Kismama öltözködés, a legjobb tippek! 7+1 tipp

Tudásmánia

A babavárás folyamán átformálódik a tested, sokan alig várják, hogy kerekedni lássák pocakjukat. Talán Te is így vagy ezzel.  Azonban ahogy nő a pocakod, egyre kényelmetlenebbé válnak eddig hordott ruháid. Mire figyelj ebben az időszakban? Most összegyűjtöttük neked a legjobb tippeket, amivel a várandóság alatt is csinos maradhatsz, mindezt kényelemmel kombinálva.

Kismama öltözködés, a legjobb tippek! 7+1 tipp

A babavárás folyamán átformálódik a tested, sokan alig várják, hogy kerekedni lássák pocakjukat. Talán Te is így vagy ezzel.  Azonban ahogy nő a pocakod, egyre kényelmetlenebbé válnak eddig hordott ruháid. Mire figyelj ebben az időszakban? Most összegyűjtöttük neked a legjobb tippeket, amivel a várandóság alatt is csinos maradhatsz, mindezt kényelemmel kombinálva.

1. Figyelj az anyaghasználatra!

A legfontosabb szempont. Sok kismama bőre válik érzékenyebbé a várandóság folyamán. Ezért kiemelten fontos, hogy kényelmes anyagú ruhákat válassz. Jó választás lehet, ha pamutból készült ruhát veszel fel, a mikroszálas anyagból készült darabokat viszont lehetőleg kerüld. Szervezeted érzékenyebben reagálhat a külső-belső hatásokra, hőháztartásod is megváltozhat, ami fokozott verejtékezéssel és/vagy megváltozott hőérzettel járhat. Lehet, hogy fázósabb leszel a szokásosnál, vagy éppen folyton meleged van. 

Kismama öltözködés, a legjobb tippek! 7+1 tipp 1

Kép forrása: benzoix (Freepik)

2. Fehérnemű

A legtöbb kismama beszámol megnövekedett emlő méretekről. Ha ez téged is érint, érdemes speciálisan kialakított kismama/szoptatós melltartót venned.  Így tehermentesíted a gerincedet, és elkerülheted a későbbi gerincfájdalmakat. Egy jó fehérnemű megfelelően alátámaszt, de természetesen fontos szempont a kényelem is. Ezekre a szempontokra figyelj melltartó választásnál: Széles, állítható pánt, ez kényelmesebb, mint a vékony pánt, mert egyenletesebben oszlik el a súly. Széles elasztikus pánt a kosarak alatt, ez tartja a mellet, ahogy nehezül. Állítható hátrész, a legjobb, ha több kapocs van rajta, hogy tágíthasd, ahogy nő a mellkasod kerülete. A merev drót szúrhatja a melledet kevésbé merev darabokat vagy merevítő nélkülieket válassz. Alsóneműnél is válaszd a pamut darabokat a mindennapokra, és figyelj a rugalmasságra is. Itt találsz kényelmes kismama fehérneműket: www.babamamashop.hu

3. Ruha vagy kismamaruha?

Felejtsd el, hogy a kismama ruhák alaktalan zsákok, mint a régi időkben. Ma már sokféle fazon, szabás és dizájn közül válogathatsz. A legtöbb ismert márka polcain pedig külön kismama részleg is van, ahol a legújabb divat szerint sorakoznak a kismama darabok.  Nem kell attól félned, hogy egy kismama ruhával alaktalan leszel, hiszen akár a testhez álló darabokat kedveled, akár a lengébb verziót részesíted előnyben találsz a kínálatban minden típushoz többféle variációt.

4. Környezetbarát lehetőségek – költséghatékony praktikák

Ha nem szeretnél ruhákra túlságosan költekezni várandósságod idején, lehetőséged van kismama csoportokban használt ruhákat válogatni, vagy akár használt ruha applikációkban is keresgélhetsz.  Kérdezd körbe ismerőseidet, hiszen mindenkinek van egy nemrég szült mama ismerőse. Külön jó előnye ezeknek a módszereknek, hogy nem terheled fölöslegesen a környezeted, és a pénztárcáddal is jól bánsz.

5. Kényelmes lábbelik

Ebben az időszakban a laposabb talpú cipőket ajánlják, hiszen a megnövekedett súly és dimenzió béli változások, vagy akár egy hirtelen jött szédülés miatt sokkal könnyebb elesnie egy kismamának. Egy-egy fontos eseményre természetesen lehet magasabb sarkú cipőket is választani. Arra is figyelj, hogy ne megszokásból vásárolj, ugyanis a lábad mérete is nőhet terhesség alatt, így érdeme mindig felpróbálni a kiválasztott darabokat.

6. Konfekcióruhák

Sok fazonú konfekcióruha is alkalmas lehet a várandósságod alatt is. Az üzletek hemzsegnek a túlméretes pólókkal, oversize felsőkkel, bő fazonú ingekkel.  Ezek közül nyugodtan válogathatsz, ráadásul ezeket a darabokat a szabásuk miatt a babavárás utáni időszakban is hordhatod! 

7. Téli vagy nyári kismama vagy?

Bizony nem mindegy mikor terhességed végén járni. Egy téli kismamának kabáttal és meleg pulóverekkel is készülnie kell. Nyáron pedig a lenglengébb darabokat kell vadászni. Itt legyen szempontod a praktikum, mi az a ruhadarab, amit a legkönnyebben fel tudsz venni, kerüld a hosszú csizmákat, vagy a nagyon befülledő nehéz kabátokat. Nyáron figyelj ruházatoddal a napvédelemre is, és inkább világosabb könnyű darabokat válassz, melyek nem szívják magukba a napfényt.

7+1 Nadrág vagy szoknya?

Ma már a legtöbb kismama a nadrágra szavaz a mindennapokban. Sok helyen elérhető a gumis derekú farmernadrág, mely szint együtt nő és tágul a kismama pocakjával. Szülés után is kényelmes lehet még ezeket hordanod amig pocakod vissza nem húzódik. Figyelj arra, hogy soha ne szorítson a nadrág derékban, és akkor kényelmes legyen, ha leülsz.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

Szárazbeton kalkulátor: Zsákos beton kalkulátor

Ha építkezel vagy bármilyen betonozási munkát végzel, a szárazbeton vagy zsákos beton hasznos lehet. Ezzel a kalkulátorral könnyedén átválthatod a szárazbeton mennyiségét köbméterre. Egyszerűen add meg a szárazbeton tömegét kilogrammban, és megtudhatod, hány köbméter betonra van szükséged.
Szárazbeton kalkulátor: Zsákos beton kalkulátor

Ezeket olvastad már?