Hogyan kell elindulni automata váltós autóval? (Elindulás automata váltóval)

Tudásmánia

Ha szeretnéd tudni, hogy hogyan kell automata váltós autóval elindulni, akkor jó helyen jársz, mert ebben a cikkben részletesen ismertetem.

Hogy kell elindulni az autóval című cikk borítóképe

Hogyan kell elindulni automata váltós autóval? (Elindulás automata váltóval)

Ha szeretnéd tudni, hogy hogyan kell automata váltós autóval elindulni, akkor jó helyen jársz, mert ebben a cikkben részletesen ismertetem.
Kezdésként leszögezném, hogy egy automata váltós autóval sokkal egyszerűbb elindulni, mint egy manuális váltós kocsival. Viszont felhívnám a figyelmet arra, hogy ha automata váltós autón vizsgázol, akkor olyan jogosítványt kapsz, amely csak automata váltós kocsik vezetésére jogosít fel.

Hogyan kell elindulni automata váltós autóval?

Szóval ahogy a bevezetőben is említettem, ha automata váltós kocsid van, vagy azon tanulsz vezetni, akkor nagyon szerencsés helyzetben vagy, hiszen egy megfelelően működő automata váltós kocsit lehetetlen lefullasztani.

Míg egy kézi váltós autóban három pedál van (kuplung, fék, gáz), itt csak két pedál található az autóban: fék és gáz.

Többfajta automata váltós autó létezik, és egyes fajtákban a váltón szereplő jelölések is eltérhetnek. Viszont a legtöbb automata váltós kocsinál kötelező a sebváltónak P (Parking, azaz Parkolás) helyzetben lennie, illetve a fékpedált (bal oldali pedál) benyomva kell tartani, hogy beindíthassuk az autót. Ha P állásba helyeztük a sebváltót és lenyomtuk a fékpedált, helyezzük be a kulcsot és fordítsuk el. Ekkor még mindig tartsuk a lábunkat a fékpedálon, majd helyezzük D (Drive, Vezetés) fokozatba, ha szeretnénk elindulni, akkor vegyük le a lábunkat a fékpedálról, ilyenkor érezni fogjuk, hogy az autó elkezd gurulni. Innentől kezdve lehet gázt adni és gyorsítani is a jobb pedállal.

Hogyan kell elindulni automata váltós autóval domboldalon, emelkedőn?

Igazából egy automata váltós autónál ez a folyamat sem igényel semmilyen különösebb tudást vagy figyelmet, mindent ugyanúgy kell csinálnod, mint ahogy fentebb le van írva, annyi különbséggel, hogy ha túl meredek az emelkedő, akkor érdemes egy kicsivel több gázt adni.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

Autóval elindulás emelkedőn kézifékkel és kézifék nélkül

Nem megy az elindulás egy emelkedőn? Félsz, hogy visszagurulsz? A cikk elolvasása után könnyedén fog menni az elindulás legyen szó bármilyen meredek emelkedőről is.
Autóval elindulás emelkedőn, domboldalon kézifékkel és anélkül nyitóképe: egy autó áll egy emelkedőn