Lehetséges rögtön menstruáció után teherbe esni?

Lehetséges közvetlenül a menstruáció után teherbe esni? Ennek a kérdésnek járunk utána a cikkben.

Lehetséges menstruáció alatt, közben, után teherbe esni cikk nyitóképe

Lehetséges rögtön menstruáció után teherbe esni?

Lehetséges közvetlenül a menstruáció után teherbe esni? Nagyon sokan úgy vélekednek, hogy nem lehetséges, de a valóság ettől eltér.

A realitás viszont az, hogy gyakorlatilag bármikor teherbe lehet esni. Ha van szex, akkor a terhesség lehetséges, függetlenül attól, hogy menstruáció előtt, alatt vagy után vagy.

Egy ciklus alatt vannak olyan időszakok, amikor a nők termékenyebbek és vannak olyanok, amikor kevésbé. Viszont, amikor kevésbé termékenyek, akkor is teherbe eshetnek szexuális érintkezés közben. Azaz menstruáció alatt sem kizárt a teherbeesés lehetősége, csak az esélye kisebb. De nem nulla. Ebből adódik, hogy közvetlenül a menstruáció után (akár 1 nappal is) már lehetséges a teherbeesés.

Bármikor történhet spontán peteérés, akár menstruáció alatt is. Ebből kifolyólag egy nő az egész ciklusa alatt bármikor teherbe eshet. A cikk címében feltett kérdésre a válasz az, hogy menstruáció után rögtön teherbe lehet esni.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

One thought on “Lehetséges rögtön menstruáció után teherbe esni?

  1. Helló szeretnék érdeklődni.
    1.jen menstrualtam az volt az első nap és 8.an múlt el, rá másnapra szeretkeztunk a barátommal és nem védekeztünk. Mennyi az esélye a teherbe esésnek.

Comments are closed.

Következő cikk

Lehetséges menstruáció előtt teherbe esni?

Lehetséges közvetlenül a menstruáció előtt teherbe esni? Nagyon sokan úgy vélekednek, hogy nem lehetséges. Ennek a kérdésnek járunk utána a cikkben.
Lehetséges menstruáció előtt, alatt, közben, után teherbe esni cikk nyitóképe