QR kód beolvasása telefonnal: iPhone, Android, Huawei

Tudásmánia

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogyan tudsz QR kódokat beolvasni a telefonod segítségével, legyen szó akár iPhone-ról, Androidról, Huawei-ről vagy Samsung-ról.

QR-kód beolvasása: Hogy kell QR-kódot beolvasni? (iPhone, Android telefonon, számítógépen) című cikk borítóképe

QR kód beolvasása telefonnal: iPhone, Android, Huawei

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogyan tudsz QR kódokat beolvasni a telefonod segítségével, legyen szó akár iPhone-ról, Androidról, Huawei-ről vagy Samsung-ról.

Mi az a QR-kód?

Valószínűleg már mindannyian találkoztunk QR-kóddal, maximum nem tudtuk, hogy az az. A lent látható kép egy QR-kód.

QR kód beolvasása telefonnal: iPhone, Android, Huawei 1

Bár a kinézete minimálisan eltérhet, változhatnak a színek, a négyzetek szélei lehetnek lekerekítettek.

Most pedig nézzük egy kicsit szakmaibban a QR kódokat: A QR-kód (Quick Response-kód) egy kétdimenziós vonalkód, ami számos plakáton, hirdetésben szerepel, és a legtöbb mobiltelefon képes értelmezni.

QR kód beolvasása telefonnal

A legegyszerűbb az, hogy ha a QR kódokat telefon segítségével olvassuk be. A jó hír az, hogy a mai modernebb telefonokba (sőt már a jó pár évvel korábbiakban is) beépítetten található QR kód olvasó.

Beépített QR-kód-olvasó

A pár éves telefonokba már alapból beépítik a kamerába a QR-kód olvasót, így ebben az esetben csak meg kell nyitni a kamerát, a kamerával rácélozni a QR-kódra, és a telefon már be is olvassa azt.

Vannak olyan telefonok, amelyeknél nem a kamerába építik bele, hanem egy dedikált alkalmazást szentelnek a QR-kód olvasásnak. Mindig ellenőrizzük át a telefonunkat, hogy nincs-e rajta egy „QR-kód olvasó” vagy „QR code scanner” alkalmazás. Amennyiben van, használjuk azt.

QR-kód olvasó alkalmazás letöltése

Ha a telefonunk nem tartalmaz beépítetten QR-kód olvasót, akkor keressük fel az alkalmazásboltunkat. Apple iPhone eszközön App Store, Androidos telefonon Play Áruház (Play Store), míg Huawei telefonon AppGallery.

A keresőbe írjuk be, hogy „QR-kód olvasó” vagy „QR code scanner”, töltsük le a legtöbb pozitív értékeléssel rendelkezőt, majd telepítsük fel és használjuk QR kód szkennelésre.

Mi az alábbi alkalmazásokat ajánljuk.

QR-kód olvasók Apple iPhone telefonra:

QR kód olvasók Androidos telefonra:

QR kód olvasók Huawei telefonra:

QR-kód olvasó Samsung telefonra:


Ha nem szeretnénk alkalmazást letölteni, csak keressünk fel egy online QR kód olvasót.

Online QR kód olvasó weboldalak:


Használatukhoz ne felejtsük el engedélyezni a webkameránk használatát. Vagy ha nem egy fizikai terméken lévő QR kódot szeretnénk beolvasni, akkor mind a három oldalon van lehetőség képfeltöltésére. Csak szimplán töltsük fel a képet a QR kódról és a weboldal már be is olvassa annak tartalmát.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

Véletlenszerű (random) sorsoló program (Lottó-, név-, számsorsoló program)

Ezzel a sorsoló programmal sorsolhatsz magadnak lottó (ötöslottó és hatoslottó) számokat, neveket, illetve számokat egy intervallumon belül. Akár egy listát is feltölthetsz adatokkal, amelyekből sorsoltathatsz a programmal, vagy megadhatsz egy intervallumot, amelyből a sorsoló program véletlenszerűen választ egyet.
Véletlenszerű (random) sorsoló program (Lottó-, név-, számsorsoló program) című cikk