabolják a gonosz sasok, Niko pedig elindul, hogy felkutassa kisöccsét.

Noddy megmenti a karácsonyt

A Noddy megmenti a karácsonyt egy 26 perces magyar nyelvű színes rajzfilm.

Erről szól: Játékvárosba eljött a karácsony, Noddy legnagyobb örömére, aki ezúttal leginkább arra kíváncsi, hogy a Mikulásnak hogyan is sikerülhet egyetlen éjszaka alatt körbejárnia a Földet és minden gyerek zoknijába becsempésznie az ajándékokat,és ráadásul a kéményen keresztül!

Masha és a Medve 2: Dupla móka

A Masha és a Medve 2: Dupla móka egy 2023-ban bemutatott orosz 3D-s számítógépes animációs film, amely aranyos animációja és kedves története miatt minden korosztály számára ajánlott. Az animációs film hossza mindössze 76 perc.

Erről szól: Masha elhagyja az erdőt, hogy kalandot keressen a városban, ahol számos váratlan helyzetbe és meglepetésbe ütközik. Belecsöpen egy esküvőbe, majd mindent megtesz, hogy megmentse a karácsonyt.

NándiMese: Karácsonyi mese

A NándiMese egy YouTube-ra készített magyar animációs sorozat, melynek van egy közel 5 perces különkiadása, mely a fenyőfa feldíszítéséről szól.

Leírás: Ebben a részben a kisautók feldíszítik a karácsonyfájukat, persze most sem megy minden zökkenőmentesen.

Karácsonyi kaland

A Karácsonyi kaland egy aranyos kis mese aranyos állatokkal a középpontban. A mese 26 perc hosszú.

És még több karácsonyi mese

És ha ennyi karácsonyi, mikulásos mese nem lenne elég, akkor itt találhatsz egy lejátszási listát, amelyen több, mint 25 karácsonyhoz köthető animációs film szerepel.

A legjobb karácsonyi mesék az IMDb szerint

A karácsonyi mesék mindig is népszerűek voltak a nézők körében, és sokan várják az ünnepeket, hogy élvezhessék ezeket a csodálatos történeteket.

Az IMDb, a világ legnagyobb filmes adatbázisa, melynek olvasói értékelhetik az összes adatbázisban szereplő filmet és mesét. Ezen értékelések alapján összeállt egy lista a legjobb karácsonyi mesékből, melynek központjában a legnépszerűbb és legkedveltebb animációs filmek szerepelnek. Ezek a filmek mind kiemelkedőek a karácsonyi hangulat, a csodálatos történet és a gyönyörű animáció terén, és biztosan elvarázsolják a nézőket minden korosztályból.

Az IMDb listája a legjobb karácsonyi mesékből a következő filmeket tartalmazza:

  1. Grincs (1966)
  2. Snoopy karácsonya (1965)
  3. A hóember (1982)
  4. A szépség és a szörnyeteg (1991)
  5. Rudolf, a rénszarvas (1964)
  6. Mickey egér: Karácsonyi ének (1983)
  7. Karácsonyi lidércnyomás (1993)
  8. Paddington 2 (2017)
  9. Tokiói keresztapák (2003)
  10. Mikulás szabadságon (1974)

Végszó

Ezzel pedig a listánk végére is érkeztünk, így hát én szeretnék köszönetet mondani a port.hu-nak a filmek szinopszisáért, illetve a WikiPédiának a sok-sok háttérinformációért a karácsonyi mesékről.

Rengeteg csodálatosan szép és megható karácsonyi mesefilm szerepel a listán egészen 1960-tól napjainkig, melyek kiváló szórakoztatást nyújtanak mind gyereknek, mind felnőttnek.

Remélem mindenki megalálja a számára (vagy a gyereke számára) megfelelő karácsonyi animációs filmet, mesét. Jó szórakozást kívánok.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

Mitől lesz egy weboldal sikeres?

Ebben a cikkben átnézzük, hogy milyen csillagoknak kell összeállniuk ahhoz, hogy a Te honlapod legyen a következő sikersztori. Szerencsére e csillagok állását nagyban tudod befolyásolni Te magad is.
Így készíts sikeres weboldalt, honlapot