Messenger beszélgetések mentése

Tudásmánia

Szeretnéd elmenteni a Messenger beszélgetéseid, hogy megmaradjon a későbbiekben is? De nem találsz rá megoldást? Ebben a cikkben ismertetjük a Messenger beszélgetések mentésének lépéseit.

Messenger üzenetek, beszélgetések mentése, elmentése című cikkek nyítóképe

Messenger beszélgetések mentése

Szeretnéd elmenteni a Messenger beszélgetéseid, hogy megmaradjon a későbbiekben is? De nem találsz rá megoldást? Ez a cikk segít, hogy neked is sikerüljön elmenteni a Messenger beszélgetéseket.

Mielőtt belekezdenénk, döntsük el, hogy menyi üzenetet és hogyan szeretnénk elmenteni. Ha például csak egy részlet érdekel minket egy konkrét beszélgetésből, akkor elegendő lehet csak egy képernyőképet készítenünk. Ha több beszélgetés is érdekel, akkor arra is van lehetőségünk, hogy közvetlenül lementsük az összes beszélgetést a Facebok Messenger-ből.

Teljes terjedelmű beszélgetés(ek) mentése

Ezt a módszert használva lehetőségünk van akár több beszélgetést is lementenünk teljes terjedelmében. De akár még egy konkrét időintervallum között folytatott beszélgetést is lementhetünk.

1. lépés: Menjünk fel a Facebook weboldalára.
2. lépés: Keressük meg a jobb felső sarokban a fejjel lefele álló kis háromszöget, majd nyomjuk meg a „Beállítások” gombot.
3. lépés: A baloldalsó menüsorban válasszuk ki a „A Facebook-adataid” menüpontot.
4. lépés: Kattintsunk a „Saját információ letöltése” gombra.
5. lépés: Ha egy konkrét időpont közötti beszélgetést szeretnénk lementeni, akkor a „Dátumtartomány:” szekcióban adjuk meg az időintervallumot.
6. lépés: „Az adataid” részbe válasszuk ki, hogy mit szeretnénk letölteni. Vegyük ki az összes lehetőség mellől a pipát, egyedül az „Üzenetek” lehetőség mellett hagyjuk ott.
7. lépés: Majd nyomjuk meg a „Fájl létrehozása” gombot.
8. lépés: Várjunk, míg a Facebook értesítései között meg nem jelenik, hogy elkészült a másolat.
9. lépés: Ha megkaptuk az értesítést, akkor kattintsunk rá.
10. lépés: Látni fogjuk az időbélyeggel ellátott másolatot, alatta nyomjuk meg a „Letöltés” gombot.
11. lépés: A rendszer kérni fog egy jelszót, itt adjuk meg a Facebook profilunkhoz tartozó jelszót, majd töltsük le a fájlt.

Ha letöltött a fájl, akkor csomagoljuk ki és az index.html fájl megnyitásával már láthatjuk is az elmentett üzeneteket.

(Segítség a kicsomagoláshoz: Ha nincs letöltve olyan program, ami tudná kezelni a fájl kiterjesztését, akkor töltsük le a WinRar-t és telepítsük fel. A Facebook-ról letöltött fájlt másoljuk például egy az asztalon létrehozott mappába, majd kattintsunk jobb klikkel a Facebook-ról letöltött fájlra és nyomjuk meg a „Kicsomagolás ide” gombot. Ezután már futtathatjuk az általunk létrehozott mappában található index.html fájlt.)

A beszélgetés csak egy részletének mentése

Ha egy adott beszélgetés egy adott részét szeretnénk elmenteni, akkor az a legegyszerűbb mód, ha oda tekerünk a beszélgetésben, amit szeretnénk elmenteni, majd egy képernyőfotót készítünk róla.

Képernyőfotó készítése telefonon

Egyes telefonokban eltérhet a képernyőkészítés módja, de a legtöbb telefonban van erre mód. Az én telefonomban a középső gomb és a kikapcsoló gomb együttes lenyomásával készíthetek kép, de van olyan telefon, ahol a középső gomb és a hangerő le gombbal lehet képet készíteni. A legegyszerűbb, ha utána néztek a képernyőfotó készítés módjának a telefonotok pontos típusának ismeretében.

Képernyőfotó készítése számítógépen

Itt két módszer van. Kezdjük az egyszerűbbel, nyissátok meg a Windows keresőt, írjátok be, hogy „Képmetsző”, majd nyomjátok meg az „Új” gombot, majd jelöljétek ki a lefotózni kívánt területet. Majd kattintsatok a bal felső sarokban a „Fájl” feliratra, majd a „Mentés másként”-re, majd adjátok meg, hogy hová szeretnétek menteni a képet.

A másik módszer, hogy a beszélgetést megnyitva, nyomtok egy „Print Screen” gombot, amely a billentyűzet jobb oldalán található, majd megnyitjátok a Paint nevű alkalmazást, lenyomjátok a „Ctrl” + „V” billentyűzet kombinációt egyszerre, és a bal felső sarokban található „Fájl” menüpont segítségével elmentitek a képet.

Végszó

Remélem mindenki sikerrel járt és sikerült elmentenie a Messenger beszélgetést, amit szeretett volna.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

Messenger üzenetek, beszélgetések mentése

Szeretnéd elmenteni a Messenger üzeneteid, hogy megmaradjon a későbbiekben is? De nem találsz rá megoldást? Ez a cikk segít, hogy neked is sikerüljön a Messenger üzenetek mentése.
Messenger üzenetek, beszélgetések mentése, elmentése című cikkek nyítóképe

Ezeket olvastad már?