[Gmail belépés, bejelentkezés] – Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre

Tudásmánia

Ebben a cikkben bemutatjuk lépésről-lépésre, hogy hogyan tudsz bejelentkezni, belépni a Gmail fiókodba.

[Gmail belépés, bejelentkezés] - Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre című cikk borítóképe

[Gmail belépés, bejelentkezés] – Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre

Ebben a cikkben bemutatjuk lépésről-lépésre, hogy hogyan tudsz bejelentkezni a Gmail fiókodba.

Mi az a Gmail?

Annak, aki nem tudná, hogy mi az a Gmail, annak gyorsan bemutatjuk pár mondatban. A Gmail a Google ingyenes e-mail szolgáltatása, ahová bárki ingyenesen regisztrálhat, segítségével bárki küldhet vagy fogadhat emaileket. Ahhoz, hogy a saját emailjeinket láthassuk, muszáj bejelentkeznünk a Gmail fiókunkba.

Gmail bejelentkezés, belépés számítógépen

1. lépés: Gmail.com felkeresése.

Első lépésként keressük fel a Gmail hivatalos weboldalát, amelyet a gmail.com weboldalon érhetünk el. Ez valójában átfog minket irányítani a google.com weboldalra, de ne ijedjünk meg.

2. lépés: Kattintsunk a bejelentkezés gombra.

[Gmail belépés, bejelentkezés] - Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre című cikkben szereplő számítógépen való belépés 1. lépése

Második lépés, hogy keressük meg a „Bejelentkezés” gombot, amely jelen esetben a képernyő jobb sarkában található. Ám a Gmail fejlesztői gyakran váltogatják a bejelentkező képernyőt, így megeshet, hogy ez később máshol lesz megtalálható. A kattintás után egy újabb ablak fog megnyílni, de ne ijedjünk meg.

3. lépés: Email cím vagy telefonszám megadása.

Az újonnan megnyílt ablakban a Gmail kéri, hogy a bejelentkezéshez adjuk meg a felhasználói fiókunk email-címét vagy telefonszámát.

[Gmail belépés, bejelentkezés] - Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre című cikkben szereplő számítógépen való belépés 3. lépése

Természetesen azt az email-címet vagy telefonszámot adjuk meg, amellyel korábban regisztráltunk a Gmail szolgáltatásba.

Ha beírtuk az email-címet vagy telefonszámot, akkor nyomjunk rá a „Következő” gombra.

4. lépés: Jelszó megadása.

[Gmail belépés, bejelentkezés] - Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre című cikkben szereplő számítógépen való belépés 4. lépése

A következő lépésben nincs más dolgunk, mint megadni a korábban megadott email-címhez vagy telefonszámhoz tartozó jelszót.

Ha gondoljuk, akkor bepipálhatjuk, hogy „Jelszó megjelenítése” és akkor látni fogjuk gépelés közben a beírt karaktereket, így letudjuk ellenőrizni, hogy biztosan helyesen adtuk-e meg jelszavunkat.

5. lépés: Kétlépcsős azonosítás.

Az utolsó lépés már nem szükséges, csak azoknak, akiknek be van kapcsolva valamilyen biztonsági funkció. A kétlépcsős azonosítás során igazolnunk kell a telefonunkon keresztül, SMS-ben vagy valamilyen hitelesítő alkalmazáson keresztül, hogy mi szándékozunk belépni a Gmail fiókunkba.

A kétlépcsős azonosítás több módon is történhet:

  • SMS-ben küldött kód által
  • hívás útján
  • mobilalkalmazáson keresztül
  • biztonsági hardverkulcs segítségével

Bármelyiket használhatjuk, ha korábban beállítottuk. Az én esetemben a mobilalkalmazáson keresztüli hitelesítés van beállítva, így nálam egy ilyen ablak jelent meg:

[Gmail belépés, bejelentkezés] - Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre című cikkben szereplő számítógépen való belépés 5. lépése

Ezután annyi a dolgom, hogy a telefonomon keresztül a Gmail alkalmazásban hitelesítem, hogy én szándékozom belépni.

Ha hívással vagy SMS-sel szeretnénk azonosítani magunkat, akkor az SMS-ben kapott vagy hívásban elmondott kódot kell beírnunk a Gmail felületén.
Ha hardverkulccsal szeretnénk azonosítani magunkat, akkor azt be kell dugnunk a számítógép USB-portjába.

És ezzel végeztünk is, sikeresen beléptünk a Gmail fiókunkba.

Gmail bejelentkezés, belépés telefonon

Következőnek a Gmail-be való bejelentkezést, belépést mutatjuk be mobileszközökön, illetve tableteken.

Ha hordozható eszközünkön böngészőből (Chrome, Safari, Opera stb) szeretnénk belépni, akkor ugorjunk fel a számítógépes változatra, hiszen ugyanazt a felületet fogjuk látni, mintha számítógépről, laptopról lépnénk be.

Viszont, ha telefonról, tabletről alkalmazást használva szeretnénk belépni, akkor a lentebb olvasható lépéseket kell követnünk.

1. lépés: Gmail applikáció letöltése.

Az Androidos telefonokon már gyárilag megtalálható a Gmail alkalmazás, így az Androidosok ki is hagyhatják ezt a lépést, azonban más operációs rendszert használóknak (például iOS) le kell tölteniük a saját alkalmazásboltjukból (ingyen) a Gmail alkalmazást.

Először nyissuk meg a saját alkalmazásboltunkat, iPhone, iPad esetében az App Store-t és írjuk be a felső keresőbe, hogy Gmail, majd kattintsunk rá a „Gmail – Email by Google” találatra, ahol valami hasonló fog fogadni minket:

[Gmail belépés, bejelentkezés] - Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre című cikkben szereplő telefonon való belépés 1. lépése

Itt bökjünk rá a „LETÖLTÉS” gombra, majd várjunk, amíg letölt az alkalmazás. Ha letöltött, akkor ugorhatunk a következő lépésre.

2. lépés: Gmail alkalmazás megnyitása.

Ha le kellett töltenünk, ha nem, akkor is mindenképp nyissuk meg a Gmail alkalmazást. Keressük ki az alkalmazások között és kattintsunk rá.

3. lépés: Email-cím vagy telefonszám megadása.

Ha elsőnek lépünk be a Gmail alkalmazásba, akkor egyből fel fog ugrani egy ablak, amely arra kér, hogy add meg az email-címed.

[Gmail belépés, bejelentkezés] - Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre című cikkben szereplő telefonon való belépés 3. lépése

Szimplán írjuk be azt az email címet amelybe beszeretnénk lépni, majd nyomjuk meg a „Következő” gombot.


Ha netalántán már be lennénk jelentkezve egy fiókba alapból, akkor is előcsalhatjuk a bejelentkező képernyőt úgy, hogy (nekem) a képernyő jobb felső sarkában található profilikonunkra (ami általában egy betű) rákattintunk, majd kiválasztjuk, hogy „Másik fiók hozzáadása” és azt, hogy „Google”. A felugró ablakban bökjünk rá a „Folytatás”-ra,

4. lépés: Jelszó megadása.

[Gmail belépés, bejelentkezés] - Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre című cikkben szereplő számítógépen való belépés 4. lépése

A következő lépésben kell megadnunk a jelszavunkat. Fontos, hogy az általunk megadott jelszó megegyezzen az email-címhez korábban választott jelszóval.

Ha gondoljuk, akkor bepipálhatjuk, hogy „Jelszó megjelenítése” és akkor látni fogjuk gépelés közben a beírt karaktereket, így letudjuk ellenőrizni, hogy biztosan helyesen adtuk-e meg jelszót.

5. lépés: Kétlépcsős azonosítás.

Az utolsó lépés már nem szükséges, csak azoknak, akiknek be van kapcsolva a kétlépcsős azonosítás, mely során igazolnunk kell, hogy mi (a fiók tulajdonosa) szeretnénk belépni a Gmail fiókunkba.

A kétlépcsős azonosítás több módon is történhet:

  • SMS-ben küldött kód által
  • hívás útján
  • mobilalkalmazáson keresztül

Bármelyiket használhatjuk, ha korábban beállítottuk. Az én esetemben az SMS-en kapott kód megadásával történő hitelesítés van beállítva, így az SMS-ben kapott kódot kellett beírnom a Gmail ablakába.

Ha hívással szeretnénk azonosítani magunkat, akkor a hívásban elmondott kódot kell beírnunk a Gmail felületén.
Ha mobilalkalmazáson keresztül, akkor az alkalmazásban kell igazolnunk, hogy mi akarunk belépni.

És ezzel végeztünk is, sikeresen bejelentkeztünk a Gmail fiókunkba.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

Gmail belépés telefonról (Gmail bejelentkezés telefonról útmutató lépésről-lépésre)

Ebben a cikkben bemutatjuk lépésről-lépésre, hogy hogyan tudsz belépni, bejelentkezni a Gmail fiókodba telefonról.
[Gmail belépés, bejelentkezés] - Bejelentkezés, belépés Gmail fiókba számítógépen és telefonon lépésről-lépésre című cikk borítóképe