Mi az a WhatsApp? Mire lehet használni? És mire jó?

Tudásmánia

Ebből a cikkből megtudhatod, hogy mi is az a WhatsApp pontosan és azt, hogy mire is használhatod.

Mi az a WhatsApp? Mire lehet használni? És mire jó? című cikk nyitóképe

Mi az a WhatsApp? Mire lehet használni? És mire jó?

Mostanra hazánkban is egyre inkább kezd elterjedni a WhatsApp, ami első sorban annak köszönhető, hogy a Facebook 2014-ben 13.9 milliárd dollárét felvásárolta a céget. A felvásárlás előtt is nagy népszerűségnek örvendett a WhatsApp, de ezt követően a világban még inkább elkezdett terjedni a program. 2015-re a világ a legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazása lett. Viszont könnyen lehet, hogy te még most találkoztál először ezzel az alkalmazással, így ebből a cikkből megtudhatod, hogy mi is az a WhatsApp pontosan és azt, hogy mire is használhatod.

Mi az a WhatsApp?

A WhatsApp egy ingyen letölthető üzenetküldő alkalmazás, melynek segítségével a felhasználók nem csak szöveges üzeneteket küldhetnek egymásnak, hanem képeket, hangfájlokat, videókat és dokumentumokat is. Továbbá ezen felül fel is hívhatják egymást, ezáltal ingyenesen beszélhetnek egymással. Ahhoz, hogy a WhatsApp funkcióit igénybe vegyük folyamatos adatkapcsolatra van szükségünk, amely lehet mobilinternet, WiFi vagy akár kábeles összeköttetés is. Ahhoz, hogy használni tudjuk a WhatsApp-ot telefonszámos regisztráció szükséges.

Mire jó a WhatsApp? Mire használhatom?

A WhatsApp egy azonnali üzenetküldő alkalmazás, melynek az a nagy előnye, hogy letöltés után nincs szükségünk regisztrációra, hiszen a telefonszámunk alapján azonosít minket a rendszer. A telefonunkon lévő összes névjegyet szinkronizálja az alkalmazásba, így őket az alkalmazáson keresztül is elérhetjük. Amennyiben a másik fél is rendelkezik WhatsApp-pal ingyenesen kommunikálhatunk, akár írásban, akár hanghívásban.

De nem csak szövegesen és hanghívásban beszélhetünk ismerőseinkkel, küldhetünk egymásnak képeket, videókat, dokumentumokat, hangfájlokat, matricákat.

A WhatsApp támogatja a csoportokban történő beszélgetéseket is, így létrehozhatsz akár külön csoportokat az osztálytársaid, családtagjaid számára.

Hol használhatom a WhatsApp-ot?

Természetesen mindkét óriás telefonos operációsrendszerre (Android, iOS) elérhető a WhatsApp. Ezen felül létezik még Windows-szal Mac OS-szel kompatibilis változat is, sőt még böngészőből is elérhetjük a WhatsApp-ot, ám ehhez csatlakoztatnunk kell mobil applikációs klienshez.

WhatsApp statisztikák

A legújabb statisztikák szerint, a WhatsApp ezeket a számokat produkálta 2023-ban:

  • 2,7 milliárd aktív felhasználó havonta
  • a 8. legtöbbször letöltött applikáció
  • 60+ támogatott nyelv
  • 1 milliárd elküldött üzenet naponta
  • 180+ országban van jelen
  • az appot használok 73%-a Androidon, míg 22%-a iOS eszközön használja a WhatsAppot
  • a WhatsApp a következő országokban a legnépszerűbb: India, Brazília, Indonézia, USA

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

Viber vélemények, értékelések

Ezen az oldalon összeszedtünk különböző Viber véleményeket, hogy átfogó képet tudjunk adni a Viber felhasználói élményeiről. Megmutatjuk, hogy egyes platformokon milyen értékelést kapott a Viber, illetve több véleményt is megosztunk Önökkel!
Tudásmánia borítókép

Ezeket olvastad már?