Lehetséges menstruáció alatt teherbe esni?

Tudásmánia

Lehetséges közvetlenül a menstruáció alatt teherbe esni? Nagyon sokan úgy vélekednek, hogy nem lehetséges. Ezt a kérdést válaszoljuk meg a cikkben.

Lehetséges menstruáció előtt, alatt, közben, után teherbe esni cikk nyitóképe

Lehetséges menstruáció alatt teherbe esni?

Lehetséges közvetlenül a menstruáció alatt teherbe esni? Nagyon sokan úgy vélekednek, hogy nem lehetséges, de a valóság sajnos ettől eltér.

A realitás viszont az, hogy gyakorlatilag bármikor teherbe lehet esni. Ha a szex óvszer nélkül történik (vagy kiszakad az óvszer), akkor a terhesség lehetséges, függetlenül attól, hogy menstruáció előtt, alatt vagy után vagy.

Egy ciklus alatt vannak olyan időszakok, amikor a nők termékenyebbek és vannak olyanok, amikor kevésbé. Viszont, amikor kevésbé termékenyek, akkor is teherbe eshetnek szexuális együttlét alatt. Azaz menstruáció alatt sem kizárt a teherbeesés lehetősége, csak az esélye kisebb. De nem nulla. Plusz menstruáció alatt a fertőzés veszélye is sokkal nagyobb, ezért fokozottan megéri védekezni.

Bármikor történhet spontán peteérés, akár menstruáció alatt is. Ebből kifolyólag egy nő az egész ciklusa alatt bármikor teherbe eshet. A cikk címében feltett kérdésre a válasz az, hogy lehetséges menstruáció alatt teherbe esni.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

Facebook regisztráció lépései magyarul (Magyar nyelvű regisztrációs útmutató)

Ha gondod akadt a Facebook regisztrációval, akkor itt van egy részletes magyar nyelvű útmutató a Facebook regisztrációhoz, amely biztosan segít célt érni.
[Facebook regisztráció] - Facebook regisztrálás lépései magyarul – Facebook magyar nyelvű regisztrációs útmutató cikk nyitóképe