Mi az a Viber? És mire lehet használni?

Tudásmánia

Ha nem tudod, hogy mi az Viber, akkor ebben a cikkben elmagyarázzuk neked! Sőt azt is megtudhatod, hogy mire való, azaz mire kell használni.

Mi az a Viber? És mire lehet használni? 1

Mi az a Viber? És mire lehet használni?

Ha sokat hallasz róla, de még sem tudod, hogy mi az Viber, akkor ebben a cikkben elmagyarázzuk neked! Sőt azt is megtudhatod, hogy mire való, azaz mire kell használni.

Mi az a Viber?

A Viber egy okostelefonra készített ingyenes VoIP szolgáltatás. (VoIP-nek nevezzük azokat a szolgáltatásokat, ahol a beszélgetés nem a hagyományos telefonhálózatokon zajlik, hanem az interneten.) Ezenfelül üzeneteket, képeket, videókat és hangfájlokat is küldhetsz barátaidnak. A Viber-nek szerencsére van lokalizált változata is, teljesen magyar nyelven is élvezhetjük az alkalmazást, így azoknak sem okozhat gondot a kezelése, akik nem beszélnek idegennyelvet.

Mire lehet használni a Viber-t?

A Viber segítségével a felhasználó üzenetet, videót küldhet a barátai számára, vagy akár fel is hívhatja őket. A Viber-en történő azonosításhoz egy telefonszámra van szükség, ez alapján fognak elérni a barátaid és ez alapján fogod elérni te is őket. Az alkalmazás szinkronizálja a telefonodon lévő névjegyeket, akiket onnantól kezdve a Viber-en keresztül is elérhetsz. Cseveghetsz velük, vagy akár fel is hívhatod őket ingyen, ha van Viber alkalmazásuk. Ha nincs Viber-jük, akkor is felhívhatod őket a Viber alkalmazáson belül, de akkor a Viber árszabályzata alapján percenként kell fizetned a beszélgetésért. (Csakúgy, mint a hagyományos telefonhálózatok esetében.)

Nem csak telefonálhatsz, hanem akár üzeneteket, videókat, képeket, hangfájlokat, matricákat is küldhetsz a barátaidnak. Ezen felül csoportokat is létrehozhatsz, melybe akár 100 személy is részt vehet, így létrehozhatsz csoportokat, amelyben a rokonaiddal, osztálytársaiddal vagy munkatársaiddal tarthatod a kapcsolatot.

Hol használható a Viber?

A Viber az összes nagyobb telefonos (és tabletes) operációsrendszerre elérhető, azaz Apple terméken és Android-os telefonokon nem fog gondot okozni a futtatása. Szerencsére nem csak telefonra, de még számítógépekre és laptopokra is elérhető a Viber, többek között Windows 7, 8, 10-re, valamint Mac OSX-re és Linux-ra (Ubuntu, Fedora) is.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!

Következő cikk

Mi az a WhatsApp? Mire lehet használni? És mire jó?

Ebből a cikkből megtudhatod, hogy mi is az a WhatsApp pontosan és azt, hogy mire is használhatod.
Mi az a WhatsApp? Mire lehet használni? És mire jó? című cikk nyitóképe