Facebook törlése: Így töröld a Facebook fiókod, profilod végleg

Tudásmánia

Ebben a cikkben útmutatást adunk arra vonatkozólag, hogy hogyan kell végleg törölni a Facebook fiókod, azaz profilod. Illetve ismertetést adunk arról, hogy lehetséges-e egyáltalán végérvényesen törölni magunkat a Facebook-ról.

Facebook fiók, profil végleges törlése cikk nyitóképe

Facebook törlése: Így töröld a Facebook fiókod, profilod végleg

Ebben a cikkben útmutatást adunk arra vonatkozólag, hogy hogyan kell végleg törölni a Facebook fiókod, azaz profilod. Illetve ismertetést adunk arról, hogy lehetséges-e egyáltalán végérvényesen törölni magunkat a Facebook-ról.

Mit törlődik a Facebook fiókom, profilom törlésével?

De mielőtt belekezdenénk tisztázzuk, hogy mi történik, ha végleg törlőd a Facebook-fiókod:

  • Ha törlöd a Facebook fiókod, akkor később már nem lesz lehetőséged visszaállítani azt.
  • Minden Facebook-os tevékenységed el fog veszni, beleértve az üzeneteidet, a posztolt képeidet, megjegyzéseidet.
  • Nem csak a Facebook fiókod törlődik, hanem a Messenger felhasználód is. Ezáltal elveszíted az összes Facebook Messenger-ben küldött üzeneted, képet, hangfájlod.
  • Nem fogsz tudni belépni olyan helyekre, ahová a Facebook fiókoddal regisztráltál. (Például Spotify, Pinterest stb.) Ha szerencséd van, akkor a support segítségével visszatudod szerezni az ezeken a külső alkalmazásokon létrehozott fiókodat, de ha nincs, akkor ezekre a helyekre újból regisztrálnod kell.
  • Sok olyan weboldal van, ahol regisztráció, belépés nélkül tudsz kommentelni a Facebook fiókod segítségével. Ha törlöd a Facebookodat, akkor az összes ilyen módon létrehozott komment elveszik és a későbbiekben nem leszel képes kommentet fűzni az adott bejegyzéshez.
  • Ha a Facebook felhasználóddal regisztráltál az Oculusba, akkor ott is elvesztesz minden adatot, beleértve az alkalmazásvásárlásokat és az eredményeket is.

Hogyan tudom végleg törölni a Facebook profilom, fiókom számítógépen?

Itt láthatod a rövid egyszerűsített listát, de ne aggódj, lentebb bővebben is kifejtjük az egyes lépéseket, ha több segítségre volna szükséged.

Facebook profil törlése számítógépen – rövid összefoglaló

1. lépés: Kattints a jobb felső sarokban lévő fejjel lefelé álló háromszögre.
2. lépés: Nyomd meg a „Beállítások” menüpontot.
3. lépés: Majd kattints a „Facebook-adataid” pontra a bal oldalon található sávban.
4. lépés: Ezután nyomd meg a „Felfüggesztés és törlés” gombot.
5. lépés: Itt válaszd a „Fiók törlése” pontot.
6. lépés: Nyomd meg a „Tovább a fiók törléséhez” gombot.
7. lépés: Add meg a Facebook profilodhoz tartozó jelszót, majd nyomd meg a „Folytatás” gombot.
8. lépés: Végül kattints a „Fiók törlése” lehetőségre.Facebook profil törlése telefonon összefoglaló

Facebook profil törlése számítógépen – részletes leírás

Most pedig következzen a részletes leírás.

1. lépés: Weboldal megnyitása

Nyisd meg a Facebook hivatalos honlapját, ami a www.facebook.com. Vagy akár rá is kattinthatsz a linkre itt.

2. lépés: Beállítások megnyitása

Van a weboldal legtetején egy állapotsáv (egyszerűen fogalmazva egy csík), amely különböző ikonokat tartalmaz: Facebook logó, kereső, főoldal stb. Jobb oldalt, a legutolsó ikon egy kis lefelé mutató nyíl. Erre kell rákattintani, ahol válaszd a „Beállítások és adatvédelem” gombot, azon belül pedig kattints a „Beállítások” gombra.

3. lépés: A Facebook-adataid

Bal oldalt látni fogsz egy menüsort, ahol több menüpontból is választhatsz, válaszd a „Facebook-adataid” pontot.

4. lépés: Felfüggesztés és törlés

A bal oldali menüben kattintás után helyezd a tekinteted a képernyő jobb oldalára, ahol újabb információk jelentek meg. Valószínűleg a legutolsó lehetőség a „Felfüggesztés és törlés” lesz. Kattints rá. (Nyugi, ez még visszavonható.)

5. lépés: Fiók törlése vagy felfüggesztés

Két opció közül választhatsz, az egyik a fiók felfüggesztése, amely ideiglenesen elrejti a fiókodat mások elől, de ez bármikor visszavonható és nem minősül teljesértékű törlésnek, míg a másik opció a fiók végleges törlése. Nekünk most erre van szükségünk, hiszen visszavonhatatlanul törölni szeretnénk a Facebook profilunkat. Ezért válasszuk a „Tovább a fiók törléséhez” lehetőséget, majd ezután válasszuk a „Tovább a fiók törléséhez” eshetőséget.

6. lépés: Fiók végleges törlése

Elérkeztünk az utolsó lépéshez: nyomjuk meg a „Fiók törlése” pontot, adjuk meg a jelszavunkat, majd kattintsunk a „Folytatás” lehetőségre. Ha ezt megtettük, akkor sikerrel jártunk.

A Facebook fiókunk 30 nap lejártával törlődik, ha ezalatt meggondolnánk magunkat, akkor a Facebook fiókunkba belépve lehetőségünk van visszavonni a törlési szándékunkat.

Hogyan tudom végleg törölni a Facebook profilom, fiókom telefonon?

Az előző pontban végigvettük lépésről-lépésre a Facebook fiókunk törlésének a módját számítógépen. Telefonon és tableten Facebook alkalmazást használva a módszer egy kicsit eltér, így ha mi Facebook alkalmazást használunk az okoseszközünkön, akkor az alábbi leírást kövessük, azonban ha telefonon és tableten is böngészőből Facebookozunk, akkor a fenti leírást kell követnünk. Érdemes a telefonunkon, tabletünkön beállítani, hogy a böngésző számítógépes megjelenést biztosítson. (Ezt általában alul vagy felül egy sávban választhatjuk ki.)

Facebook profil törlése telefonon – rövid összefoglaló

Először itt is következzen a rövidebb, vázlatpontszerű leírás.

1. lépés: Kattints a jobb felső sarokban lévő fejjel lefelé álló háromszögre.
2. lépés: Nyomd meg a „Beállítások és adatvédelem” menüpontot.
3. lépés: Itt válaszd ki a „Beállítások” menüpontot.
4. lépés: Majd kattints a „Facebook-adataid” pontra a bal oldalon található sávban.
5. lépés: Ezután nyomd meg a „Felfüggesztés és törlés” gombot.
6. lépés: Itt válaszd a „Fiók végleges törlése” pontot.
7. lépés: Nyomd meg a „Tovább a fiók törléséhez” gombot.
8. lépés: Nyomd meg a „Fiók törlése” gombot.
9. lépés: Add meg a Facebook profilodhoz tartozó jelszót, majd nyomd meg a „Folytatás” gombot.
10. lépés: Végül kattints a „Folytatás” lehetőségre.

Facebook profil törlése telefonon – részletes leírás

1. lépés: Alkalmazás megnyitása

Számítógépen weboldalt nyitunk meg, míg telefonon értelemszerűen alkalmazást. Szóval nyissuk meg a Facebook alkalmazást.

2. lépés: Beállítások megnyitása

Ha megnyitottad az alkalmazást, akkor verziótól eltérően valahol található lesz három kis egymás alatti vonal, erre kell kattintanunk. Görgessünk le teljesen az aljára, ahol válasszuk a „Beállítások és adatvédelem” menüpontot. Kattintásra lenyílik egy kis sáv, több ponttal, ezekből válasszuk a „Beállítások„-at.

3. lépés: Facebook-adataid

Ha ez is megvan, akkor le kell görgetnünk a „A Facebook-adataid” pontig, ami alatt ki kell választanunk a „A fiók tulajdonosi szerepköre és kezelése” pontot, kattintsunk erre.

4. lépés: Felfüggesztés és törlés

Itt is több választási lehetőséget kapunk, amiből nekünk a „Felfüggesztés és törlés” opcióra lesz szükségünk. Válasszuk ki, kattintsunk rá. Ilyenkor feljön egy újabb ablak, itt választhatunk, hogy csak felfüggesztjük a fiókunkat, azaz bármikor visszaállíthatjuk, vagy véglegesen töröljük azt. Mivel ezt a cikket valószínűleg az olvassa, aki véglegesen törölni szeretné a Facebook felhasználóját, ezért kattintsunk a „Fiók törlése” jelölőgombra, majd bökjünk rá a „Tovább a fiók törlése” gombra.

5. lépés: Fiók végleges törlése

Ez az utolsó lépés, ha komoly a szándékunk akkor nyomjuk meg a „Fiók törlése” gombot, majd adjuk meg a Facebook profilunkhoz tartozó jelszót. Majd legvégül kattintsunk a „Folytatás„-ra.

Ezzel végeztünk is a törléssel, de nincs semmi gond, ha meggondolnánk magunkat, hiszen 30 napon belül vissza tudjuk állítani a fiókunkat. A 30 nap lejárta után, azonban a fiókunk véglegesen törlésre kerül.

Visszavonható a Facebook fiók, profil törlése?

IGEN, de csak 30 napig. Ha 30 napon belül nem vonod vissza a fiók törlési kérelmet, akkor az összes fent említett adat véglegesen törlődik a Facebook-ról

Hogy vonható vissza, szakítható meg a Facebook fiók törlése?

Ha meggondoltad magad a fiókod törlését illetően, akkor a törlés elindítását követő 30 napon belül lehetőséged van a folyamat megszakítására.

A Facebook profilod törlésének megszakítása, visszavonása:

  1. Jelentkezz be a törölni kezdett fiókodba a 30 nap lejárta előtt.
  2. Kattints a „Törlés megszakítása” gombra.

Mindössze ennyit kell tenned ahhoz, hogy megszakítsd a Facebook-fiókod törlését.

Viszont, ha lejár a 30 nap, akkor már nincs lehetőséged visszavonni a fiók törlését, vagy visszaszerezni a fiókodat. Sajnos a Facebook felhasználód ebben az esetben végleg elveszett.

A Facebookon közétett összes adatod törlése akár 90 napot is igénybe vehet, de ez idő alatt sem lesz elérhető a többi Facebook felhasználó számára.

A Facebook felhívja rá a figyelmet, hogy a törölt adataink másodpéldányai akár a 90 nap lejárta után is megmaradhatnak a Facebook biztonsági tárolóin, amelyeket adatvesztést okozó esemény esetén használnak a helyreállításra. Arról sajnos nincs információnk, hogy az ilyen biztonsági tárolókról mennyi idő után törlődnek a személyes adataink. Továbbá, ha valamilyen jogi ügy, szabályszegési eljárás van ellenünk folyamatban, a Facebook akkor is megőrizheti az általunk törlésre kérvényezett adatokat, melyeket átadhat a hivatalos szerveknek.

Hogyan szakítható meg a Facebook-fiók, profil törlése?

1. lépés: A fiók törlésétől számított 30 napon belül jelentkezz be a „törölt” Facebook profilodba.
2. lépés: Nyomd meg a „Törlés megszakítása” gombot.

Mennyi ideig tart a profilomhoz tartozó adatok törlése a Facebook-ról?

Az összes adat törlése akár 90 napot is igénybe vehet, viszont az általad közzétett adatok nem elérhetőek a Facebook felhasználói számára MÁR a törlési folyamat ideje alatt sem.

A Facebook külön kiemeli, hogy az adataid akár a 90 nap leteltével is megmaradhatnak a szervereiken különböző biztonsági mentések formájában, továbbá az esetleges jogi ügyek eshetőségére is. Ezekről a Facebook adatkezelési szabályzatában olvashatsz.

Facebook végleges törlése videón keresztül

Ha túl bonyolult lenne a leírás, vagy valaki jobban szereti videós formában fogyasztani a tartalmakat, annak alább itt hagyunk egy videót, amely nagyon jól bemutatja lépésről-lépésre, hogy hogyan törölhetjük véglegesen a Facebook fiókunkat.

Végszó

A cikk végére mindenki számára tisztává vált, hogy hogyan törölhetjük (látszólag) magunkat a Facebook-ról és az is, hogy valójában a Facebook (valószínűleg) örökre megtartja az adatainkat.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

Facebook bejelentkezés nélkül: Hogyan használhatom a Facebook-ot bejelentkezés nélkül?

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogyan használhatod a Facebook-ot bejelentkezés nélkül.
Facebook borítóképe